«Βουτιά» στο δείκτη ευτυχίας της Ελλάδας – Υποχωρεί στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών

«

Πρωτιά για την Ελβετία, στον… πάτο το Τόγκο

Τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη ευτυχίας κατέγραψε το 2015 η Ελλάδα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα μεταξύ 158 χωρών σε όλη την υφήλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «World Happiness Report 2015», η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών στον πλανήτη, καθώς υποχώρησε στην 102η θέση.
Η δεύτερη ισχυρότερη πτώση καταγράφηκε από την Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία.
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Νικαράγουα και η Ζιμπάμπουε.
Ως πλέον ευτυχισμένη χώρα αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η Ελβετία, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Το Ισραήλ έπεται στην 11η θέση και η Κόστα Ρίκα στη 12η.
Οι ΗΠΑ αναδεικνύονται στην 15η θέση, η Βραζιλία στη 16η, η Μ. Βρετανία στην 21η, η Ιαπωνία στην 46η, η Ρωσία στην 64η, η Κίνα στην 84η και το Ιράν στην 110η.
Οι πιο δυστυχισμένες χώρες προέρχονται κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, καθώς η ευτυχία συνδέεται άρρηκτα με τη φτώχεια και τη βία.
Το Τόγκο είναι η πλέον δυστυχισμένη χώρα, ενώ ακολουθούν το Μπουρούντι, η Συρία, το Μπενίν, η Ρουάντα, το Αφγανιστάν, η Μπουργκίνα Φάσο, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουινέα, το Τσαντ, η Κεντρική Αφρική, η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Καμπότζη, η Νιγηρία, η Γκαμπόν, η Σενεγάλη, η Ουγκάντα, οι Κομόρες και η Δημοκρατία του Κονγκό.

πηγή: bankingnews.gr

Πως έβγαλαν τη Βραζιλία να είναι στη 16η θέση, αυτό είναι πραγματικά ένα θαύμα! Μάλλον έκαναν βόλτες στις γειτονιές της ελίτ και ξέχασαν να περάσουν από τις φαβέλες. Ειλικρινά τι να πεις;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη