«Παχαίνουν» οι παγετώνες της Ανταρκτικής

«

Ενώ ο Βοράς «αδυνατίζει» από πάγο, ο Νότος «παχαίνει» κι εξήγηση ακόμα αδυνατούν να δώσουν οι “ειδικοί”. Να βοηθήσουμε;

Οι πάγοι εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένοι, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην 20η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Λίμα του Περού.

Βάσει του νέου τρισδιάστατου χάρτη υψηλής ανάλυσης που σχεδιάστηκε με τη βοήθεια υποθαλάσσιου ρομπότ, οι πάγοι της Ανταρκτικής εμφανίζονται σε πολλά σημεία με μεγαλύτερο πάχος από τις “αρχικές προβλέψεις” των επιστημόνων. 

Ο Στέφαν Χέντρικς, φυσικός από το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Θάλασσα και τους Πόλους του Μπρεμεχάφεν, εκτιμά ότι οι πρόσφατες υποβρύχιες μετρήσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, γιατί δίνουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση των παγετώνων υποθαλάσσια.

Για τον Στέφεν Χέντρικς οι μετρήσεις αυτές είναι αξιόπιστες «με ακρίβεια εκατοστού».

Μπορούν όμως τα νέα στοιχεία για την αύξηση του πάχους των παγετώνων της Ανταρκτικής να λειτουργήσουν ως αντεπιχείρημα στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την ταύτισή της με την υποχώρηση των παγετώνων; «Δεν θα το έβλεπα έτσι», αναφέρει ο Στέφαν Χέντρικς, γιατί αν το έβλεπε δεν θα τον καλούσαν και στη διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ, που τελεί 100% υπό τον έλεγχο του Ρόκφελερ, ο οποίος ξοδεύει δισ. δολάρια για την κλιματική προπαγάνδα

Πως δικαιολογεί ο γερμανός ειδικός τι διαφορά στους πάγους του Βορά (που λιώνουν) με του Νότου: αναφέρει πως αυτό είναι λογικό εξαιτίας των διαφορετικών γεωλογικών και κλιματικών συνθηκών στις δύο περιοχές: «Στην Αρκτική έχουμε έναν ωκεανό που περιβάλλεται από τμήματα γης. Στην Ανταρκτική ένα τμήμα γης που βρίσκεται στη μέση. Πρέπει κανείς να λάβει κυρίως υπόψη το γεγονός ότι οι πάγοι της Ανταρκτικής ‘παχαίνουν’ κυρίως το χειμώνα, ενώ στην Αρκτική οι πάγοι ‘αδυνατίζουν’ κατά το αρκτικό καλοκαίρι», και καταλήγει ότι είναι νωρίς να συνάγουμε τελικά συμπεράσματα για την ύπαρξη σχέσης αιτίου-αιτιατού μεταξύ της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της υποχώρησης των πάγων στους Πόλους.

Φυσικά η εξήγηση περί εποχικού αδυνατίσματος ή χοντρέματος, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει την θεωρία της υπερθέρμανσης.

Και φυσικά δεν ακούγονται ποτέ οι επιστημονικές φωνές -όπως εκείνες των 50 επιστημόνων της NASA– που αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα κλιματικής αλλαγής, μάλιστα κάποιοι λένε πάμε για μίνι παγετώνα!

Βέβαια, οι πάγοι στο Βορρά πράγματι λιώνουν, αλλά δεν λιώνουν λόγω κλιματικής αλλαγής, αλλά λόγω εγκληματικής παρέμβασης – ψεκασμοί, χααρπ, χειραγώγηση καιρού.

Ο κρυμμένος κάτω από τους πάγους πλούτος – γνωστός από χρόνια- που έδωσε την αφορμή να γράψει ο Ιούλιος Βέρν το βιβλίο του «Άνω Κάτω» είναι και η αιτία. Άνω – Κάτω έχουν κάνει τις θερμοκρασίες προκειμένου να μπορέσουν να του βάλουν χέρι!

σχετικά:

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη