Γιατί θαλασσινό αλάτι και όχι το ροζ Ιμαλαΐων

Γ

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει ιώδιο ενώ το ροζ Ιμαλαΐων δεν περιέχει. Αξίζει να αποχωριστούμε τη μικρή δόση ιωδίου καταναλώνοντας το ροζ Ιμαλαΐων; Πρέπει;

Σήμερα μιλώντας με τον μετεωρολόγο του ΕΛΓΑ για το θέμα της τροποποίησης καιρού, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, με εμένα να λέω ότι όλες αυτές οι |παραδεκτές” πρακτικές να έχουν διαλύσει το κλίμα (μαζί με και εκείνες τις απαράδεκτες των χημικών αεροψεκασμών) κι εκείνος να προσπαθεί να με πείσει ότι δεν φταίει η όποια τροποποίηση καιρού, αλλά οι άνθρωποι και ο τρόπος που ζούνε, γενικώς και αορίστως.

Και σε κάποια φάση μου αναφέρει τη μόλυνση και τις επιπτώσεις στο κλίμα από το ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Νομίζετε δεν έφτασε μέχρι την Ελλάδα; Δεν την επηρέασε; με ρωτάει

Φυσικά κι έφτασε, απαντάω. Αλλά μετά από αυτό είχαμε της Φουκουσίμα. Με αυτό τι γίνεται; Που πήγε;

Σε όλο τον πλανήτη, ήταν η απάντηση.

Βέβαια, η παγκόσμια μόλυνση από τη Φουκουσίμα είναι θέμα καθαρά «συνωμοσιολογικό», αφού όλα τα δεδομένα που δίνονται στη δημοσιότητα είναι καθησυχαστικά για το κοινό.

Όμως θυμήθηκα ότι οι ψαγμένοι πολίτες των ΗΠΑ και Καναδά, είχαν αρχίσει να παίρνουν ειδικά σκευάσματα ιωδίου, ανάλογα με αυτά που συνιστούσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στους πολίτες της, αλλά και η Ε.Ε. σε όσους δικούς της βρίσκονταν εκεί.

Ο βιολογικός ρόλος του ιωδίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ως βασικό ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό και η έλλειψή του οδηγεί σε ασθένειες, όπως η βρογχοκήλη. Όσοι μένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι από αυτή την άποψη πιο προνομιούχοι καθώς κάποιες μικρές ποσότητες αλάτων ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα και απορροφώνται από τον οργανισμό. Το ίδιο και όσοι καταναλώνουν αρκετά ψάρια. Από κει και πέρα, μια σίγουρη εξασφαλισμένη και απαραίτητη δόση είναι με την κατανάλωση του αλατιού.

Προς αποφυγή πάλι τυχόν παρεξηγήσεων. ΔΕΝ είναι όλα τα θαλασσινά αλάτια αθώα, ειδικά αυτά τα επεξεργασμένα του εμπορίου. Θα πρέπει να βρείτε καλό που δεν θα έχει υποστεί επεξεργασία, είναι μεν πιο ακριβό, αλλά θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο λίγη ποσότητα χρειάζεται για να νοστιμίσει το φαγητό συγκριτικά με το άλλο που περιέχει τόσα άσχετα συστατικά, μέχρι και αλουμίνιο.

Και δεύτερον, οι συμβουλές του ιστολογίου είναι γενικές, ουδεμία σχέση έχουν με εμπόριο και τυχόν συμφέροντα, έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και την ακύρωση των σχεδίων της παγκόσμιας ελίτ για μείωση πληθυσμού.

Το αλάτι Ιμαλαΐων, που όπως ξαναγράψαμε προέρχεται από το Πακιστάν, άρχισε να πωλείται στη δύση -Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία στις αρχές του 21ου αιώνα. Το 2003 η Βαυαρική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit (η Βαυαρική Κρατική Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων), ανέλυσε 15 δείγματα από αλάτι Ιμαλαΐων που πωλούνται στη Γερμανία και μπόρεσε να ανιχνεύσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικά ορυκτά, εκτός από το χλωριούχο νάτριο (98% ). Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα άλατα προέρχονται από το Πακιστάν και μπορεί, όπως και όλα τα άλατα, να προκαλέσουν υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση), αν υπερκαταναλωθούν.

Η χημική σύνθεση του άλατος Ιμαλαΐων περιλαμβάνει 95-96% χλωριούχο νάτριο, μολυσμένο με 2-3% και μικρές ποσότητες από δέκα άλλα ορυκτά. Το ροζ χρώμα οφείλεται στο οξείδιο του σιδήρου.

Η φρενίτιδα με το ροζ αλάτι ξεκίνησε μετά τη Φουκουσίμα. Και δεν ζουν όλοι σε παραθαλάσσιες περιοχές ούτε τρώνε ψάρια κάθε μέρα. Άρα κόβοντας το κανονικό αλάτι, κόβουν και την κύρια πηγή πρόσληψης ιωδίου.

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!

 

σχετικά:

αλάτι ιμαλαΐωνΤο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και κάτι που ‘ξέχασαν’ να σας πουν!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη