Πως να πάρεις ένα συναινετικό διαζύγιο αλλά σε βάρος σου ή αλλιώς… Grexit!

Π

Μια παραλλαγή της Μάχης των φύλων “Battle of the Sexes”, από τη Θεωρία Παιγνίων

Ο Τάκης και η Ελένη είναι παντρεμένοι. Ο γάμος τους τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει προβλήματα. Ο Τάκης έχει βαρεθεί την Ελένη, στο πίσω μέρος του μυαλού του σκέφτεται να την αντικαταστήσει με μια πιο ‘φρέσκια’ και νέα ύπαρξη.

Του έκανε παιδιά, τον στήριζε στην καριέρα του, του έδωσε και προίκα, αλλά… τα χρόνια πέρασαν και έχει αρχίσει να μεγαλώνει η Ελένη και ο Τάκης να βαριέται.

Την προσβάλει συνέχεια και την κάνει να νιώθει άβολα. Της λέει ότι πήρε κιλά και πως τώρα δείχνει μεγαλύτερη του. Μια δεν του αρέσει το χρώμα στο μαλλί, μια γιατί δεν πηγαίνει συχνά γυμναστήριο, δεν κάνει μπότοξ, λίφτινγκ όπως όλες οι καλές κυρίες κλπ

Η Ελένη κουράστηκε. Στην αρχή προσπάθησε, το έραψε και δεν έτρωγε τίποτα, έτρεχε για αερόμπικ, χαλούσε χρήματα σε κρέμες και μάσκες, αλλά κανένα αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για τον Τάκη, που όπως είπαμε, στο πίσω μέρος του μυαλού του θέλει μια νέα γυναίκα – ή αυτή θα κάνει το θαύμα της ή θα βρει άλλη.

Όμως αν της πει χωρίζουμε, όλοι η οικογένεια και κύρια τα παιδιά, θα τα βάλουν μαζί του γιατί εμφανώς δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να χωρίσει μια καλή μητέρα και νοικοκυρά.

Πως, λοιπόν, ο Τάκης θα πάρει διαζύγιο χωρίς να στραφεί η οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον εναντίον του;

Το σχέδιο:

Μπροστά σε όλους είναι τυπικότατος και συνεπής. Και λίγο τρυφερός. Μόλις μένουν μόνοι, ο Τάκης σταματάει τις πιέσεις και τις προσβολές για το λουκ της Ελένης, αλλά δεν σταματά να ρίχνει μπηχτές για ωραίες νέες γυναίκες, ελκυστικές συνεργάτιδες και αιφνίδιες νυχτερινές δουλειές. Η Ελένη αρχίζει να νιώθει μεγαλύτερη ανασφάλεια, αλλά μαζί της παραμένει τυπικός.

Αρχίζει να της ασκεί κριτική όχι για το παρουσιαστικό και τα χρόνια της, αλλά για όσα εκείνη πιστεύει ότι κάνει καλύτερα – κάποιο φαγητό, τη δική της εργασία κλπ – νιώθει ΚΑΙ υποτιμημένη.

Η τρίτη κίνηση ρουά ματ, είναι να βάλει κάποιον/α από το κοινό φιλικό τους περιβάλλον να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, και να της πιπιλάει το μυαλό ότι αξίζει πολύ περισσότερα από έναν αδιάφορο και επικριτικό Τάκη. Να της “ερμηνεύει” ότι η στάση του μυρίζει σύντομα διαζύγιο, και ότι αυτό θα είναι το τελικό χτύπημα στην αξιοπρέπεια της και μήπως καιρός είναι να σκεφτεί να φύγει εκείνη με το κεφάλι ψηλά.

Οι γλυκιές συμβουλές και υποσχέσεις του “φίλου” ότι θα βρει μια καλύτερη ζωή και τύχη, κάνουν την Ελένη να πάρει την απόφαση και να ζητήσει διαζύγιο.

Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον επικρίνει την Ελένη που χώρισε “χωρίς λόγο” έναν καλό νοικοκύρη σύζυγο. Πρώτα και καλύτερα τα παιδιά. Στη συνέχεια η Ελένη έχει να κάνει και με τη διαδικασία του “συναινετικού διαζυγίου” που τελικά δεν αποδεικνύεται τόσο εύκολο, αφού ο “πονεμένος” Τάκης για να συναινέσει και έχοντας το πάνω χέρι, θέτει όρους ευνοϊκούς προς αυτόν.

Το επόμενο σοκ είναι όταν βλέπει το “φιλικό” πρόσωπο που προηγουμένως την ενθάρρυνε, να παίρνει το μέρος του Τάκη και να της καταλογίζει το φταίξιμο.

Ο ισχυρός Τάκης κερδίζει συναινετικό διαζύγιο αλλά με πολλά υπέρ του, ενώ η Ελένη μένει μόνη, οι συγγενείς την επικρίνουν, οι κοινοί φίλοι πάνε με το μέρος του Τάκη, τα παιδιά θέλουν να μείνουν με τον πατέρα τους και η ίδια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα χειρότερα από τα προηγούμενα.

Τι θα έπρεπε να είχε κάνει;

Αν ο Τάκης έχει αποφασίσει να την αφήσει, εκείνη θα έπρεπε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Να το παίξει άνετη, να μην την αγγίζουν οι προσβολές του, να μην περιμένει επιβεβαίωση. Και φυσικά να μην ακούει ανεξέλεγκτες σειρήνες. Σε αυτή την περίπτωση, κάνοντας τα χατίρια του Τάκη μόνο μέχρι το σημείο που δεν προσβάλλει την αξιοπρέπεια και που δεν νιώθει εξαρτημένη από αυτόν, ή θα γινόταν πιο ελκυστική στα μάτια του Τάκη ή θα ανάγκαζε τον Τάκη να αναλάβει τις ευθύνες του.

Φυσικά όλα αυτά ισχύουν ΜΌΝΟ στην περίπτωση που ο Τάκης και η Ελένη είναι δυο ανεξάρτητοι άνθρωποι, ειλικρινείς πρώτα με τους εαυτούς τους για το ρόλο που παίζουν. Και όχι μια Ελένη που προσποιείται την Ελένη, κι ένας Τάκης αντίστοιχος.

Εδώ είμαστε θεατές ενός δράματος που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, όπου ο Τάκης – η Τρόικα- και η Ελένη -οι Ελληνικές κυβερνήσεις- καμώνονται πως έχουν διαφορές και ζητούν από τα παιδιά τους να βρούνε ποιος φταίει και γιατί, κι αν πρέπει να χωρίσουν ή όχι και με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.

Και συνεχώς ενοχοποιούν τα παιδιά τους για τις όποιες αποφάσεις παίρνουν οι ίδιοι, είτε από κοινού είτε χώρια, ενώ όταν είναι ολομόναχοι και κανείς δεν τους βλέπει, είναι οι καλύτεροι φίλοι και συνεργάτες, υπάλληλοι και οι δυο της εταιρείας: Εξόντωση και υποδούλωση των παιδιών Π.Ε (Παγκόσμια ελίτ)!

Τα “παιδιά” μεγαλώνουν

Παιγνίδι με διαζύγιο με την Ε.Ε. -Grexit- για να αποφασίσει ο λαός, μήπως αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει οι εταίροι, μέσα σε αυτούς και η Ελληνική κυβέρνηση; Ή περικοπές μισθών μέχρι τελικής πτώσης ή δραχμή που σημαίνει υποτίμηση μισθών μέχρι τελειωτικής πτώσης; Τι σόι επιλογές είναι αυτές;

Τα “παιδιά”, πρώτον καλούνται να μην είναι σε πανικό, δεύτερον να υπενθυμίζουν συνεχώς τις πατρικές υποσχέσεις και υποχρεώσεις των γονέων τους, αλλά και λοιπών συγγενών και τρίτον, να συνεργαστούν μεταξύ τους για να ξεσκεπάσουν την εγκληματική εταιρία κρύβεται πίσω από τους δυο υποτιθέμενους γονείς.

Αν γίνει αυτό, τότε τα παιδιά θα θεωρούνται ότι έφτασαν επί τέλους στην στιγμή της ενηλικίωσης, όπου θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν χωρίς φαιδρούς κηδεμόνες!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη