Κομισιόν κατά Φινλανδίας – Βρετανίας για υπερβολικά ελλείμματα και έλλειψη «μεταρρυθμίσεων»

Κ

Η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνουν στο “στόχαστρο” της Επιτροπής λόγω της μη συμμόρφωσής τους με τα κριτήρια που θέτει το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και τη Σταθερότητα αναφορικά με το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

Αυτό τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξέδωσε σήμερα τις ειδικές ανά χώρα της ΕΕ συστάσεις οικονομικής πολιτικής για το 2015 και το 2016. Οι συστάσεις αυτές εστιάζουν όπως αναφέρει η Επιτροπή, στην ώθηση των επενδύσεων, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την επιδίωξη της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, αλλά και τη βελτίωση της πολιτικής για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν λαμβάνουν ειδικές συστάσεις, καθώς βρίσκονται ακόμα σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

2015-05-09t151509z_1681090080_gf10000089557_rtrmadp_3_eu-belgiumΣτην έκθεσή της για τη Φινλανδία, η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια για το χρέος και το έλλειμμα του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων Πιερ Μοσκοβισί, το αποτέλεσμα αυτό δεν οφείλεται σε “έκτακτους λόγους” και ανέφερε ότι η τελική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα ληφθεί μετά τη γνωμοδότηση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής των κρατών μελών, εντός δύο εβδομάδων.

Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Επιτροπή αποφάνθηκε πως δεν ανέλαβε αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος κατά το οικονομικό έτος 2014-15. Αυτό συμβαίνει επειδή η καταβληθείσα δημοσιονομική προσπάθεια υπολειπόταν της συνιστώμενης ετήσιας μέσης δημοσιονομικής προσπάθειας ύψους 1,7% του ΑΕΠ και το έλλειμμα ανήλθε το προηγούμενο έτος σε 5,2%.

Η Επιτροπή συνιστά στο ΗΒ, παρέχοντας επιπλέον δύο χρόνια, έως το οικονομικό έτος 2016-2017, να μειώσει το έλλειμμά του κάτω από την τιμή αναφοράς του 3% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, η Επιτροπή συνέστησε στο Συμβούλιο να κλείσει τις διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για τη Μάλτα και την Πολωνία, μετά τη διαπίστωση ότι και οι δύο χώρες έχουν διορθώσει τα υπερβολικά τους ελλείμματα.

Τέλος, αναφορικά με τη Γαλλία, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ισχύει η ημερομηνία της 10ης Ιουνίου 2015 ως προθεσμία για την ανάληψη αποτελεσματικής δράσης. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας, η Επιτροπή θα λάβει την απόφαση για το αν θα προχωρήσει σε κυρώσεις, κατέληξε ο Γάλλος Επίτροπος.

πηγή: Το Ποντίκι

Μεταρρυθμίστε! μην σας πάρει και σας σηκώσει, λέει η Κομισιόν, η Λαγκάρντ, ο Ομπάμα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το… η… ο…. η Ατζέντα 21!!!

Σ’ εμάς τσούζει περισσότερο γιατί κάποιοι φρόντισαν να πάρουν και τοκογλυφικά δάνεια και μας έχουν στο χέρι. Αλλά μεταρρυθμίσεις ζητάει η παγκόσμια ελίτ από τους παγκόσμιους λαούς απ’ άκρη σε άκρη. Κι αυτό λέγεται “βιώσιμη ανάπτυξη”.

διαβάστε σχετικά:

Λαγκάρντ στο WEF: Αν θέλετε ανάπτυξη θα πάτε με τους κανόνες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη