Και οι ξένοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν τη δουλειά των δικών μας…

Κ

Όπως έγραψα ακριβώς και στο προηγούμενο ο άρθρο, η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, άφησε την τελευταία της ασθενική πνοή επί εποχής ΣΎΡΙΖΑ

Ήταν που ήταν από πριν αξιολογημένη στον πάτο, τώρα πήγε προς απόπατο μεριά. Δείξτε μου έναν δημοσιογράφο ή μέσο που να μην ταυτίζεται με κάποια κομματικά συμφέροντα. Που να μην έχει άποψη κατασταλαγμένη και να την περνάει έμμεσα ή ακόμα και άμεσα χωρίς ενδοιασμούς.

Όσο αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστερά ήταν στην αντιπολίτευση όλο και κάτι καθαρά δημοσιογραφικό από άποψη έρευνας μπορεί να έσκαγε που και που μύτη. Τώρα οι “αριστερές” δημοσιογραφικές φωνές απλά βγάζουν άναρθρες κραυγές υπέρ της μιας ή άλλης συριζαϊκής τάσης, λησμονώντας και οι ίδιες ποιος είναι ο εδώ ο εχθρός: η παμφάγα και ακόρεστη πλουτοκρατία της χώρας και όχι τα νομίσματα! Η διαπλοκή της και η διαφθορά μέσα στον κρατικό μηχανισμό που κρατά από χρόνια και όχι με ποιο νόμισμα ΔΕΝ θα πληρωθεί ο φτωχός!

Πριν είχαμε και κανένα UNFOLLOW, κανένα Κουτί Πανδώρας, κανένα ThePreesProject να κάνουν που και που νύξη πάνω σ’ αυτό το θέμα, παρασυρόμενοι από τις υποσχέσεις του ΣΎΡΙΖΑ. Τώρα, άκρα του τάφου σιωπή κι όλοι εστιάζουν σε πλάνα πλάνα και άφτερα αεροπλάνα.

Να θυμίσω μόνο ένα άρθρο του UNFOLLOW για τα δισεκατομμύρια που χαρίστηκαν από τους “δεξιούς” στους Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες; Πάνε αυτά! Περασμένα – ξεχασμένα και τώρα η κυβέρνηση χαρίζει ξανά τους φόρους στους εφοπλιστάδες και δεν ανοίγει στόμα! Ούτε από τα παλιά δεξιά συστημικά μέσα και τα “βοθροκάναλα”, αλλά ούτε κι από τους αριστερούς κώλους με τα μεταξωτά, ως φαίνεται, βρακιά.

Έτσι ο κος Βαρουφάκης έπρεπε να δώσει συνέντευξη στο Stern για να του γίνουν κάποιες ενοχλητικές ερωτήσεις ουσίας. Α, ναι… ξέχασα να το πω, έδωσε κι άλλη συνέντευξη, έχει αναλάβει την απανταχού παραπληροφόρηση του τι γίνεται στην Ελλάδα και την προβολή του εαυτό του. Αν δεν ντυθεί καραγκιόζης με ρούχα, θα φορέσει τη στολή με λέξεις – πολλές φορές παίζει και τα δυο μαζί!

Ερώτηση δημοσιογράφου του Stern:

Στην καλύτερη περίπτωση θα δίνατε στους φτωχούς μία ελεημοσύνη – αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ. Θα δίνατε, όμως, στους πλούσιους φορολογικές ελαφρύνσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων και δεν θα αγγίζατε καν τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας, ούτε καν τα περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται σε λογαριασμούς στην Ελβετία ή σε άλλα μέρη του εξωτερικού. Αυτά θα τα έλεγα αποτυχία, εσείς όχι;

Απάντηση Βαρουφάκη:

Αυτά είναι σκουπίδια. Όποιος τα λέει αυτά είτε ψεύδεται ψέματα* ή είναι κακά πληροφορημένος. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους φτωχούς – αλλά η τρόικα μας το απέκλεισε. Προσπαθήσαμε να αναλάβουμε δράση εναντίον των πλουσίων, των ολιγαρχών και των καρχαριών – που και αυτό μας το απέκλεισαν. Ζήτησα να με βοηθήσουν σχετικά με αυτά τα θέματα σε αυτά τα θέματα όσοι συνεργαζόμασταν στις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι. Αλλά αυτό δεν ήταν στο πρόγραμμα. Αντ ‘ αυτού, το Eurogroup μας είπε ανεπίσημα ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα με δική μας πρωτοβουλία. Αν το κάναμε, θα μας τιμωρούσαν. Δεν είχαμε την ευκαιρία. Παρ ‘όλα αυτά, όταν αναλάβαμε δράση κατά της ολιγαρχίας, η τρόικα απλώς τους προστάτεψε.

Τον ρώτησε για τις ελαφρύνσεις της ελίτ και όχι μόνο δεν απάντησε, είπε ότι «αυτά είναι σκουπίδια». Να ποια και ποιος είναι σκουπίδι: Δήλωση σοκ από Βαρουφάκη: Δεν θέλει να φορολογήσει την ελίτ!

Και τα έργα της Βαλαβάνη είναι σκουπίδια, που βάζει όλη την τοκογλυφία του δημοσίου σε 100 δόσεις για το λαό και κάνει έκπτωση 50 και 60% στους έχοντες μετρητά, στους μπαταχτζήδες!

Αλήθεια, γιατί εδώ δεν έχουμε κανέναν δημοσιογράφο να κάνει τέτοιου ερωτήσεις-σκουπίδια; Κι έχουμε πολλές!

*Ο Βαρουφάκης ποτέ δεν ψεύδεται ψέματα, ψεύδεται πάντα αλήθεια!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη