Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Σ

Συνελήφθη ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αδελφός του Φώτη Μπόμπολα, της γνωστής οικογένειας που εκδίδει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» και κατέχει μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον γνωστό επιχειρηματία, επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ», είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για τα οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Το ένταλμα εκδόθηκε χθες Τρίτη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, καθώς ο επιχειρηματίας έπρεπε να καταθέσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο αρνήθηκε να πληρώσει.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως σήμερα στη ΓΑΔΑ, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον της Εισαγγελίας.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ Α.Ε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου, οι κύριες συμμετοχές της εταιρείας είναι οι ακόλουθες:

Ελλάκτωρ Α.Ε.

Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικρή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη