Μια… άλλη Ελλάδα πίνει σαμπάνια 120.000 ευρώ στη Μύκονο!

Μ

Ο τιμοκατάλογος του Nammos στην Ψαρού της Μυκόνου, ειδικά η σελίδα με τις σαμπάνιες ελάχιστα συνάδει με μια χώρα σε κρίση, μια χώρα που παιδιά λιποθυμούν στις αίθουσες του σχολείου από αφαγία, ενώ άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή…

Αλλά κύρια δεν συνάδει με μια χώρα με… «αριστερή» κυβέρνηση!

kataΤο Nammos είναι γνωστό για τα πάρτι χλιδής που γίνονται κάθε καλοκαίρι. Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες και celebrities περνούν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο από την πιο διάσημη παραλία του νησιού.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας εικόνες μίας… άλλης Ελλάδας με ξέφρενα πάρτι αλόγιστης σπατάλης. Υπάρχουν θαμώνες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το ποσό των 120.000 ευρώ για την 30λιτρη Armand De Brignac Brut Gold της Midas, την σαμπάνια των κροίσων.

Οι συζητήσεις περί νομίσματος, ανάμεσα στα παιδιά της Ελλάδας ενός κατώτερου Θεού, συνεχίζονται με την πλύση εγκεφάλου υπέρ ενός εθνικού νομίσματος. Η απόλυτη χειραγώγηση ενός λαού που δεν έχει εκπαιδευτεί πολιτικά, πέφτει από τη μια εσφαλμένη επιλογή στην άλλη και τώρα ετοιμάζεται για το γκραντ φινάλε, να δεχτεί τη φτωχοποίηση του με ένα νόμισμα που θα κατρακυλάει μέχρι οι μισθοί να φτάσουν στο επίπεδο της Βουλγαρίας ή ακόμα και της Αφρικής.

Αυτό του λένε θα κάνει τη χώρα του πιο ανταγωνιστική, σε μια παγκόσμια οικονομία που έχει τραβήξει χειρόφρενο σε κάθε επένδυση, έτσι κι αλλιώς.

Τεχνηέντως κανείς δεν μιλά ούτε για την ψαλίδα που συνεχώς ανοίγει στην ελληνική κοινωνία, ούτε για το πως η ελίτ όχι μόνο επιβιώνει εν τω μέσω κρίσης, αλλά αβγατίζει και τα πλούτη της. –Να πως πλούτισε μέσα στην κρίση ο Μυτιληναίος!

Δεν φταίει ΠΟΤΈ ένα νόμισμα. Φταίει αυτός που κυβερνάει κι αν η πολιτική του είναι φιλική προς τον λαό ή την ολιγαρχία.

Σταματήστε να πέφτετε στις στημένες παγίδες καθοδηγούμενων διλημμάτων και ερωτήσεων. Τι νόμισμα προτιμάμε; Αυτό που πάει στο πορτοφόλι μας και όχι στην off shore του Λάτση, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και στις μεγάλες εκπτώσεις των λεφτάδων μπαταχτσήδων!

Τι ανάπτυξη προτιμάμε; Αυτή που μας ταΐζει, μας ντύνει και μας κρατάει το σπίτι στη θέση του και όχι το “βιώσιμο” σκουπιδαριό που πριμοδοτείται ως αειφόρος! – Πάρτε μια γεύση από “Βιώσιμη Ανάπτυξη”, γεύση πικρή… | Ατζέντα 21

Όσο εμείς συζητάμε για νομίσματα οι άλλοι ανοίγουν σαμπάνιες των 120.000 και πίνουν στην υγεία των κορόιδων!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη