Στίγκλιτς: Σήμερα, το πεδίο της μάχης είναι στην Ελλάδα

Σ

Σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αμερικανοεβραίος οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, στη διάρκεια ομιλίας του στη Σύμη

Δυστυχώς, το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού, πρόσθεσε

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και μάχη για να εφαρμόζονται οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν περισσότερη δικαιοσύνη στην κατανομή του πλούτου, απέναντι σε κανόνες που θα διευρύνουν τις αδικίες» επισήμανε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, στην ομιλία του, κατά την έναρξη του 16ου Συμποσίου της Σύμης που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Κέρκυρα, όπου είναι επίτιμος καλεσμένος.

Όπως πρόσθεσε «σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού».

[pullquote]

«Σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού».[/pullquote]

«Δυστυχώς, εσείς οι Έλληνες έχετε να κάνετε με την τρόικα. Και η τρόικα έχει σχεδιάσει το τρίτο μνημόνιο ώστε να αυξάνει την ανισότητα και να στρέφεται κατά των φτωχών», τόνισε ο Τζ. Στίγκλιτς και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά».

Κι εδώ να θυμίσουμε ότι για αυτό το δυστυχές μνημόνιο, τον ευχαρίστησε ο Τσακαλώτος δημόσια. Πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει κανείς;

«Δίνουμε την ίδια μάχη και στις ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι όταν ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, είχε πει τότε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους να πάρουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

«Ήταν η ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον οι τράπεζες δεν θα εμπλέκονται σε εκμετάλλευση, χειραγώγηση της αγοράς, καταχρηστικές πρακτικές στις πιστωτικές κάρτες, όλα αυτά τα οποία έκαναν μέχρι τότε. Αλλά ο κ. Ομπάμα είπε “όχι”. Πρέπει να σώσουμε τις τράπεζες να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι και στο παρελθόν. Και μαντέψτε τι έχουμε δει τα πέντε χρόνια από τότε. Περισσότερη χειραγώγηση της αγοράς, περισσότερες καταχρηστικές πρακτικές. Κάθε μέρα ανοίγεις τους Financial Times ή κάθε άλλη εφημερίδα και διαβάζεις για ένα νέο μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο» τόνισε ο κ. Στίγκλιτς .

Ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε επίσης, ότι αυτή την περίοδο, διεξάγεται μία μεγάλη μάχη αλλαγής των κανόνων που διέπουν την οικονομική πρακτική και την επικρατούσα οικονομική θεωρία.

Ναι την είδαμε ποια είναι η αλλαγή των κανόνων: “Βιώσιμη ανάπτυξη”, που σημαίνει ανάπτυξη της τεχνολογίας, που σημαίνει περισσότερη αυτοματοποίηση, που σημαίνει περισσότερη ανεργία.

Είναι η Ατζέντα 21, ηλίθιε!

Τώρα το ότι ήταν εκεί μαζί με τον Τσακαλώτο κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και μετά βρέθηκε στην εκδήλωση του ΓΑΠ, του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς που μας έβαλε στο μνημόνιο κι από κει ξεκίνησαν όλα και τώρα μας κάνει μάθημα Νέας Αριστεράς... πως να το σχολιάσεις όλο αυτό;;;;

Απίστευτη είναι η συνωμοσία και απίστευτη και η προδοσία! Ναι, το ξέρουμε, η Ατζέντα 21 ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, εμείς ήμασταν πίσω σε κεφάλαια κι έπρεπε να υπογραφούν μνημόνια για να προλάβουμε τους άλλους.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη