Το Cern παραδέχεται ότι λέει ψέματα!

Τ

Το Cern ξανάνοιξε -αν είχε ποτέ κλείσει- και ο επιταχυντής του “πατάει γκάζια”, έτσι γράφει το Βήμα Science και πολλά άλλα συνεπή προς την πλύση εγκεφάλου μας ΜΜΕ και ιστολόγια

Την Τετάρτη το πρωί ο μεγάλος επιταχυντής στο CERN επέστρεψε στην πλήρη λειτουργία του και όπως έγινε γνωστό ο LHC ξεκίνησε πραγματοποιώντας συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων στην ενέργεια ρεκόρ των 13 TeV (τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ). Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό της ενέργειας των συγκρούσεων σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο λειτουργίας του επιταχυντή. Ο νέος κύκλος λειτουργίας του LHC θα διαρκέσει τρία χρόνια και ελπίζεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για νέες ανακαλύψεις.

Οι συγκρούσεις

Οι συγκρουόμενες από αντίθετες κατευθύνσεις δέσμες αποτελούνται από ομάδες πρωτονίων που κινούνται, με τη βοήθεια ισχυρών υπεραγώγιμων μαγνητών, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, στο εσωτερικό ενός δακτυλίου περιμέτρου 27 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης. Σήμερα, ο LHC περιείχε 12 ομάδες, η κάθε μια αποτελούμενη από 100 δισεκατομμύρια πρωτόνια. Αυτός ο ρυθμός σταδιακά θα αυξάνεται, φθάνοντας τις 2.800 ομάδες ανά δέσμη, με αποτέλεσμα ως και ένα δισεκατομμύριο συγκρούσεις το δευτερόλεπτο.

Κατά τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του LHC, τα πειράματα ATLAS και CMS είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς. «Ο πρώτος τριετής κύκλος λειτουργίας του LHC, που ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη ανακάλυψη τον Ιούλιο του 2012, ήταν μόνο η αρχή του ταξιδιού. Τώρα ήλθε η ώρα για μια νέα φυσική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του CERN, Γερμανός φυσικός Ρολφ Χόγιερ. «Σήμερα αρχίσαμε να λαμβάνουμε τα πρώτα δεδομένα. Ας δούμε τώρα τί θα μας αποκαλύψουν για τον τρόπο που λειτουργεί το Σύμπαν», πρόσθεσε.

Η αναβάθμιση και οι προσδοκίες

Με την έναρξη του δεύτερου κύκλου λειτουργίας του επιταχυντή, οι φυσικοί φιλοδοξούν να βρουν ενδείξεις για νέα φυσικά φαινόμενα και να κατανοήσουν την αινιγματική σκοτεινή ύλη, που πιστεύεται ότι αποτελεί το 25% του σύμπαντος. Κατά τη διετή περίοδο διακοπής λειτουργίας του επιταχυντή, τα τέσσερα μεγάλα πειράματα ALICE, ATLAS, CMS και LHCb αναβαθμίστηκαν και αυτά εν αναμονή του νέου ορίου ενέργειας.

«Οι συγκρούσεις που βλέπουμε σήμερα, αποδεικνύουν ότι η δουλειά που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια για την προετοιμασία και τη βελτίωση του ανιχνευτή, ήταν επιτυχής και μας οδηγεί σε μια νέα εποχή εξερεύνησης των επιστημονικών αινιγμάτων», ανέφερε ο υπεύθυνος του πειράματος CMS Τιτσιάνο Καμπορέζι. «Η επιτυχημένη επανεκκίνηση δείχνει ότι όλα τα συστήματα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμα να συλλέξουν, να επεξεργαστούν και να αναλύσουν τα νέα δεδομένα γρήγορα», είπε ο υπεύθυνος του πειράματος ATLAS Ντέιβ Τσάρλτον. «Τώρα αρχίζουμε την ανάλυση των νέων δεδομένων για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η φύση σε αυτές τις νέες ανεξερεύνητες ενέργειες».

Εκτός από τα τέσσερα μεγάλα πειράματα, υπάρχουν και τρία μικρότερα, τα TOTEM, LHCf και MoEDAL, που θα συνεχίσουν την εξερεύνηση για ενδείξεις μιας νέας φυσικής θεωρίας στο νέο όριο ενέργειας 13 TeV του LHC.

Τι καταλάβατε; Άλλοι λίγα, άλλοι περισσότερα, άλλοι ακριβώς τίποτα!

Θα συνιστούσα λοιπόν να δείτε μια πολύ ωραία και ενημερωτική ταινία, το Particle Fever, μια από αυτές που φτιάχτηκαν για να “εξηγήσουν” και να προβάλλουν το Cern. Η συγκεκριμένη γυρίστηκε λίγο πριν κλείσει για αναβάθμιση.

Για την εξερεύνηση χρειάζεται η κατάλληλη ομάδα που “δεν θα έχει κανόνες”! δηλώνει ένας εκ των επιστημόνων.

Άτομα χωρίς κανόνες και περιορισμούς, μια ελίτ επιστημόνων με το εγώ καβαλικευμένο και κάνοντας χρήση δημόσιου χρήματος απλών φορολογουμένων πολιτών, τρέχουν με χίλια μέσα στους επιταχυντές του cern για να ανακαλύψουν αυτό που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κάνοντας βαθύ διαλογισμό: Το Πνεύμα και την απανταχού συμπαντική ενέργεια, που τη μια ονομάζουν σκοτεινή ύλη την άλλη σωματίδιο του Θεού ή μποζόνιο Χιγκς, αφού αυτός το συνέλαβε ως ιδέα πρώτος.


 

H Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του enikos.gr του 2012, πληρώνει ΚΑΙ αυτή συμμετοχή:

b8f2dcab3cc39ea4d1ad6794e722a01aΟι ερευνητές του πειράματος CERN επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των αποτελεσμάτων, την ύπαρξη του «σωματιδίου του Θεού» κι αυτό αναμφισβήτητα αποτελεί ιστορική ανακάλυψη. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το κόστος συμμετοχής της Ελλάδας στο πείραμα, καθώς την εποχή του μνημονίου η εισφορά της χώρας μας ανέρχεται σε…15 εκατ. ευρώ ετησίως! 

Όπως βλέπετε στο έγγραφο που δημοσιεύεται στη “Διάυγεια” και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, εγκρίνεται η δαπάνη 8.409.729,97 ευρώ για την συμμετοχή της χώρας στο CERN. Το ποσό αντιστοιχεί στην πληρωμή ισόποσης δαπάνης για εξόφληση της ετήσιας εισφοράς της Ελλάδας για το 2011. Δηλαδή ετησίως το ποσό είναι διπλάσιο, περίπου 15. εκ. ευρώ.

Συνεχίζουμε ακόμα και με τους πρώτη φορά αριστερά;


 

Τι ακριβώς κάνουν εκεί στο cern; Έχουμε δυο απαντήσεις, δηλώνει ο υπεύθυνος, μια που λέμε στον κόσμο και… η άλλη που είναι η αλήθεια!

Θρασείς; Τα μάλα! Φυσικά όλη η ταινία προσπαθεί να περάσει τον προβληματισμό, τον ενθουσιασμό, το σκεπτικό, τη φιλοσοφία και τις προσπάθειες όλων αυτών των λαμπρών επιστημόνων, που έχουν ως σύμβολο την Ινδική Θεότητα του Shiva, του Θεού της δημιουργίας και της καταστροφής.

Γιατί όμως μια επιστημονική ομάδα, έχει ως σύμβολό της αυτή την Θεότητα; Οι επιστήμονες μας έχουν συνηθίσει στο να είναι άθεοι κι όμως… μια θεότητα είναι το σύμβολο του cern.

Γιατί όπως εξηγεί και πάλι ο ίδιος επιστήμονας, αυτό το σωματίδιο που κρατάει τα πάντα ενωμένα, είναι και το ίδιο που μπορεί και να τα καταστρέψει:

Και φυσικά ποια είμαι εγώ η άσχετη και μη επιστήμονας που θα αμφισβητήσω τις φιλοδοξίες ενός τέτοιου αναζητητή; Εγώ άμα θέλω Shiva, απλά κλείνω τα μάτια και κάνω διαλογισμό! Ψςςς… ταπεινή και ηλίθια μέθοδος μπροστά στο μεγαλείο ενός τέτοιου αντιδραστήρα!!!

Αλλά να βγάλουμε καλύτερα τις μάσκες να τελειώνουμε; Αυτοί ΞΈΡΟΥΝ, θεωρητικά και όχι εμπειρικά τι είναι ΕΚΕΊ και ΠΑΝΤΟΎ. Αυτό που ΔΕΝ ξέρουν ακόμα, είναι το πως θα το χειραγωγήσουν. Και εδώ είναι όλο το θέμα και όλος ο ανταγωνισμός με τον “Δημιουργό” – μια κόντρα αιώνων των σκοτεινών ψυχών, που ξέρουν για τη Γνώση, αλλά δεν ξέρουν πως να την κάνουν κουμάντο για πάρτη τους. Πως θα “την πουν” στον Δημιουργό και θα φανούν “ισάξιοι”.

Αλλά τώρα που πήραμε φόρα δεν θα τελειώσουμε με αυτούς. Ψεκάζουν πολύ τις τελευταίες μέρες; Τι λέτε; Λέτε να είναι άσχετο; Λέτε να ψεκάζουν μόνο για το HAARP. Όχι βέβαια και το cern θέλει τον ψεκασμό του!

Και όχι μόνο τον θέλει, αλλά στα ελάχιστα εξωτερικά πλάνα της ταινίας τον προβάλει και με καμάρι, κι όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν!

Αλλά τι σχέση έχει το cern με την κλιματική αλλαγή και τα σύννεφα; Γιατί οι απόψεις διίστανται για το αν υπάρχει συμμετρία στο σύμπαν ή όλα είναι τυχαία και συμπτωματικά;

Δεν τελειώσαμε… μόλις αρχίσαμε!

συνεχίζεται…

to be continued…

© AllNewz

Σχετικά:

Στίβεν Χόκινγκ: Το σωματίδιο του Θεού θα καταστρέψει το Σύμπαν

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη