Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή)

T

Τι είναι η Trilateral Commission – Τριμερής Επιτροπή; Πόσα γνωρίζουμε γι’ αυτό το παγκόσμιο κλαμπ;

Πλασάρεται ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με στόχο τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ Βορείου Αμερικής, Ευρώπης και των χωρών της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού. Θεωρείται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μαζί με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μόνο πιο φειδωλή στις πληροφορίες της προς τα έξω. Αντίθετα με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, δεν ανακοινώνονται ποτέ τα μέλη που συμμετέχουν στις συναντήσεις ή η ατζέντα συζητήσεων.

ροκφέλερ μήντιαΗ Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 1973 από τον τραπεζίτη και… “φιλάνθρωπο” Ντέιβιντ Ροκφέλερ (γεν. 1915), της γνωστής μεγαλοεπιχειρηματικής οικογενείας των ΗΠΑ, με μέλη σημαίνουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ και τεχνοκράτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία αρχικά, με στόχο «την υιοθέτηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατικών και βιομηχανοποιημένων περιοχών του πλανήτη, που έχουν ηγετικό ρόλο και ευθύνες στο διεθνές σύστημα», όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη της. Αργότερα η Τριμερής διευρύνθηκε και σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους της μέλη από το Μεξικό, ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη και τις περισσότερες από τις χώρες της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού.

Την οργάνωση της Τριμερούς ανέλαβε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμβουλος της οικογένειας Ροκφέλερ και σημαντική προσωπικότητα του αμερικανικού κατεστημένου. Ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης υπήρξαν, μεταξύ άλλων, το άλλο αστέρι της παγκοσμιοποίησης, Χένρι Κίσινγκερ και  οι  οικονομολόγοι Άλαν Γκρίνσπαν και Πολ Βόλκερ, οι οποίοι έχουν διατελέσει πρόεδροι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED). Τα μέλη της οργάνωσης προέρχονται από πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή ελίτ των χωρών τους και δεν πρέπει να κατέχουν δημόσιο αξίωμα.

Η Τριμερής Επιτροπή χωρίζεται σε τρία τμήματα, με γεωγραφικά κριτήρια:

  • Το Βορειοαμερικανικό με 120 μέλη (87 Αμερικανοί, 20 Καναδοί και 13 Μεξικανοί).
  • Το Ευρωπαϊκό με 170 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος είναι ο οικονομολόγος Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
  • Το Ασιατικό με 117 μέλη (75 Ιάπωνες, 11 Νοτιοκορεάτες, 7 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί κλπ)

Σύμφωνα με τον κατάλογο των μελών της οργάνωσης  που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Τριμερούς Επιτροπής (www.trilateral.org) και είναι ενημερωμένος έως τον Οκτώβριο του 2011, η Κύπρος εκπροσωπείται από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου και η Ελλάδα από τους:

  • Λουκά Παπαδήμο, τραπεζίτη, πανεπιστημιακό και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας.
  • Παναγή Βουρλούμη, στέλεχος επιχειρήσεων, τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.
  • Οδυσσέα Κυριακόπουλο, επιχειρηματία, τέως πρόεδρο του ΣΕΒ.
  • Αλέξη Παπαχελά, δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή.

Οι συχνές αναφορές σε κείμενα της οργάνωσης για την παγκοσμιοποίηση και τη διεθνή συνεργασία, δείχνουν και τον χαρακτήρα της, που είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων της ελίτ.  

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και προεδρικός υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 1964, Μπάρι Γκολντγουότερ (1909-1998) στο βιβλίο του “Whith No Apologies”: The Outspoken Political Memoirs of America’s Conservative Conscience (1979) σημειώνει για την Τριμερή: «…Είναι μία επιδέξια και καλά οργανωμένη προσπάθεια να αποκτηθεί και να παγιωθεί ο έλεγχος στα τέσσερα κέντρα εξουσίας: πολιτικό, νομισματικό, πνευματικό και εκκλησιαστικό… για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης ανώτερης από τις πολιτικές κυβερνήσεις των κρατών – εθνών». 

Από την πλευρά τους, διακεκριμένοι αμερικανοί αναλυτές -που… κατηγοριοποιούνται ως “συνωμοσιολόγοι”-  συντάσσονται με τον Γκολντγουότερ, υποστηρίζοντας ότι η Τριμερής συνωμοτεί για την επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το 2007 ο Λιουκ Ρουντκόφκσι προκάλεσε αίσθηση, όταν διέκοψε ομιλία του Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι και κατηγόρησε την Τριμερή ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Στο παρακάτω βίντεο οΖμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι μυστικές κοινωνίες κυβερνούν τον κόσμο, όλα γίνονται φανερά, δηλώνει.

Σε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο ο πρόεδρος Κένεντι όχι μόνο δηλώνει ότι πιστεύει πως υπάρχουν σκοτεινές κοινωνίες, αλλά και ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε αυτές και τη… “συνωμοσία” τους.

Η διαφορά είναι ότι ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι ζει ακόμα και κοντεύει τα 90, ενώ ο Κένεντι έφαγε μια σφαίρα λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη δήλωσή του. Μικρή η διαφορά…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη