O Νόαμ Τσόμσκι κι όταν η μισή του αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα!

O

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα, λέει ο σοφός λαός και θα μπορούσε κανείς να φέρει ως παράδειγμα τον αγκαλιασμένο από το σύστημα, κατά τα άλλα “επαναστάτη” και “ακτιβιστή”, Νόαμ Τσόμσκι

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του σημερινού σκηνικού, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Ελλάδα, το παγκόσμιο πρωτοσέλιδο.

Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953». Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του Εuronews, ο εβραιοαμερικανός ‘διανοούμενος’ μίλησε για πολιτικές των Βρυξελλών που «καταστρέφουν την Ελλάδα» και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να διαγράψει το ελληνικό χρέος όπως είχε κάνει με το γερμανικό, προκειμένου η Γερμανία να μπορέσει να ανακτήσει τότε το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου.

Σε γενικές γραμμές, δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με τα όσα είπε στη συνέντευξη κατακρίνοντας τόσο την πολιτική των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ. Σε ένα προοδευτικό, αλλά ανυποψίαστο αυτί, τα λόγια του θα μπορούσαν να ηχούν ευχάριστα δίκαια.

Αλλά η ουσία της αλήθειας κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές και στα όσα δεν είπε, με αποτέλεσμα, η μισή του αλήθεια να είναι ένα ολόκληρο ψέμα.

Πρώτα απ’ όλα, για όσους δεν γνωρίζουν, ο Τσόμσκι έχει αναλάβει να σώσει τον πλανήτη από την “ανθρωπογενή” καταστροφή του που εκφράζεται μέσω της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής. Πολέμιος των ορυκτών καυσίμων και υπέρ των πράσινων λύσεων εξυπηρετεί και εκφράζει απόλυτα το νόημα της ύπουλης Ατζέντας 21 του ΟΗΕ. Αυτό και μόνο, φτάνει για το κατεστημένο να στηρίζει έναν τέτοιο αναρχικό κι επαναστάτη που κατά τα άλλα εξαπολύει κριτική στον Ομπάμα – για ποιο λόγο, αφού και ο Ομπάμα τα ίδια λέει; Θα έπρεπε λογικά να τον στηρίζει. Όμως… ανήκει στη Νέα Παγκόσμια Αριστερά.

Μιλάει για επικείμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή, ρίχνοντας το βάρος στη χρήση ορυκτών καυσίμων. Θα ήταν ίσως πιο ‘αναρχικό’ κι ‘επαναστατικό’ εκ μέρους του, αντί να πουλήσει ΑΠΕ, να πει ποια καταστροφή στο περιβάλλον επιφέρουν οι δορυφόροι που έχουν κυριολεκτικά πνίξει τον πλανήτη μας, οι ατελείωτες αντένες κινητής τηλεφωνίας, τα wifi και οι έξυπνοι μετρητές, για να μην πούμε τη χρήση των στρατιωτικών όπλων μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων κι έχουμε απαιτήσεις σούπερ επαναστατικές από τον Τσόμκσι. Θα μπορούσε επίσης να αναφέρεται σε πολυεθνικές όπως η Μονσάντο που καταστρέφει το περιβάλλον με τα χημικά της και τους ΓΤΟ. Ή τα τόσων χρήσεων άχρηστα μέταλλα και χημικά στην καθημερινότητα μας, αλλά… τα ορυκτά είναι μόνο γι’ αυτόν το πρόβλημα, όχι ότι ο πλανήτης ψεκάζεται επί 24 ώρου βάσεως!

Και φυσικά είναι εύκολο να μιλάς για απειλή πυρηνικού πολέμου και όχι ηλεκτρομαγνητικού πολέμου, ούτε για τα πειράματα του cern, που ένας διάολος ξέρει τι ακριβώς κάνουν.

Noam_Chomsky_by_shamantrixxΕπίσης υιοθετεί την τρομοκρατική απειλή της Μέσης Ανατολής. Αλήθεια, ο αναρχικός αυτός φιλόσοφος και αναλυτής δεν άκουσε ποτέ του για το ότι η επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη ήταν στημένη, ότι οι ομάδες τζιχαντιστών δημιουργήθηκαν από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες, υποτίθεται για να ‘χτυπήσουν’ την τρομοκρατία, αλλά… ξέφυγαν! όπως λένε οι ίδιοι. Αυτά τα γνωρίζει και ο μέσος Αμερικάνος απλός ακτιβιστής που, όχι μόνο δεν θα έχει ποτέ την τύχη προβολής του Τσόμκσι, αλλά θα του κλείνουν και τις σελίδες στα social media ή το κανάλι στο you tube!

Ακριβώς την ίδια κριτική κάνει και στην κυβέρνηση του Ισραήλ, από τα αριστερά, αλλά όχι στα σιωνιστικά ιδεώδη τα οποία και εξυπηρετεί.

Ζήτω η Νέα Αριστερά!

Ο Σοσιαλισμός που εκφράζει ο Ομπάμα και στην Ελλάδα ο δικός μας ΓΑΠ, ως πρόεδρος της Διεθνούς – πέθανε! Φθάρηκε. Το ίδιο και το Κομμουνιστικό μπλογκ. Και ο καπιταλισμός παραπαίει γιατί το κεφάλαιο είναι “σε δίαιτα” δεν κάνει ανάπτυξη. Υπάρχει επενδυτικός λήθαργος, όπως αναφέρουν οι αναλυτές. Σίγουρα αναμένονται παγκόσμια κοινωνικά ξεσπάσματα, αφού όλες οι χώρες είναι σε αναβρασμό, λόγω επιβολής μεταρρυθμίσεων και πολιτικής λιτότητας.

Αυτά τα ξεσπάσματα κάποιος πρέπει να τα ελέγξει, να τα καλμάρει με υποσχέσεις, να τα εκφράσει με διλήμματα και συμβιβασμούς, ώστε να προλάβει η παγκόσμια ελίτ να κερδίσει χρόνο.

για περισσότερα διαβάστε:

Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα; | Ατζέντα 21

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι απόλυτος εκφραστής αυτής της ‘Νέας Αριστεράς’, θαυμάζει τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής -που ζούνε μέσα στη φτώχεια- και την έκφραση αυτής της (Βαρβαρότητα no 2) στην Ευρώπη, μέσω του Σύριζα και των Podemos.

Τη Νέα Αριστερά της αποανάπτυξης, του λιτού βίου και των περιορισμών της Ατζέντας 21, του νεοφεουδαρχισμού με κομμουνιστικό άρωμα, που στο όνομα της διάσωσης του πλανήτη, θα επιβάλλουν με “γλυκό” τρόπο και “ανθρώπινο” προσωπείο την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Η μισή αλήθεια, όχι μόνο είναι χειρότερη από ένα ψέμα, αλλά και άκρως επικίνδυνη!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη