Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου

Π

«Πατριωτικός σκοπός» να μείνει η Ελλάδα όρθια είπε ο πρώην πρωθυπουργός – Δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει όποιον υπηρετεί αυτόν τον σκοπό

Η πράσινη ανάπτυξη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ αποτέλεσε την ατζέντα της συζήτησης που είχαν για περισσότερες από δύο ώρες Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σημαντική κατάκτηση την «ισχυρή θέση στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» για την οποία τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί».

Η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, περιστραφήκε γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και διεθνώς προσθέτοντας ότι «οι θέσεις οι προσωπικές μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε»

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα θέλαμε και μια διαφορετική Ευρώπη μια προοδευτική, της ανάπτυξης με περισσότερη δημοκρατία με αλληλεγγύη και βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Όμως βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της ευρώπης και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

«Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση, που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε στη διάθεση οποιουδήποτε προσπαθεί να παραμείνει όρθια η χώρα χωρίς εξαρτήσεις.

Βέβαια, το γεγονός ότι είναι ο ΓΑΠ που λέει να παραμείνουμε εντός ευρωζώνης είναι αρκετό να εκνευρίσει τους πολίτες, που δεν έχουν μάθει να δρουν, αλλά να αντιδρούν, και να τους κάνεις να θέλουν να βγουν εκτός.

Έξυπνο! ΓΑΠ – one point!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη