Πόνο και δάκρυα για ποιους;

Π

Πόνο και δάκρυα” επιφυλάσσει  η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα  της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό  πάνω από 200.000 ευρώ και εμφανίζονται αρκετοί από αυτούς ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους….

Να εξαγοράσουν, μπιρ παρά, ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς “μαύρο” (αδήλωτο δηλαδή) αλλά “κατάμαυρο”. Και κάποιο από αυτό είναι και “βρώμικο” (πορνεία,όπλα,ναρκωτικά κλπ).

Ακόμη “Πόνο και δάκρυα” θα νοιώσουν κι όσοι “σήκωσαν” μεγάλα ποσά από τις Τράπεζες και τα πατίκωσαν σε σεντούκια ή στρώματα. “Πόνο και δάκρυα” θα νοιώσουν  και χιλιάδες μετανάστες που διοχέτευσαν εκατ. ευρώ  σε Αλβανία, Βουλγαρία κλπ που στην πλειοψηφία του είναι  “μαύρο” και αδήλωτο στην Εφορία χρήμα.

Στο νέο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση οι παραπάνω κύριοι να πληρώσουν. Το σχέδιο είναι απλό.

Ολοι τους θα χαρακτηριστούν οιονεί φοροφυγάδες και θα λάβουν μπιλιετάκια να πληρώσουν φόρο 40%.¨Οσοι τα επιστρέψουν εθελοντικά στη χώρα μας θα καταβάλουν 21%.

Θα είναι η “Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου “, μας δήλωσε υψηλό στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, για τους πάσης φύσεως φοροφυγάδες και απάτριδες που επί χρόνια τσέπωναν μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δήλωσαν ως εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Ολοι τους θα έχουν το δικαίωμα της διοικητικής ένστασης προκαταβάλλοντας όμως το 50% των προστίμων. Αν ο έλεγχος που θα τους γίνει τους δικαιώσει (είχαν δηλαδή δηλώσει τα εισοδήματά τους από το 2.000 μέχρι σήμερα) θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα. Αν ο έλεγχος (διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα συν ο έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης) δείξουν μεγαλύτερη φοροδιαφυγή θα διώκονται και ποινικά μας συμπληρώνει το  στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η διασταύρωση των 100.000 εμβασματούχων του εξωτερικού (με ποσά άνω των 200.000 ευρώ) σχεδόν ολοκληρώνεται. Τι δείχνει; 

Κάτι το πρωτοφανές αναλογικά με τα επαγγέλματα και τους φοροφυγάδες . Πολλά τραπεζικά στελέχη (μεσαίου και υψηλούς βεληνεκούς ) έβγαλαν σωρηδόν μεγάλα ποσά. Το θέμα γνωρίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη  η οποία όταν  το πληροφορήθηκε έμεινε άναυδη.

Ακόμη και τραπεζουπάλληλοι που δούλευαν στα γκισέ εμφανίζονται να στέλνουν χρυσά εμβάσματα σε Τράπεζες της Γερμανίας,της Αγγλίας και της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έβγαλαν “λεφτά με τη σέσουλα” είναι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι, ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών κλπ..

Υποσχόμαστε ” πόνο και δάκρυα ” για αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο μας συμπλήρωσε το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

“Αμέσως μετά το κλείσιμο  της συμφωνίας με τους εταίρους και ενώ θα βρίσκονται στα μπάνια τους θα νοιώσουν την αναπνοή της Εφορίας” κατέληξε. [πηγή: koutipandoras.gr]


Και πολύ καλά θα κάνουν -αν το κάνουν. Ως μέλος της… “μαρίδας” του τόπου μας, εργαζόμενη επί 4 δεκαετίες σε όλους τους τομείς -επιχειρηματικό, ελεύθερο επαγγελματικό, ιδιωτικό τομέα και δημόσιο- η απορία μου πάντα είναι πως κάποιοι -και είναι αρκετοί- έχουν καταφέρει να κάνουν κομπόδεμα στην τράπεζα ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης. Γιατί το δικό μου ταμείον, στο οποίο δεν μπήκε ποτέ ένα μαύρο ευρώ (ή δραχμή), είναι μείον.

Αλλά ως μέλος της μαρίδας του τόπου μας, δεν με ικανοποιεί το πιάσιμο της τσιπούρας, της πέστροφας, ούτε καν του ξιφία κι ας είναι από τους μεγάλους. Δεν είναι αυτά μόνο τα ψάρια που κατατρώνε τα μικρά, αυτά είναι μια αλήτικη κοινωνία, που θέριεψε μέσα σε αλήτικους θαλάσσιους κανόνες διαφθοράς που φτιάχτηκαν και επιβλήθηκαν από τα μεγάλα ψάρια, τους μεγαλοκαρχαρίες. Κανόνες που πολλές φορές μπορεί να ήταν και “νόμιμοι”, πλην όμως όχι και ηθικοί.

Ελίτ

Δεν αναφερόταν στα μπαρμπούνια ο Γκάμπριελ όταν ανέφερε προχτές ότι Η ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια κι εμείς απλά κοιτούσαμε. Αναφερόταν σε εκείνα τα ψάρια που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να τους αγγίξουν και με ένα απλό τηλεφώνημα θα εξυπηρετήσουν τα απόλυτα συμφέροντα τους. Το παραδέχτηκε και ο κος Κρεμαστινός σήμερα, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Νέες και παλιές οικογένειες μεγαλοκαρχαριών που, από εποχής σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα μέχρι και σήμερα, με κάθε δημοκρατική ή χουντική κυβέρνηση, λυμαίνονταν τη χώρα. Και στα δύσκολα της και στα εύκολα. Κι αυτή τη μακρά και πικρή συνήθεια καλείται τώρα ο Ελληνικός λαός να πληρώσει τα τελευταία 6 χρόνια με κορύφωση τις “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” που θα είναι η χαριστική βολή και το ξεπούλημα της χώρας.

Όσο για το λόμπι της δραχμής, πάλι υποστηρίζεται τόσο από τους “μαύρους” ΄όσο και από τους μεγαλοκαρχαρίες που δεν “έβγαλαν” το χρήμα τώρα, το έχουν μονίμως παρκαρισμένο έξω και σε φορολογικούς παραδείσους. Και φυσικά πολλές μαρίδες πέφτουν στη φάκα της προπαγάνδας νομίζοντας ότι η θάλασσα θα καθαρίσει και θα γίνει πάλι γι’ αυτούς ασφαλής μόνο με την έξοδο από το ευρώ και τα πάσης φύσεως μεγάλα και μεγαλύτερα ψάρια να την αλωνίζουν άπιαστα.

Γιατί απ’ όλους αυτούς που σκίζονται για δικαιοσύνη και πατριωτισμό και ρήξη, τους επαγγελματίες της προπαγάνδας της δραχμής στο διαδίκτυο και την πολιτική, εγώ η ταπεινή μαρίδα, δεν άκουσα ούτε μια φορά να αναφέρονται τα ονόματα των μεγαλοκαρχαριών. Μόνο… στο βικι…

Προς το παρόν, πόνος και δάκρυα μόνο η μαρίδα…

Οι 23 δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με το Βίκι

M

N

O

P

V

σχετικά:

Η δύναμη της κουκκίδας: Πως η ολιγαρχία επιβάλλεται στις μάζες;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη