Κάηκε το θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου – Καταγγελίες για εμπρησμό

Κ

Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το θέατρο στη Ρεματιά Χαλανδρίου, επί της οδού Προφήτη Ηλία, με αποτέλεσμα να καεί σχεδόν ολοσχερώς.

Η πυρκαγιά κατέκαψε και ξερά χόρτα και δέντρα περιμετρικά του.

Για εμπρησμό έκανε λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Σε νέα δήλωσή του ανέφερε ότι βρέθηκαν δύο γκαζάκια στον χώρο το θεάτρου, ενώ σοβαρές υπόνοιες για εμπρησμό υπάρχουν και από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πυρκαγιά «στοχευμένη ενέργεια» από αυτούς που δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου και έκανε λόγο για «πόλεμο», εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το “κόσμημα” που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Ρεματιάς για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981», είπε ο κ. Ρούσσος και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».

Η Πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 13.55 και μετέβη στο σημείο με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα, την έθεσε μετά από μία ώρα υπό έλεγχο.

Οταν έφθασαν οι πυροσβέστες μεγάλο τμήμα του θεάτρου είχε ήδη λαμπαδιάσει και παρά τις προσπάθειες το θέατρο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Η  ταχύτατη επέκταση της φωτιάς προβληματίζει τους αρμόδιους της πυροσβεστικής υπηρεσίας που εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως και του εμπρησμού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν ξεκινήσει η λειτουργία του θεάτρου.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Αρμόδιοι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος κάνουν εντατικές έρευνες στον χώρο του θεάτρου για να εντοπίσουν  απο πού ξεκίνησε η φωτιά καθώς και για τον εντοπισμό τυχόν ευρημάτων για την αιτία που την προκάλεσε.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη