Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να τη μάθουμε ή να την αλλάξουμε!

Η

Για να αλλάξεις το μέλλον πρέπει να χτίσεις μέσα στο παρόν, αλλά για να κατανοήσεις το παρόν πρέπει να διδαχθείς από το παρελθόν…

Στα αποτελέσματα της εποχής του μνημονίου θα μπορούσε κανείς να βάλει την απότομη αφύπνιση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που από ανάγκη προσπαθεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει όλη την οικονομικοπολιτική κατάσταση νιώθοντας ότι έτσι θα γίνει πιο ενεργός πολίτης στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας.

Στα συν του μνημονίου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί μια τέτοια αφύπνιση, αν μπορούσαν να ξεπεραστούν κάποιοι παράγοντες, όπως η σωστή πηγή ενημέρωσης, ώστε αυτή να μην είναι πολιτικά χειραγωγούμενη, να είναι ευρυτενής και πέρα από τα Ελληνικά σύνορα, να μην είναι αποκομμένη από το παρελθόν και την Ιστορία, που επαναλαμβάνεται μέχρι… να την μάθουμε!

Μεταρρυθμίσεις – μεταρρυθμίσεις – μεταρρυθμίσεις

 Αν μπορούσε κανείς να καταγράψει ποια λέξη ακούγεται τα τελευταία χρόνια από το πολιτικό μας σύστημα, αυτή θα ήταν η λέξη «μεταρρυθμίσεις». Όμως ο Ελληνικός λαός δεν την άκουγε, λες κι έχει επιλεκτική ακοή, την άκουσε, αλλά πιο πολύ την κατανόησε, όταν ο μισθός του άρχισε να κόβεται ξανά και ξανά, όταν βρέθηκε χωρίς εργασία, όταν οι συνθήκες στη δουλειά του έχασαν κάθε εργατικό και ανθρώπινο κεκτημένο, όταν τα παιδιά του έγιναν φορολογικό τεκμήριο, όταν το σκάφος του για το οποίο πήρε καταναλωτικό έγινε είδος πολυτελείας μαζί με το τζίπ, την πισίνα και το φροντιστήριο των παιδιών -το τένις, το μπαλέτο, το ταξιδάκι στο εξωτερικό. Με λίγα λόγια, όταν η μεσαία τάξη που θέριεψε τα τελευταία χρόνια έφαγε ξαφνικά τις ανάποδές της και τώρα πάει για πλήρη αφανισμό, τότε “άκουσε” τι σημαίνει η λέξη «μεταρρυθμίσεις».

Flash Back

Η Παγκόσμια Κρίση που έστησαν οι λήσταρχοι της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, άργησε να χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας. Μετά, αντί να την χτυπήσει, απλά την σάρωσε και την σαρώνει ακόμα.

Μια βόλτα μερικά χρόνια πίσω, στα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και στον προεκλογικό αγώνα και debate των Καραμανλή – Παπανδρέου ΤΏΡΑ θα ακουστεί καθαρά η “in” λέξη αυτή:

Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάσαμε συνεχίζονται και μετά τις εκλογές του 2008″, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με αφορμή τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική σε όσους “παραμένουν δεσμώτες του παρελθόντος και δεσμώτες στις μειοψηφίες της αδράνειας”, τονίζοντας ότι “απόφασή μας είναι να τους αφήσουμε μόνους, στα άκρα και τις ακρότητες που επέλεξαν. Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις αλλαγές, μαζί με τους πολίτες”. 

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2007 

Όμως δεξιοί -μάλλον δεξιότεροι- πολιτικοί του αντίπαλοι, τον κατηγορούσαν ότι “δεν κάνει όσα λέει”:

Ο κ. Καραμανλής στις εξαγγελίες του στην ΔΕΘ μίλησε ξανά για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία. Στα πλαίσια αυτά εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και διαρθρωτικές αλλαγές στην λειτουργική δομή του ΟΣΕ. Αν και η ΝΔ μπαίνει πλέον στον πέμπτο χρόνο της διακυβερνήσεώς της, καμμία ουσιαστική αλλαγή δεν έχει γίνει στις ΔΕΚΟ, που εξακολουθούν να αφαιμάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τους κοινωνικούς πόρους, με αμφίβολη αποδοτικότητα έναντι των πολιτών και της εθνικής οικονομίας.

Η Αριστερά και οι συνδικαλιστές θα μιλήσουν ξανά για τον «δημόσιο χαρακτήρα» των ΔΕΚΟ. Νομίζω εδώ θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Τον Έλληνα πολίτη, εργαζόμενο και φορολογούμενο, λίγο τον ενδιαφέρει αν το αεροπλάνο, το τρένο, το λεωφορείο, ο πάροχος του τηλεφώνου και του ηλεκτρικού του, είναι κρατική ή ιδιωτική εταιρία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητα της υπηρεσίας-προϊόντος, ο χρόνος και το κόστος παροχής της. Και όλα αυτά βεβαίως προϋποθέτουν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλιώς οι υπηρεσίες και οι τιμές τους διαμορφώνονται με απαράδεκτες μονοπωλιακές πρακτικές.

του Χρήστου Χαρίτου πολιτευτή ΛΑ.Ο.Σ. Α’ Πειραιώς, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Και ένα άρθρο που θα σας ρίξει λίγο το σαγόνι, από τον τίτλο του και μόνο:

Κ. Καραμανλής: Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με δημοψηφίσματα

Σκληρή απάντηση στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεφύλαξε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Το μέλλον ενός τόπου αλλάζει προς το καλύτερο όταν λαμβάνονται αποφάσεις, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους. Όταν δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις, που ανοίγουν δρόμους ευκαιριών. Όταν γίνονται αλλαγές προοπτικής. Όμως οι αποφάσεις αυτές ποτέ δεν είναι εύκολες. Ακόμα και όταν αφορούν προβλήματα, που αναγνωρίζονται απ’ όλους», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και επεσήμανε:

[pullquote]

«Οι μεγάλες αποφάσεις -οι αποφάσεις που εγγυώνται μόνιμο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό όφελος- προσκρούουν πάντα, είτε στη φοβία του πολιτικού κόστους, είτε στην αντίδραση των ιδιοτελών, των κομματικών σκοπιμοτήτων. Οι μεγάλες αποφάσεις έρχονται πάντα σε σύγκρουση με δυνάμεις της συντήρησης, με κατεστημένα συμφέροντα, με δογματισμούς και ιδεοληψίες».[/pullquote]

«Οι μεγάλες αποφάσεις -οι αποφάσεις που εγγυώνται μόνιμο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό όφελος- προσκρούουν πάντα, είτε στη φοβία του πολιτικού κόστους, είτε στην αντίδραση των ιδιοτελών, των κομματικών σκοπιμοτήτων. Οι μεγάλες αποφάσεις έρχονται πάντα σε σύγκρουση με δυνάμεις της συντήρησης, με κατεστημένα συμφέροντα, με δογματισμούς και ιδεοληψίες».

[pullquote]

Κανένας δεν μπορεί να απλουστεύει πολύπλοκα ζητήματα και να ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν μ’ ένα “ναι”, ή ένα “όχι”[/pullquote]

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε παιχνίδι εντυπώσεων την πρόταση της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Κι αυτό, γιατί -όπως εξήγησε- κανένας δεν μπορεί να απλουστεύει πολύπλοκα ζητήματα και να ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν μ’ ένα “ναι”, ή ένα “όχι”. Δεν απαντιέται, μ’ ένα “ναι”, ή ένα “όχι”, ένας νόμος που αντιμετωπίζει δεκάδες ζητήματα. Δεν αποτυπώνεται έτσι η βούληση ενός λαού. Δεν θα γινόταν καμιά σημαντική μεταρρύθμιση, εάν κάθε φορά χρειαζόταν δημοψήφισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

[pullquote]

«Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι υπόθεση της δικής μας Παράταξης, της παράταξης των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων…»[/pullquote]

Δηλώνοντας εξάλλου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ο κ. Καρμανλής υπογράμμισε απευθυνόμενος στου βουλευτές του κόμματός του: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι υπόθεση της δικής μας Παράταξης, της παράταξης των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Το βάρος πέφτει στη βούληση, την αποφασιστικότητα, την τόλμη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Το αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, αυτή είναι η δέσμευσή μας και η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες – εντολή πρόσφατη και ισχυρή». «Αυτή τη συμφωνία κάναμε με τους πολίτες. Και τη συμφωνία αυτή είμαστε αποφασισμένοι να την τηρήσουμε στο ακέραιο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος εκ νέου στους βουλευτές του, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε πως ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ βρίσκεται σήμερα σε μια μετωπική σύγκρουση -μέσα και έξω από τη Βουλή- με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ο τόπος. «Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει βαθειά γνώση των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων, που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά και ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας:

«Επιλογή, δέσμευση και απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Να αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά και υπεύθυνα τα προβλήματα της κοινωνίας. Να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές δράσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Αυτή είναι η επιλογή μας. Και την επιλογή αυτή δεν τη διαπραγματευόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αταλάντευτα στις δεσμεύσεις μας». 

27 Μαρτίου 2008

Και συνεχίζουμε το ταξίδι με τη μηχανή του χρόνου…

Ο Καραμανλής απολογείται στα ‘αφεντικά του’, στο ΕΒΕΑ:

Τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση προέταξε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στην ετήσια δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για το 2008 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Το 2008 συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Τις μεταρρυθμίσεις που, αποδεδειγμένα, παράγουν όφελος για την οικονομία και για την κοινωνία. Την πολιτική που εγγυάται, εξασφαλίζει δημοσιονομική σταθερότητα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόνωση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας. Το 2008, με αυτοπεποίθηση, με σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στο μήνυμά του και τόνισε: «Ευχή όλων είναι το 2008 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, στην απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες.

«Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ αναγκαίες κρίνονται και οι γενικευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας», δήλωσε ο κ. Μίχαλος και δεσμεύτηκε ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ουάου! κατά την Βαρουφάκειο έκφραση! Ας συνοψίσουμε πριν προχωρήσουμε:

  1. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις και δεχόταν πιέσεις από την πλουτοκρατία, ακόμα και… “λαϊκά” κόμματα όπως το ΛΑΟΣ
  2. Η ελίτ ήθελε μεταρρυθμίσεις για… “βιώσιμη ανάπτυξη” (ατζέντα 21 = αποανάτπυξη), αλλά ήθελε μεταρρυθμίσεις ακόμα και στην παιδεία! Τι δουλειά έχει ο ΕΒΕΑ με την παιδεία; Απλά… θέλει ανειδίκευτους εργάτες και φτηνά εργατικά χέρια.
  3. Το πολιτικό κόστος μεγάλο και η ΝΔ πήγαινε με βήματα αργά. Ώσπου φτάσαμε στις εκλογές. Αν θυμάστε καλά, ο Καραμανλής έκανε έναν προεκλογικό αγώνα που δεν έταζε παροχές, αλλά μεταρρυθμίσεις. Μιλούσε “ειλικρινά” γιατί ήθελε κι εκείνος την πατάτα να την πάρει καυτή ο Παπανδρέου – προφανώς συμφωνημένο από το πολιτικό σύστημα. Από την άλλη ο Παπανδρέου έταζε παροχές αλλά και μεταρρυθμίσεις και διάλυση του πελατειακού καθεστώτος (το οποίο το σόι του έχτισε και κατά καιρούς και η ΝΔ), αλλά κύρια, το “λεφτά υπάρχουν” εννοώντας την πάταξη της φοροδιαφυγής – ό,τι ακούμε και σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ

Όποιος έχει κουράγιο -και καλό είναι να το βρει- ας ακούσει το εκλογικό debate Παπανδρέου – Καραμανλή. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως:

Από το τηλεοπτικό debate ΓΑΠ - Καραμανλή, όταν ο ΓΑΠ έκανε ΉΔΗ με τα χεράκια την πυραμιδούλα της Μέρκελ
Από το τηλεοπτικό debate ΓΑΠ – Καραμανλή, όταν ο ΓΑΠ έκανε ΉΔΗ με τα χεράκια την πυραμιδούλα της Μέρκελ

Και τι έκανε τότε ο Τσίπρας; Καλά ευχαριστώ. Δείτε τι έλεγε προεκλογικά το 2009 για την οικονομική κρίση. Ήταν ενάντια στη λιτότητα του Καραμανλή, ενάντια στις “ψεύτικες” παροχές του Παπανδρέου και ζητούσε κι άλλες αυξήσεις καταγγέλλοντας τον πλούτο που έχει συσσωρευτεί στα χέρια της ολιγαρχίας -βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες, τραπεζιτών κλπ. Τι έταζες Τι ζητούσε; Αύξηση μισθών, αλλά ΌΧΙ επιστροφή των κλεμμένων και του συσσωρευμένου πλούτου στα χέρια των λίγων! Τώρα, τάζει την πάταξη του, αλλά προς το παρόν, μόνο ένας Μπόμπολας έφτασε στα ταμεία της ΔΟΥ κι έφυγε πληρώνοντας μέρος του χρέους του με έκπτωση. 100 μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ένα εξιλαστήριο θύμα φοροδιαφυγής για το θεαθήναι.

Το έλλειμμα και το χρέος – τα εθνικά μας μπαλόνια!

Το έλλειμμα και το χρέος είναι τα δυο μας μπαλόνια που ολοένα και φουσκώνουν. Με αλληλοκατηγορίες πόσο ήταν, πόσο παρουσιάστηκε, ποιος ήξερε και ποιος δεν ήξερε το ακριβές νούμερο, το έλλειμμα συνεχίζει να φουσκώνει πλάι στο χρέος, παρ’ όλες τις μεταρρυθμίσεις. Ανικανότητα; Όχι. Σχέδιο; Ναι.

Γιατί αν και οι πρώτες μεταρρυθμίσεις έγιναν και ο λαός μάτωσε, το θεριό δεν χόρτασε. Και ούτε η χώρα έγινε ανταγωνιστική και ούτε πρόκειται να γίνει αν δεν φτάσουν μέχρι τον πάτο που θέλουν να τα φτάσουν – στην απόλυτη φτωχοποίηση της Ελληνικής οικονομίας.

Και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν στραβώνει τώρα, στραβωμένη είναι γιατί ψεύδεται. Ψεύδεται σε πολλά και το χειρότερο, θα βάλει και τον λαό να συμμετάσχει με δημοψήφισμα ώστε να επικυρώσει τα ψεύδη του και να τα νομιμοποιήσει.

Τι νόημα έχουν οι εκ των υστέρων ελεγκτικές επιτροπές όταν ως κυβέρνηση αναγνωρίζεις όλο το τοκογλυφικό χρέος πρώτα, συμμετέχεις σε έναν ατέρμονα κύκλων δήθεν διαπραγματεύσεων περιμένοντας να κερδίσεις τι; Να αλλάξεις το τρίχωμα του λύκου ή το χούι;

Είναι δυνατόν, υπάρχει περίπτωση να μην κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι ζητούν -όχι οι δανειστές- αλλά η παγκόσμια πλουτοκρατία μέσω των δανειστών ΠΛΕΟΝ αφού δεν έγιναν τα όσα απαιτούσαν στην ώρα τους:

ΦΆΚΙΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ!!!

Το λέει ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι, ο Ομπάμα, η Μέρκελ, το σόι τους όλο και η Λαγκάρντ, το λέει όχι για την Ελλάδα ΜΌΝΟ αλλά ΓΙΑ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΧΏΡΕΣ

ΚΆΝΤΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ

Παγκόσμια εντολή της παγκόσμιας ελίτ για να προχωρήσει η παγκόσμια διακυβέρνηση:

Λαγκάρντ στο WEF: Αν θέλετε ανάπτυξη θα πάτε με τους κανόνες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Και τώρα τι παραμύθι πουλάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας από τους δανειστές, θα αναγκαστούμε να βγούμε από την ευρωζώνη και να πάμε σε εθνικό νόμισμα και μάλιστα, θα κάνουν επί τέλους το χατήρι του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει αυτό μέσω δημοψηφίσματος. (μήπως αυτό συζητούσαν ΓΑΠ και Τσίπρας 2 ώρες;)

Και τι σημαίνει ΤΏΡΑ να βγούμε σε εθνικό νόμισμα με τόσο αδυνατισμένη οικονομία, εξαθλιωμένους πολίτες και με ανάπτυξη που σέρνεται και εισαγωγές διπλάσιες των εξαγωγών. Σημαίνει de facto…

ΦΆΚΙΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ!!!

Οπότε το δημοψήφισμα θα είναι να διαλέξει ο ελληνικός λαός ΜΌΝΟ ανάμεσα σε δυο επιλογές:

Ή να κάνει μεταρρυθμίσεις ή να μεταρρυθμιστεί μέσω ενός εθνικού νομίσματος που θα υποτιμάται συνεχώς, άρα και θα μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις -ό,τι δηλαδή ζητούν οι…

ΦΆΚΙΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ!!!

Αλλά από την Ελλάδα του κέντρου της γης, κατάφεραν να μας κάνουν Έλληνες του κέντρου της γης, που δεν βλέπουν ολόγυρα τι γίνεται, σαν να μην τους αφορά, δεν βλέπουν πόσο χειραγωγήθηκαν εύκολα με ψεύτικες υποσχέσεις που κανείς δεν κράτησε και με πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δίπολα και διλήμματα ή αυτό ή εκείνο, ΠΟΤΈ όμως με ΕΚΕΊΝΟ που θα θίξει τα αιώνια συμφέροντα της αιώνιας διαπλοκής που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εύποροι ‘αριστεροί’ πολιτικοί τώρα καλούνται να ‘λύσουν΄το θέμα της κρίσης και του χρέους, χτυπώντας όχι την ολιγαρχία, αλλά ίσως ένα μέρος της πιο παχιάς μεσαίας τάξης που τους ξέφυγε μέχρι τώρα.

Ποντάρουν στον Έλληνα και στο ‘εγώ’ του, που θα ικανοποιηθεί με 1-2 κινήσεις δήθεν ‘αξιοπρέπειας’ και περισσότερης ανθρωποφαγίας αυτών που κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν ως τώρα και που δύσκολα θα παραδεχτεί ότι και πάλι εξαπατήθηκε. Θα κάνει τα πάντα αυτή τη φορά να πείσει τον εαυτό του και τους γύρω του ότι τα πράγματα τώρα διαφέρουν, μέχρι να γονατίσει τελείως. Ίσως και να συμμετάσχει και σ’ ένα δημοψήφισμα που, από την μια μεριά ένας απεχθής Σαμαράς θα παίζει τον παλιό ρόλο του Καραμανλή και θα είναι ειλικρινά αντιπαθής, και από την άλλη, τα δραχμικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο ΓΑΠ θα τάζουν ανάπτυξη αν βγούμε στη δραχμή. Κι όλα αυτά όταν ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ FORA λένε και ξαναλένε και ξαναλένε:

ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΈΛΟΣ

γιατί πρέπει να κλείσουν οι βιομηχανίες για να σωθεί ο πλανήτης που κινδυνεύει από την Κλιματική Αλλαγή. Αυτά λέει η Λαγκάρντ, αλλά κι αυτά λέει και η Ναόμι Κλάιν και η αποαναπτυξιακή σχολή της που τόσο αγαπάει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα; | Ατζέντα 21

Λαγκάρντ: Μέτρια εως καθόλου η παγκόσμια ανάπτυξη – Τι είπε για την Ελλάδα

Αν θες να καταλάβεις τι σου συμβαίνει ΤΏΡΑ, πρώτα πρέπει να μάθεις από το ΠΑΡΕΛΘΌΝ, αλλά να βγάλεις και τις παρωπίδες – να αποκτήσεις όραση τηλεσκοπική. Μόνο έτσι μπορεί να οργανωθεί ο λαός και να ορθωθεί μπροστά σε ένα πολιτικό σύστημα που το μόνο που γνωρίζει και μπορεί να κάνει άριστα, είναι να ψεύδεται… να ψεύδεται… να ψεύδεται και να χειραγωγεί.

hitlerΑν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα.

Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας

mussoliniΔιαπίστωσα ότι είναι πιο εύκολο να πείθεις ένα πλήθος παρά ένα μεμονωμένο άνθρωπο.

Μπενίτο Μουσσολίνι, 1883-1945, Ιταλός δικτάτορας

wcΠολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.

Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός , Νόμπελ 1953

lincolnΗ ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.

Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη