ΔΕΝ είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε!

Δ

Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε!» Το βιβλίο έγινε γρήγορα Best Seller, από πολλούς… έξυπνους που δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να νιώθουν ηλίθιοι και να μην έχουν κατανοήσει ποιος φταίει.

Το βιβλίο -δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια- δεν το έχω διαβάσει. Αλλά γνωρίζω τον Μπογιόπουλο και ξέρω να ξεχωρίζω έναν καλά πληροφορημένο δημοσιογράφο, από έναν κάκιστο αναλυτή. Είναι και τα δυο.

bogiopoulos21Επίσης γνωρίζω το κομμουνιστικό μυαλό. Πως λειτουργεί μέσα και έξω από το κομμουνιστικό κόμμα: Άκου, επανέλαβε και μην μιλάς. Αν τα κάνεις με τη σειρά, θα ανέβεις στην ιεραρχία. Αν κάνεις το λάθος και σκεφτείς για πάρτη σου, θα λάβεις κίτρινη κάρτα. Αν προσπαθήσεις να εκφωνήσεις το αποτέλεσμα του μυαλού σου, θα πάρεις και κόκκινη.

Εγώ τους την έβγαλα πριν μου την βγάλουν εκείνοι και αποχώρησα, μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, αηδιασμένη από τη σκέψη και μόνο ότι ήθελαν συνεργασία με τον πράκτορα των Αμερικάνων. Αηδιασμένη από την αποκάλυψη ότι τελικά ο εχθρός δεν είναι η “δεξιά”, δεν είναι οι “σοσιαλιστές”, δεν είναι οι “κομμουνιστές”, αλλά ο ίδιος μου ο εαυτός που είχε πέσει στην παγίδα τους, στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε. Έκτοτε, το πρώτο μέλημα μου ήταν να μάθω αυτόν τον Εαυτόν, να γίνω κύριος του και μετά να βγω να μιλήσω. Κι εδώ είμαστε…

Χρόνια ολόκληρα οι κοινωνίες ήταν παγκόσμια διαιρεμένες – καπιταλισμός ή κομμουνισμός.

Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα με ιδιοκτησιακό χαρακτήρα των μέσων παραγωγής, διακίνησης προϊόντων, επενδύσεις σε οικονομικά αγαθά, παραγωγή, κατανομή, το εμπόριο και υπηρεσίες, όλα με κυρίαρχο κίνητρο και στόχο το κέρδος, και κύριο υλικό εκμετάλλευσης το ανθρώπινο δυναμικό. 

Ο κομμουνισμός από την άλλη, είναι μια μορφή “κοινωνιακής” οικονομίας που αποτελεί το ανώτερο στάδιο και ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης του σοσιαλισμού. Στην πραγματικότητα, δεν φτάσαμε ποτέ στην πράξη σε αυτό. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός, που υποτίθεται ήταν λαϊκή νίκη, απέτυχε παταγωδώς. 

APTOPIX Russia Defenders of the Fatherland DayΟι λόγοι ήταν πολλοί. Αλλά ο κύριος, ήταν ότι δεν ήθελε να πετύχει. Κι εδώ στοπ – οι άλλοι λόγοι υπάρχουν δεν υπάρχουν, δευτερεύουσα σημασία έχει.

Και ο λόγος που δεν ήθελαν να πετύχει, είναι ότι οι πρωτεργάτες του κομμουνιστικού κινήματος – θεωρητικοί και πρακτικοί εφαρμοστές θεωριών, δεν ήθελαν να εφαρμόσουν τα καταπληκτικά των Μαρξ, Λένιν και λοιπών, αλλά να συμπαρασύρουν λαούς έτοιμους να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους για τα κομμουνιστικά ιδεώδη. Και πολλοί το έκαναν. Και φυσικά οι αρχι-τέκτονες του παγκόσμιου σχεδιασμού διαίρεσης λαών το κατάφεραν, να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τους εργάτες που τους έπιναν το αίμα και τους έπνιγε το δίκιο, που δεν είχαν τίποτα να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους.

Όμως άφησαν κάποιες χώρες να ζουν το “όνειρο” των ευκαιριών του καπιταλισμού, ενόσω σε άλλες είχαν έκοψαν τα κεφάλια των γαλαζοαίματων για να πάρουν τη θέση τους οι επιδέξιοι κώλοι των κομματικών στελεχών και μυστικών κοινωνιών.

Κι όσο υπήρχε το βιομηχανικό μπουμ  και στις δυο πλευρές, έτρεχε ο ψυχρός πόλεμος – ο αντικομμουνισμός του καπιταλισμού και η δαιμονοποίηση της ελεύθερης οικονομίας του κομμουνισμού. Τι Στάλιν, τι Μακάρθι;

Όμως στον παρονομαστή  υπήρχε μια λεξούλα γραμμένη, αυτή που καθόρισε και καθορίζει τις τύχες των λαών: Υλισμός!

Κατανάλωνε, κατανάλωνε, κατανάλωνε – έλεγε ο καπιταλιστής, ακόμα και ο “Χριστιανός” καπιταλιστής.

Διαλεκτικός υλισμός και αθεϊσμός ήταν τα θεωρητικά και φιλοσοφικά εργαλεία του σοσιαλισμού και κομμουνισμού.

Το μπάσταρδο που λέγεται Ατζέντα 21

Όμως για να προχωρήσει η παγκοσμιοποίηση και να περάσουμε σιγά σιγά στην παγκόσμια διακυβέρνηση, το δίπολο έπρεπε να αλλάξει τρίχωμα. Όχι όμως και χούι. Έτσι ο Πούτιν αναλαμβάνει ως υψηλό στέλεχος της KGB και μέλος των σκοτεινών κοινωνιών – τις γνωστές “στοές”- σε συνεργασία με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ να φτάσουν στην Περεστρόικα και στη συνέχεια την κατάρρευση του σοσιαλιστικού μπλογκ. Σε χρόνο ρεκόρ, Ρώσοι Κροίσοι, πρώην κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, βγαίνουν στην επιφάνεια σαν τα σαλιγκάρια που επιτέλους, μέσα σε μια φιλελεύθερη οικονομία θα μπορούν να εφαρμόζουν τις μαφιόζικες κερδοφόρες τακτικές που είχαν μάθει τόσο καλά από πριν.

Αλλά η παγκοσμιοποίηση θέλει κι αυτή το όργανό της και τη θεωρία της. Το πρώτο είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών και το δεύτερο είναι η Ατζέντα 21.

Όταν πρωτοδιαβάσεις το επίσημο κείμενο, βλέπεις εκεί όλο τον κομμουνισμό -καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων, δουλειά για όλους, σεβασμός στο περιβάλλον, αειφορία, παραγωγή, δικαιώματα παιδιών, γυναικών, σκύλων, προβάτων – και τι δεν έχει αυτή η Α21, μόνο που όλα αυτά τα ωραία θα γίνουν αγκαλιά με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τον καπιταλισμό. Πιο μπάσταρδο, πεθαίνεις. Και η Α21, όπως ο κομμουνισμός, βασίζεται στην λειτουργία και απόδοση των τοπικών κοινοτήτων, που ενώ θα είναι καθ’ όλα παγκοσμιοποιημένες, θα είναι περιορισμένες στο δικό τους ελεγχόμενο χώρο και πλήρως εξαρτημένες από τα κέντρα ελέγχου. Με λίγα λόγια, κοινωνικές φυλακές κράτησης πολιτών με “δημοκρατικές” διαδικασίες απόλυτου φασισμού.

Γιατί ακριβώς, όπως και στα κομμουνιστικά κόμματα, δίνεται απόλυτη ελευθερία να υλοποιήσεις τις άνωθεν αποφάσεις. Έχεις κάθε δικαίωμα να συμφωνήσεις. Έχεις κάθε δικαίωμα να ανέβεις στην κυριαρχία όντας καλός αποδέκτης των μηνυμάτων της Α21. Να γίνεις καλός αγρότης με τις νέες τεχνολογίες που σου προτείνονται, που μέσα σε αυτές είναι και οι ΓΤΟ. Να γίνεις καλός επιχειρηματίας αν το αντικείμενο σου είναι μια ‘καινοτόμα ιδέα’ και όχι π.χ. εκδότης βιβλίων. Διαπρέπεις ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα αν δεχτείς η έρευνα σου να είναι στα απαιτούμενα των φαρμακευτικών, της γενετικής, της εύρεσης νέων τρόπων κατάργησης ανθρώπινης εργασίας (ρομποτικής) ή της εξασφάλισης της ελίτ μιας ζωής σε άλλον πλανήτη. Αν έχεις μυαλό και γνώσεις να προσφέρεις σε υψηλή τεχνολογία ελέγχου των πληθυσμών, μυστικών σιωπηλών όπλων, “έξυπνων’ συσκευών για ηλίθιους χρήστες – να πόσες ευκαιρίες δίνει το μπάσταρδο για όσους θεωρούν ότι η επιβίωση είναι καθαρά θέμα υλισμού και μόνο.

Και ρωτάω εγώ η… “ηλίθια”: Δεν γνωρίζει ο κος Μπογιόπουλος τι είναι η Ατζέντα 21; Η Α21 που καταργεί την ατομική ιδιοκτησία; (να που τελικά οι “κομμουνιστές” θα μας πάρουν τα σπίτια). Που καταργεί το ΙΧ και προβάλει τη χρήση κοινοβιακού; Γιατί δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτήν; Ούτε και το ΚΚΕ του εξάλλου. Ούτε και κανένα από τ’ άλλα κόμματα των οποίων η ιδεολογία αποτελεί πλέον μια ασάφεια, απολύτως δημιουργική ώστε να υπάρχει η απόλυτη σύγχυση στον εγκέφαλο των πολιτών. Σκέτη τρικυμιά εν κρανίω!

Γιατί δεν λέει στο κοινό του ότι η ελίτ έχει αποφασίσει και ήδη εφαρμόζει την απο-ανάπτυξη; Στο όνομα της διάσωσης του πλανήτη, έχει ήδη ξεκινήσει τον γ’ Π.Π.;

Όχι κε Μπογιόπουλε, δεν φταίει “ο καπιταλισμός”, ούτε και ο “κομμουνισμός”. Φταίει ο υλισμός. Φταίει η πτώχευση της πνευματικότητας που επιτεύχθηκε σκόπιμα από γενιά σε γενιά και στα δύο στρατόπεδα. Φταίνε οι εκκλησίες που διαβρώθηκαν και δεν στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους, να διδάξουν τη Γνώση του Εαυτού.

Όμως όση σκόνη και στάχτη κι αν πέσει σε ένα διαμάντι, αυτό ποτέ δεν χάνει τη λάμψη του. Θέλει απλά λίγη φροντίδα να φύγουν τα στρώματα επικάλυψης για να λάμψει και πάλι στο φως. Κι αυτός ο αιώνας, ήταν προδιαγεγραμμένος να λάμψουν πολλά διαμάντια. Και θα λάμψουν, όση προσπάθεια κι αν καταβάλετε. Και οι από δω και οι από κει. Μια βουτιά στο “μέσα” σου χρειάζεται, και το θαύμα της ομορφιάς του Πνεύματος είναι ικανό να σε κάνει να γεννηθείς από την αρχή. Μόνο εργαλείο, η αγνή και ειλικρινής επιθυμία…

Πάψτε πια τα ψέματα, δεν πιάνουν, υπάρχουν πλέον πολλοί αφυπνισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη!

Καιρός είναι το “λαοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι”, να γίνει “λαοί αφυπνισμένοι…”. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε το σφάλμα να ενώνονται με πάθος κάτω από εσφαλμένες ιδεολογίες και ψευτο-ηγέτες. Στη δεύτερη, οι αφυπνισμένοι δεν έχουν ανάγκη καμίας ιδεολογίας, πόσο μάλλον ηγετών. Είναι κύριοι του εαυτού τους και πράττουν το ορθό χωρίς υπαγορεύσεις ή απαγορεύσεις.

Ε ρε, πόσα πολιτικά και θρησκευτικά μαγαζιά θα πάνε έτσι για κλείσιμο!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη