Γέμισε η Αθήνα με περίεργα μασονικά σύμβολα

Γ

Είναι πολύ δύσκολο να μην έχει παρατηρήσει κάποιος τα περίεργα σύμβολα που έχουν κατακλύσει τα πέριξ του κέντρου το τελευταίο διάστημα.

Από το πολυτεχνείο, την οδό Στουρνάρη, ακαδημίας, πλατεία Εξαρχείων  μέχρι μοναστηράκι, Ερμού και πλατεία ομόνοιας. Δηλαδή στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Αθηνών!

Εδώ και περίπου 4 μήνες, οι δρόμοι της Αθήνας  έχουν κατακλυστεί πραγματικά από τα περίεργα αυτά σύμβολα που έχουν σχήμα δράκου/φιδιού! Σε ορισμένα από αυτά αναγράφονται μηνύματα που προωθούν την ενότητα, την επανάσταση και την ειρήνη σε γαλλική γλώσσα.

Πολλά δε από αυτά αναφέρουν μάλιστα και το όνομα του δημιουργού τους που αυτό αποκαλείται ως ΟRE. Προσωπικά έχω μετρήσει πάνω από 15-20  και συνεχώς  ανακαλύπτω περισσότερα!  Τα σύμβολα αυτά τα οποία φαίνονται να είναι ξύλινα πλακίδια απεικονίζουν ένα πλάσμα κάτι ανάμεσα σε φίδι και δράκο με φτερά! Σε πολλά από αυτά απεικονίζεται να τρώει την ουρά του, παραπέμποντας έτσι σε μάλλον κάποιο μασονικό, πανάρχαιο σύμβολο, τον ουροβόρο όφη, που πολλοί πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει την δημιουργική ώθηση της νέας αρχής! Κάτι το οποίο  ίσως συνδέεται με την ανάληψη καθηκόντων κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ξύλινα αυτά πλακίδια  άρχισαν να τοποθετούνται ακριβώς μια εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είχαμε για πρώτη φορά αλλαγή του πολιτικού φάσματος από το 1974 και μετά. Δηλαδή για πρώτη φορά φαίνεται η Ελλάς να απαγκιστρώνεται από το μεταπολιτευτικό μοντέλο, σίγουρα λοιπόν υπάρχει κάποια σύνδεση! Το πιο περίεργο είναι ότι αυτά τα σύμβολα  τοποθετήθηκαν πολύ υψηλότερα από τις διαφημιστικές πινακίδες, ακόμα και από  τα ονόματα οδών και μαγαζιών.

Δηλαδή τοποθετήθηκαν από κάποια επίσημη αρχή όπως ο δήμος Αθηναίων καθώς χειμάζεται  μεγάλες σκάλες και σίγουρα δεν θα μπορούσε κάποιος να τα τοποθετήσει σε  τόσο κεντρικά σημεία χωρίς να τον πάρουν είδηση!

Με μια απλή  έρευνα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να εντοπίσω ούτε μια αναφορά σε αυτήν την ενέργεια, ποιος τα έφτιαξε, το οργάνωσε και τα τοποθέτησε(τουλάχιστον όχι σε κάποιο ελληνικό site ή blog)!

 Ύστερα όμως  από εκτενέστερη έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα την προέλευση τους και το site (artore.org)  του ανθρώπου που φαίνεται να είναι ο δημιουργός τους. Το περίεργο είναι ότι αντί το μυστήριο να λυθεί να γίνει ακόμα πιο έντονο καθώς όπως αναφέρεται στο site η ενέργεια αυτή είναι μέρος μια ευρύτερης ευρωπαϊκής δράσης με αναρχικό φόντο! 

Ονομάζεται ABC PROJECT (ATHENS_BERLIN_CAEN) και όπως υποστηρίζει ο ίδιος είναι μια μορφή street-graffity, με ακτιβιστικό -αναρχικό περιεχόμενο.

Στη βιογραφία του αναφέρει ότι  το πλάσμα που χρησιμοποιεί στα έργα του ονομάζεται Quetzalcoatl (φτερωτό ερπετό δηλαδή) μια αρχαία, κοσμογονική θεότητα των Μάγια που συμβόλιζε τον αιώνιο κύκλο της δημιουργίας μέσα από την καταστροφή και  που λατρευόταν κυρίως στην ευρύτερη κεντρική Αμερική

 TA TΡΙΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στην αναζήτηση μου σε ξένα ερευνητικά blogs (http://www.mt.net/~watcher/2012quetzlcoatl.html) υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στον ουροβόρο όφη και το Quetzalcoatl με το τέλος των ημερών, της αποκάλυψης, του τέλους και της αρχής του ημερολογιακού κύκλου των Μάγια. Δηλαδή το φίδι που τρώει την ουρά του σχηματίζει τον κοσμικό αέναο κύκλο του ερπετού, παραπέμποντας έτσι σε ερμητικές και μασονικές λατρείες!

Ο Quetzalcoatl απεικονιζόταν και λατρευόταν σαν ένα τεράστιο φτερωτό ερπετό που συνεχώς κυνηγά να φάει την  ουρά του  έχοντας ταύτιση έτσι  με τον ουροβόρο όφη των μύθων.

Θεωρούταν από τους Μάγια κυρίως, αλλά και σε πολλούς άλλους λαούς ως ο δημιουργός του γαλαξία μας!

Λατρευόταν επίσης ως ο Θεός του πρωινού άστρου της αυγής, κάτι αντίστοιχο ας πούμε με τον δικό μας Εωσφόρο.  Αυτόν δηλαδή που φέρνει το πρώτο φως της ημέρας. Ανακάλυψε το μύθο όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην βιογραφία του σε ένα ταξίδι του στο Μεξικό και από τότε βασίζει όλα του τα έργα σε αυτό το πλάσμα. Υπάρχουν πολλοί μύθοι που σχετίζουν  την συγκεκριμένη θεότητα με την αρχή του κόσμου.  Η λατρεία και η μυθολογία γύρω από το Quetzalcoatl συντέλεσε  στο κίνημα της νέας εποχής (NEW AGE MOVEMENT) και  ειδικά ύστερα από την έκδοση του βιβλίου του Tony Shearer (1971, Lord of the dawn: Quetzalcoatl and the Tree of Life).  Ίσως αυτά τα ερωτήματα  που μου προκαλούν  μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γιατί αυτοί οι αρχαίοι λαοί λάτρευαν αυτό το πλάσμα ως τον Θεό του πρωινού άστρου?

Γιατί όλοι οι λαοί λάτρευαν και συσχέτιζαν τον ουροβόρο όφη (το ερπετό που τρώει την ουρά του), πολλές παραλλαγές του, όπως το Quetzalcoatl με την συντέλεια και την δημιουργία ταυτοχρόνως? Οι συσχετίσεις και οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια ίσως  να πηγάζει από τις ρίζες της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτό πάντως που προκαλεί ακόμα πιο πολλά ερωτηματικά είναι γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στην συγκεκριμένη ενέργεια, γιατί τόση μυστικοπάθεια λοιπόν για κάτι που πλέον είναι φανερό παντού στα πιο κεντρικά σημεία έτσι ώστε τοποθετημένο να το βλέπουν όλοι. Δεν γνωρίζω αν η τοποθέτηση τους έγινε τυχαία ή ας πούμε υπάρχει κάποιο μοτίβο, αν δηλαδή η τοποθέτηση των συμβόλων έγινε σε επιλεγμένα σημεία. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως να σχηματίζουν ισοσκελή τρίγωνα αν αποτυπωθούν σε χάρτη, το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα είναι και που ή ποιά είναι η σημασία τους. Η έρευνα συνεχίζεται.

πηγή: kastamonitis.blogspot.gr

Ο ουροβόρος όφις ή απλά ουροβόρος (οὐροβόρος < οὐρά + βόρος) λέγεται το φίδι τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του. Είναι αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου το οποίο είναι από τα πλέον διαδεδομένα τεκτονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα – μπαίνει στα top 10 των πλέον αγαπημένων των μασόνων.

Επίσης το σύμβολο υπήρχε καλά κρυμμένο στο παλιό χαρτονόμισμα των 500 δραχμών…. Ουπς!!!

Λέτε να έχει κάποια σχέση; Ο αρθρογράφος συνδέει την εμφάνιση των συμβόλων στην Αθήνα μετά την εκλογή του ΣΎΡΙΖΑ. Άποψη για αυτό δεν έχουμε γιατί δεν ζούμε στην πρωτεύουσα, αλλά το πιο πιθανό χρονικά να μην κάνει λάθος.

Όπως και να ‘χει, καλό θα ήταν οι αθηναίοι να ρωτήσουν δήμο και περιφέρεια με ποιανού την άδεια μπήκαν αυτές οι πινακίδες. Αυτό θα έκανε κάθε καλός ενεργός πολίτης που δεν δέχεται να είναι στόχος και θύμα μυστικών τελετών.

Αν έχετε κάποιες απαντήσεις, μοιραστείτε τις μαζί μας.

Στιγμιότυπο 2015-06-03, 9.38.11 μ.μ.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη