Διέρρευσε ραδιενεργό υλικό στο Νέο Δελχί

Δ

Ραδιενεργό υλικό διέρρευσε σήμερα από ιατρικό φορτίο το οποίο μετέφερε αεροσκάφος στο διεθνές αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας, αλλά το ατύχημα τέθηκε υπό έλεγχο και δεν διατρέχουν κίνδυνο οι επιβάτες, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι αρχές του αεροδρομίου.

Ιωδιούχο νάτριο ήταν το υλικό που διέρρευσε στο Νέο Δελχί, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ατομικής Ενέργειας της Ινδίας. «Είναι μία τοπικά εντοπισμένη διαρροή», πρόσθεσε.

Ο Μπατατσάρια διευκρίνισε ότι η διαρροή σημειώθηκε σε μία από τις τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν την ουσία και τις οποίες μετέφερε ένα σταθμευμένο στο αεροδρόμιο φορτηγό αεροπλάνο της εταιρείας Turkish Airlines.

Πηγή του αεροδρομίου διέψευσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι η διαρροή είναι μεγάλης έκτασης και είπε ότι κανένας άνθρωπος δεν μολύνθηκε από ραδιενεργό υλικό.  

«Η περιοχή αυτή είναι πολύ μακριά από τους τερματικούς σταθμούς και δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος έκθεσης των επιβατών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Delhi International Airport Ltd, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων έσπευσαν και κάλυψαν την κηλίδα που είχε σχηματιστεί, όπως δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Ραζνάθ Σιχ, ο οποίος όταν σημειώθηκε η διαρροή έδινε συνέντευξη Τύπου.

Το ιωδιούχο νάτριο χρησιμοποιείται στην πυρηνική ιατρική για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισµού και των καρκίνων του θυρεοειδούς.

Εκπέμπει ραδιενέργεια και πρέπει να γίνεται προσεκτικός χειρισμός του, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για έκθεση σε αυτό των εργαζομένων στον τομέα υγείας και των ασθενών.

πηγή: efsyn.gr

Με τι την κάλυψαν; Με πριονίδι;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη