Η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα λίστες Ελλήνων φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία που ήταν στα αζήτητα

Η

Λίστες Ελλήνων φοροφυγάδων που βρίσκονται στα χέρια των Γερμανών προτίθεται το Βερολίνο να παραδώσει στην κυβέρνηση Τσίπρα για να βοηθήσει στη μάχη της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εξεύρεση περαιτέρω εσόδων.

ελβετία φοροδιαφυγήΌπως αποκαλύπτουν σήμερα “Τα Νέα”, η Γερμανία έχει αγοράσει κλεμμένα CD με καταθέτες στην Ελβετία και από εκεί έχει “αλιεύσει” τους φοροφυγάδες της.

Μάλιστα, έχει προσφερθεί να δώσει και στην κυβέρνηση Τσίπρα τα στοιχεία των Ελλήνων φοροφυγάδων που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες. Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε μπει στον…κόπο να τα ζητήσει.

Η συνεργασία με την Ελβετία για τον έλεγχο των ύποπτων καταθέσεων δεν μπορεί να αποφέρει καρπούς και αυτό διαπίστωσε πρώτη η Γερμανία που ακολούθησε άλλη οδό.

Αφού απέρριψε την ελβετική πρόταση το  2010 να φορολογήσει τις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία και να αποδώσει, το φόρο το Βερολίνο αγόρασε κλεμμένα CD με καταθέτες στις Ελβετικές Τράπεζες.  Ιδρυσε την Αρχή αυτοκαταγγελίας για φοροδιαφυγή στην οποία προσφεύγει ο ενδιαφερόμενος πληρώνει τους οφειλόμενους φόρους και ένα πρόστιμο και αποδίδεται φορολογικά ελεύθερος.

Σε αυτά τα CD, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των πρασίνων Σβεν Γκίγκολν, δεν περιλαμβάνονται μόνο Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί είτε να αξιοποιήσει αυτά τα CD είτε να αγοράσει η ίδια δεδομένα φοροφυγάδων.

“Η δίωξη της φοροδιαφυγής είναι προτιμότερη από την φορολογική αμνηστία, σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» δεν έχει υπάρξει προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση αλλά η οδός που μπορεί να ακολουθηθεί είναι απλή: Να απευθυνθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φόρων της Γερμανίας και να ζητήσει πληροφορίες για τα φορολογικά CD .

Πηγή: koutipandoras.gr

Εδώ ποιος θα προσφύγει; Εμείς εδώ κάνουμε και έκπτωση στους φοροφυγάδες αντί προστίμου, νέα πατέντα παγκόσμιας πρώτης!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη