Δήλωση σοκ από Βαρουφάκη: Δεν θέλει να φορολογήσει την ελίτ!

Δ

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν άκουσα τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη χτες βράδυ στον Ενικό. Ο λόγος; Μου προκαλεί αηδία! Όμως πριν πέσω γα ύπνο  -λες και μια αόρατη δύναμη με έσπρωξε να το κάνω- άνοιξα μόνο 5 λεπτά την τηλεόραση και άκουσα μόνο αυτό που ίσως έπρεπε να ακούσω

Ο Χατζηνικολάου τον ρωτούσε για τη φορολόγηση των πλουσίων

«Σε πειράζει να τα πάρω από τους “έχοντες”»; ρώτησε ο Βαρουφάκης τον Χατζηνικολάου

«Μαζί σου», απαντάει εκείνος, «μαζί σου»! Τον ρωτάει όμως μετά: «Για τις 500 οικογένειες»;

Να η απάντηση:

 

Συζητείται εντός της κυβέρνησης, λέει, αλλά ο ίδιος έχει αντιρρήσεις. Θέλει να τα πάρει από τους “έχοντες” κάποιο υψηλό εισόδημα, αλλά όχι από το ταβάνι των εχόντων. Αφού ξεπουπούλιασαν μεσαία και χαμηλά και ανύπαρκτα εισοδήματα, τώρα απλά θέλουν αίμα από το εισόδημα των 50.000 – 150.000 ευρώ. Καμία αντίρρηση, αλλά αυτοί δεν είναι το πρόβλημα -το ουσιαστικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα ήταν κι εξακολουθεί να παραμένει οι 500 οικογένειες, όχι μόνο γιατί φοροδιαφεύγουν, αλλά γιατί κυβερνούν την Ελλάδα. Είναι οι οικογένειες της απόλυτης διαπλοκής που αποφασίζουν πότε θα μπούμε στα μνημόνια, τι εργασιακά θα έχουμε, πότε θα πάρουμε σύνταξη, αν υπάρχει κλιματική αλλαγή -ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΏ!!! θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο γι’ αυτό!- αν θα φάμε μεταλλαγμένα ή όχι, τι αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουμε, ποιοι κλάδοι θα καταργηθούν, κι ακόμα -ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΏ!!!- μπαίνουν και στο κρεββάτι μας και μετρούν πόσα παιδιά θα κάνουμε ή όχι!

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, εκτός από τους νόμους που φτιάχνουν και ρυθμίζουν τις φοροαπαλλαγές τους κλπ φτιάχνουν και τους υπόλοιπους νόμους που αποφασίζουν για όλους εμάς, όσο κι αν ακούγεται περίεργο (για κάποιους, ευτυχώς όχι)

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, είναι μέρος τους διεθνούς κλαμπ που ονομάζεται Παγκόσμια Ελίτ και αποφασίζουν συντονισμένα για τα κοινά τους γκλομπαλιστικά συμφέροντα

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, είναι επίσης από τις πιο πλούσιες ελίτ της Ευρώπης μιας χώρα που είναι η φτωχότερη της

Και δεν θέλει να τους αγγίξει αυτούς ο αριστερός Βαρουφάκης που έχει παντρευτεί κόρη ολιγάρχη, δεν θέλει να αγγίξει ομίλους κι εφοπλιστάδες και βιομηχάνους και οφσορατζήδες, μονάχα κανένα γκόλντεν μπόι ή κανένα μικρό επιχειρηματία, άντε κανένα μεγαλογιατρό, δικηγόρο, δημοσιογράφο, άντε και κανένα μέντιουμ!

Μη μου την ελίτ τάραττε βρε! Και η κυβέρνηση, που τον επέλεξε συνειδητά και όχι τυχαία, 5 μήνες τώρα, στραγγίζει ταμεία και αποθεματικά, αφήνει τις καταθέσεις να διαρρέουν και κάνει τάχα διαπραγματεύσεις.

Και θέλουν να βάλουν το ψευτοδίλημμα στον λαό, για το αν θα έχουμε γ’ μνημόνιο με ‘αριστερό’ λατινοαμερικάνικο πρόσωπο ή θα βγούμε σε εθνικό νόμισμα παράλληλο ή μη, όπου οι 500 Ελληνάρες, αλλά και οι άλλοι των 150.000 ευρώ θα γίνουν ΑΚΌΜΑ ΠΙΟ ζάπλουτοι εν μια νυκτί!!! Πέντε μήνες και μόνο ένα ψίχουλο του Μπόμπολα είδαμε για στάχτη στα μάτια!

Θέλουν να βάλουν και τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει αν επιθυμεί μέτρα ή grexit, δηλαδή να αποφασίσει αν θέλει το σκατό από το στόμα ή το αγγούρι από τον κώλο! Να δώσει τη συγκατάθεση του και να τον δέσουν για τον αιώνα τον άπαντα στο στράγγισμα με την υπογραφή του!

Γιατί η… άλλη λύση, η τρίτη λύση που συνέχεια με ρωτούν ΠΟΙΆ είναι, είναι αυτή που λύνει τα προβλήματα, αλλά κόβει την εξουσία της ελίτ που κυβερνάει χρόνια τώρα τούτον εδώ τον τόπο.

Να γιατί ο λαός πρέπει να πει ΌΧΙ στη διενέργεια δημοψηφίσματος που ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΛΎΣΗ!

Βαρουφάκη, σε ρώτησα πολλές φορές από δω μέσα, ποιος είσαι και τι δουλειά κάνεις. Να λοιπόν η απάντηση: Αλήτης και τσιράκι της ντόπιας και ξένης ελίτ!

Την αφύπνιση μου μέσα… σε άκουσα για 1 λεπτό χτες -το πιο ουσιαστικό- και συγχύστηκα! Φτου!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη