Βόλος: Σε μια ημέρα έβρεξε όσο δύο μήνες…

Β

Η βροχή που πέφτει σε δύο μήνες έπεσε χθες στο Βόλο, σύμφωνα με τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού «meteo»

Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν στο Βόλο τα ξημερώματα χθες και συνοδεύονταν από καταιγίδα με αστραπόβροντα. Τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε παύση των φαινομένων, ωστόσο αυτά επαναλήφθηκαν, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, από τις 9 περίπου το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, οπότε η βροχή που έπεσε στο Βόλο μετρήθηκε στα 33,8 χιλιοστά, όταν συνολικά ο μέσος όρος τον Ιούνιο, για ολόκληρο το μήνα, είναι 22,7 χιλιοστά… Ήδη το ύψος βροχής στο Βόλο τον τρέχοντα μήνα έχει φθάσει συνολικά τα 48,6 χιλιοστά, διπλάσιο από το μέσο όρο για τον Ιούνιο

Επίσης λόγω των κεραυνών που έπεσαν, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για μία περίπου ώρα σε κεντρικό τομέα του Βόλου, ενώ σημειώθηκε και μια πυρκαγιά στο Ριζόμυλο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ίσως συνεχιστούν και σήμερα, με χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να περιοριστούν στα ηπειρωτικά. Βροχές όχι όμως μεγάλης έντασης αναμένονται στη Μαγνησία και την ερχόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο Ακρόαμα χθες ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης, τόνισε ότι ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο από την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει. Η άνοδος ωστόσο δεν θα είναι σημαντική και δεν θα ξεπεράσει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου. Ζέστη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από τα μέσα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, χωρίς όμως το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 34-36 βαθμούς, ενώ δροσερός αναμένεται ο καιρός τον Αύγουστο. Ο κ. Τακούδης επισήμανε πάντως πως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι πιο ζεστός από την κεντρική και τη νότια Ελλάδα.

Κατά τα άλλα διανύουμε το θερμότερο έτος που υπήρξε ποτέ λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ζαγορά: Μεγάλες ζημιές στα μήλα λόγω χαλαζόπτωσης

Σοβαρό πλήγμα αποτέλεσε για τη φετινή παραγωγή μήλων η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε προχθές το βράδυ και χθες το πρωί στην περιοχή της Ζαγοράς, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα εκτείνεται σε καλλιέργειες 2.000 περίπου στρεμμάτων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία και στις τάξεις των παραγωγών που καλλιεργούν κεράσια στη Μαγνησία, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης των δύο τελευταίων ημερών.

Το πρόβλημα που έχει σημειωθεί είναι πολύ σοβαρό, με τους επικεφαλής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου να υποβάλουν επείγον αίτημα στους υπευθύνους του ΕΛΓΑ, προκειμένου να επισκεφτούν άμεσα τη συγκεκριμένη αγροτική περιοχή, για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι σύνθετο, διότι η πρώτη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πριν από είκοσι περίπου μέρες προκάλεσε σε ορισμένες περιοχές πτώση του καρπού, ενώ η δεύτερη επιδρομή των έντονων καιρικών φαινομένων, εκτιμάται ότι καθιστά μη εμπορεύσιμο μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μικρής και μεγάλης κλίμακας χειραγώγησης του καιρού και του αποτελειώματος του κλίματος…

Και όσο πλησιάζουμε προς τη συνάντηση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβρη για το κλίμα, έχουν να δουν τα ματάκια μας πολλά ακραία φαινόμενα ακόμα!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

AllNewz

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη