Χειραγώγηση θυμού

Χ

Ο θυμωμένος άνθρωπος είναι ο πλέον χαμένος άνθρωπος, από χέρι. Κλασική περίπτωση «Θύμωσε ο Αγάς και δάγκωσε το πουλί του»…

Μεγάλη εμπειρία αυτή των τελευταίων ημερών. Οι επαναστάτες-με-αιτία-αλλά-χωρίς-σχέδιο του φέις δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα αν κάνεις προσπάθεια να τους πεις τι κρύβεται πίσω από το ΟΧΙ. Ουστ και ξου από δω, διαγραφή και μπλοκάρισμα – η εξάντληση κάθε διαλεκτικής σε 60”!

Θριαμβολογούν εκ των προτέρων για την ευκαιρία που τους δίνεται -επί τέλους- να πουν ένα ΌΧΙ σε αυτούς που τους δυνάστευσαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως να ζητούν και το λογαριασμό, τι αποφάσεις θα πάρει μετά η κυβέρνηση.

Και ποιος στραβός δεν θέλει το φως του; Θέλεις να δεις; είναι στην ουσία η ερώτηση του δημοψηφίσματος. Και μπροστά σε μια τέτοια ερώτηση, ο καθένας που επί πέντε χρόνια ήταν τυφλός θα απαντούσε “θέλω”. Κι εκεί ποντάρουν, σ’ αυτή την επιθυμία. Αλλά ο κόσμος ξεχνάει ότι ο κάθε άνθρωπος με σωστή όραση, έχει και ανακλαστικά να βάλει τα χέρια στα μάτια και να τα κλείσει μπροστά στον κίνδυνο να δει ένα θέαμα που ΔΕΝ μπορεί να αντέξει.

Τα ανακλαστικά αυτά όμως σε κάποιον που του λύνουν τα μάτια προσφέροντας του το αποτέλεσμα της επιθυμίας του, ΧΩΡΊΣ να τον προειδοποιήσουν τι ακριβώς θα δει, είναι μειωμένα, εως ανύπρακτα. Μόλις βγει το μαύρο πανί που τα κρατούσε στην τύφλα τους, τα μάτια μπροστά στην προσπάθεια να εστιάσουν θα δουν Ό,ΤΙ ΘΈΑΜΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΟΥΣ κι ας είναι και το πιο αποκρουστικό, που σε νορμάλ συνθήκες θα ΑΡΝΙΌΝΤΟΥΣΑΝ να αντικρίσουν.

Ζητωκραυγές γιατί το ευρώ πέφτει. Και λοιπόν; Σε τι ακριβώς ωφελεί εμάς αυτή τη στιγμή; Σε τι ακριβώς ωφελεί την παγκόσμια οικονομία; Η Μέρκελ το έριξε πριν από μήνες γιατί έτσι το ήθελε, να γίνει πιο ανταγωνιστική, εσύ τώρα γιατί ακριβώς χαίρεσαι; Γιατί επί τέλους το όραμα του Σόρος γίνεται πραγματικότητα; Αυτός θέλει να διαλύσει το ευρώ και δεν είναι για χάρη σου, το μόνο σίγουρο. Εκτός του ότι γεμίζει τις τσέπες του με τα χρηματιστηριακά του κόλπα, η κατάρρευση του ευρώ και το οικονομικό χάος στην Ευρώπη ΔΕΝ συνεπάγεται όπως εσύ νομίζεις κι έτσι εύχεσαι κοινωνική αποκατάσταση και το τέλος των ανισοτήτων. Το αντίθετο, συνεπάγεται μεγαλύτερο χάος και το τέλειο άλλοθι για περισσότερα μέτρα και επιβολή λιτότητας – ΚΑΙ ΈΝΑ GREXIT ΤΟΥΣ ΔΊΝΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΆΛΛΟΘΙ!

Δίνει το ΤΈΛΕΙΟ άλλοθι στις ντόπιες ελίτ των χωρών που όλες μαζί αποτελούν την παγκόσμια, ΝΑ ΜΗΝ κάνουν ΑΝΆΠΤΥΞΗ, να κρατήσουν τις εξεγέρσεις σε καταστολή, να δικαιολογήσουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Για πες λοιπόν σε τι ακριβώς θα βλάψει τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Μυτιληναίο και όλη την 11άδα των δισεκατομμυριούχων της Ελλάδας; Εσύ πανηγυρίζεις ανούσια, εκείνοι με ουσία! Εσύ πανηγυρίζεις γιατί πέφτει το δέντρο, αλλά από την τύφλα του θυμού σου, δεν βλέπεις ότι το δέντρο πέφτει ΠΆΝΩ ΣΟΥ! Γιατί αν δεν ξέρεις ΠΩΣ κόβεται ένα δέντρο, το δέντρο δεν θα σου κάνει τη χάρη να πέσει με τον τρόπο που θα ήθελες, αλλά με τους κανόνες της φυσικής και της βαρύτητας.

Χθες δημοσίευσα σκόπιμα άρθρο μιας από τις πιο συστημικές και καλοβολεμένες δημοσιογραφίνες, της Έλλης Στάη. Φυσικά και υπήρξαν από πολλούς αντιδράσεις – αυτήν θα ακούμε τώρα; Γιατί ο τυφλωμένος από θυμό βλέπει το πρόσωπο και δεν ακούει τι λέει το πρόσωπο. Και το συγκεκριμένο πρόσωπο αποκάλυπτε το βρώμικο παιγνίδι της κυβέρνησης για το κλείσιμο τραπεζών, που το ήξεραν από καιρό -πολύ καιρό τώρα- και το ανακοίνωναν στα ξένα ΜΜΕ και όχι στα ελληνικά. Τυφλέ, πρέπει να διαβάζεις BBC για να μάθεις τι γίνεται στην πατρίδα σου και εσένα σε ενοχλεί γιατί το λέει η Στάη; ΑΥΤΌ είναι το πρόβλημα;

Ένα αρχαίο Κινέζικο γνωμικό λέει: Όταν βαρέσεις τη μύγα στο κεφάλι της τίγρης, πρέπει να είσαι έτοιμος για το ότι θα ξυπνήσει η τίγρη.

Ψήφισε ΟΧΙ μας λένε, να σκοτώσουμε την καταραμένη μύγα. Αυτό που δεν λένε είναι αν υπάρχει μετά σχέδιο και ποιο είναι αυτό για όταν ξυπνήσει η τίγρη. Αυτοί φυσικά κι έχουν, εσύ δεν το ξέρεις. Απλά χειραγωγούν τους θυμωμένους πολίτες και τους λένε, Να σου δίνω την ευκαιρία να βαρέσεις τη μύγα. Όταν όμως η τίγρης ξυπνήσει ορεξάτη και αρχίσει να καταβροχθίζει ό,τι βρίσκει μπροστά της, ξέρεις ποια θα είναι η απάντηση; ΕΣΥ την ξύπνησες, με τα δικά σου τα χεράκια!

Ψυχραιμία θα σου πουν όλοι, ψυχραιμία θα σου πω κι εγώ, αλλά δεν αφορά στα ΑΤΜ. Κάτσε και δες ψύχραιμα και χωρίς θυμό, αν όντως σου λένε την αλήθεια και τι ατζέντα κρύβεται από πίσω. Έχεις ΔΙΚΑΊΩΜΑ να απαιτήσεις να σου πουν ΜΕ ΑΚΡΊΒΕΙΑ ποιο είναι το σχέδιο τους σε περίπτωση ενός ΌΧΙ. Ενεργός πολίτης δεν είναι πάω και ψηφίζω στα τυφλά, αλλά απαιτώ να μάθω ΠΡΙΝ ψηφίσω. Και μάλιστα γραπτώς!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη