Βαρουφάκης: Ετοίμαζα Grexit αλλά δεν τα κατάφερα – Επιτέλους βγάζει τη μάσκα!

Β

Με συνέντευξη του στο βρετανικό πολιτικό περιοδικό-επιθεώρηση Newstatesman ο πρώην πλέον ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης επιβεβαιώνει τα όσα λέγαμε γι’ αυτόν κατά 99%. Λείπει το 1%… Το ένα το καλό…

Ο Γιάννης Βαρουφάκης στο βρετανικό πολιτικό περιοδικό-επιθεώρηση Newstatesman παραδέχεται για πρώτη φορά πως όλους τους προηγούμενους μήνες όχι μόνο ήταν στο μυαλό του ένα Grexit αλλά είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση την έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU) και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ σε περίπτωση που οι δανειστές τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το έθεσε στην κυβέρνηση αλλά δεν βρήκε στήριξη. Ενώ κύριο κομμάτι της συνέντευξης αποτελεί η παραδοχή ότι από την πρώτη ημέρα σκεφτόταν το Grexit, αλλά δεν μπορούσε να παρέχει τις εγγυήσεις ότι θα πετύχει. 

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, την ώρα που έγινε γνωστή η επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Μόνο δύο ψήφισαν υπέρ, όμως. Τέσσερις ψήφισαν κατά και ο Βαρουφάκης δεν μπόρεσε να πείσει τον Τσίπρα. Κατόπιν αυτού, η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν αναπόφευκτη.

«Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του.

«Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την διαπραγμάτευση…»

Στη συνέντευξη γίνεται λόγος και για τις σχέσεις του τέως υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «φιλικές». Μάλιστα δηλώνει ότι συνεργάζονταν μαζί του πάνω από 4 χρόνια:

Η παραίτηση Βαρουφάκη έφερε τέλος σε μια συνεργασία 4 ½ χρόνων με τον Τσίπρα, έναν άνδρα που συνάντησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2010. Μια συνεργάτης του Τσίπρα τον είχε αναζητήσει ύστερα από επικρίσεις του για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία αποδέχθηκε το πρώτο πακέτο διάσωσης της Τρόικας το 2010.

Μόνο που στα ύστερα, έχει σταματήσει να επικρίνει τον ΓΑΠ και στην ακρόαση για το χρέος της Κωνσταντοπούλου, τον δικαιολόγησε όσο μπορούσε -περισσότερο δεν έπαιρνε. ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του.

Η ΑllNewz ήταν ίσως και η πρώτη, μπορεί και η μοναδική, που από την αρχή έλεγε ότι η κρυφή ατζέντα του Βαρουφάκη ήταν ξεκάθαρα το Grexit, παρ’ όλες τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του για επιθυμία του παραμονής στην ευρωζώνη. Λογικό ίσως είναι να αναγκάζεται να προβάλει τη γραμμή του κόμματος, από τη στιγμή που μίλαγε ως ΥΠΟΙΚ και όχι τη δική του.

Αλλά κι από πριν, ποια ήταν η δική του; Ποτέ ένα ξεκάθαρο Grexit, περισσότερο πίστευε ότι καλύτερα να διαλυθεί ολόκληρη η ευρωζώνη ούτως ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα σε δικό της νόμισμα.

Με λίγα λόγια, ο στόχος του είναι η διάλυση της ευρωζώνης και χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως πολιορκητικό κριό για να διαλύσει το οχυρό της ευρωζώνης, μόνο που τελικά.. διέλυσε τον κριό!

Όσο κι αν ακούγεται “μνημονιακή” στάση ή φιλογερμανική ή φιλοευρωπαϊκή σε κάποια απαίδευτα αυτά αυτή τη στιγμή, η άτακτη κατάρρευση της ευρωζώνης δεν ευνοεί τους λαούς της -ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ. Είναι σαν να γκρεμίζεις ένα οικοδόμημα με μπουρλότο και όλον τον πληθυσμό μέσα! Το χάος που θα προκληθεί θα κληθούν και πάλι να το πληρώσουν οι λαοί, όπως γίνεται πάντα με τα κραχ και τις αναταραχές της οικονομίας ενόσω η ελίτ βγαίνει πάντα με κέρδη ερχόμενη να παίξει το ρόλο του σωτήρα. Αν είναι ποτέ να διαλυθεί η ευρωζώνη αυτό θα πρέπει να είναι απόφαση όλων των κυβερνήσεων με χρονοδιαγράματα και πολύ καλή προετοιμασία.

Όλα αυτά και πολλά άλλα τα γράψαμε αναλυτικά στο Αποκλειστικό αφιέρωμα: Ο Βαρουφάκης και ο επικίνδυνος ρόλος του μόλις δυο μέρες πριν τη δημόσια του αυτή ομολογία.

Είναι ολοφάνερο ότι μας επιβεβαίωσε σε αυτό και σε όλα τα προηγούμενα άρθρα κατά 99%. Ποιο είναι το εναπομείναν 1% που ακόμα, ίσως και ποτέ, δεν παραδέχτηκε; Ότι το λαμπρό αυτό παλικάρι είναι ένας πράκτορας, ένα τσιράκι του Σόρος, που έχει βαλθεί εδώ κι αρκετό καιρό να διαλύσει το ευρώ και όσο στο μεταξύ το παλεύει βγάζει και δισεκατομμύρια δολάρια σπεκουλάροντας στο χρηματιστήριο, όπως ακριβώς είχε κάνει και με την ιδέα του δημοψηφίσματος του ΓΑΠ – Όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε δημοψήφισμα, ο Τζορτζ Σόρος κέρδισε 600 δις ευρώ!

Φυσικά, στην Ελλάδα που ο καθένας έρχεται, καταστρέφει, φεύγει ανενόχλητος και μετά έχει και κώλο και μιλάει, θα ήταν τρελό να περιμένουμε το παλικάρι να δικαστεί για έσχατη προδοσία. Για το ότι ανέλαβε να διαπραγματευτεί ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε τη ρήξη, με αποτέλεσμα το κόστος της διαπραγμάτευσης μετά από τις μαγκιές του να έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Ή αν όντως τον είχε σύμβουλο το άλλο παλικαράκι που λέγεται Αλέξης, τόσα χρόνια, ίσως να μην του έδωσε να καταλάβει τι ακριβώς ζητούν τόσο καιρό οι εταίροι; ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ – το έχουμε γράψει χίλιες φορές, δεν είναι τόσο τα λεφτά που θέλουν, όσο να μας δέσουν χειροπόδαρα με χρέη για να γίνουν οι “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” – το είπαν κι αυτοί εξάλλου.

Θαυμάστε, λοιπόν, δυο ήρωες: Ο ένας Δούρειος Ίππος και ο άλλος ένας φιλόδοξος αρχηγός κόμματος, που έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για να πετύχει το σκόπο του (ποιός άραγε να είναι τελικά κι αυτός;) – ακόμα και «να συνεργαστεί με το διάολο»!

Μήπως την έκανε αυτή τη συνεργασία; Και δεν εννοώ τον Βαρουφάκη… είναι πολύ λίγος για να θεωρείται διάολος. Ένα τσιράκι του είναι μόνο, που ελπίζω να δούμε μια μέρα πίσω από τις μπάρες. Προς το παρόν, θα ακολουθήσει στα χνάρια του κολλητού του, του ΓΑΠ. Συνεντεύξεις, διαλέξεις και βιβλία….

Ζούμε για τη μέρα της Δικαιοσύνης και… όχι της Εκδίκησης! Δεν ανήκουμε στο σιωνιστικό κλαμπ!

Μερικά από τα άρθρα μας όσο οι άλλοι έλιωναν στα πόδια του:

Ο Βαρουφάκης στο συνέδριο του Σόρος στο Παρίσι

Γιατί ο Βαρουφάκης τόσο χλιαρός για την εξεταστική; – Όταν ο Γιάνιης έγραφε “ερωτική” επιστολή στον ΓΑΠ!

Με ποιον είχε συνάντηση ο Βαρουφάκης;

Βγάζει τη μάσκα ο Βαρουφάκης – Ζητά εκλογές ή «δημοψήφισμα»

Τι «πουλάει» τελικά ο Βαρουφάκης;

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα

Γιώργος Βαρουφάκης: Πατέρας του “τσάρου” και Πρόεδρος της… “τσαρίνας” Γιάννας!

Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για τον οίκο Lazard που επέλεξε ο Βαρουφάκης

Τον Lazard προσλαμβάνει ο Βαρουφάκης ως «Σύμβουλο για το χρέος»!

Γιάννης Βαρουφάκης: Τσάρος ή τσιράκι της οικονομίας;

 

© AllNewz

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη