Ο Σκλαβενίτης προχώρησε στην εξαγορά της Βερόπουλος

Ο

Το μεγάλο «ντιλ» εξαγοράς της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη, ανακοινώθηκε επίσημα χθες.  Από την πολυδιάσπαση των επιχειρήσεων περνάμε στην υπερσυγκέντρωση.

Οι δύο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες του λιανεμπορίου έδωσαν τα χέρια επίσημα τη Δευτέρα υπογράφοντας το προσύμφωνο για την εξαγορά των ελληνικών δραστηριοτήτων της Βερόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι συνδεδεμένο και με τις υποχρεώσεις ύψους 315 εκατ. ευρώ (389 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση) που βαραίνουν τον όμιλο Βερόπουλου. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς επιδιώκεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2015, αφότου μεσολαβήσει η απόσχιση των διεθνών δραστηριοτήτων της Βερόπουλος (ΠΓΔΜ, Σερβία), και συνεπάγεται την πλήρη απορρόφηση και μετονομασία του δικτύου των 185 καταστημάτων της. Πηγές της εταιρείας Σκλαβενίτης έλεγαν πως δεν πρόκειται να κλείσουν σημεία πώλησης ούτε να υπάρξουν απολύσεις προσωπικού της Βερόπουλος, στην οποία απασχολούνται σήμερα περίπου 5.000 εργαζόμενοι.

Πρόκειται για μια συμφωνία που αλλάζει για τα καλά τον χάρτη του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, ανεβάζοντας στα «πάνω ράφια» του κλάδου των σουπερμάρκετ τη μέχρι πρότινος μεσαίου μεγέθους αλυσίδα Σκλαβενίτης, η οποία γιγαντώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα από σημαντικές εξαγορές, όπως αυτή της Makro Cash & Carry, που αποχώρησε πρόσφατα από την Ελλάδα, και της αλυσίδας Χαλκιαδάκης στην Κρήτη.

Ο νέος πόλος που συγκροτείται υπό τον όμιλο Σκλαβενίτη εκτιμάται ότι θα πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο 342 καταστημάτων και θα ανταγωνίζεται ευθέως σε μεγέθη τόσο τον όμιλο Μαρινόπουλου με τα Carrefour όσο και την AB Βασιλόπουλος της Delhaize.

Φέτος μάλιστα, ύστερα από το μπαράζ εξαγορών μικρότερων αλυσίδων που έχει προηγηθεί, θα είναι η πρώτη φορά που τρεις μόνο μεγάλοι όμιλοι σουπερμάρκετ θα έχουν αθροιστικό τζίρο της τάξης των 6 δισ. ευρώ, ελέγχοντας ουσιαστικά πάνω από το 60% της αγοράς σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη