Ανοικτή ερώτηση προς Καζάκη, Λαφαζάνη και λοιπούς δραχμολάτρεις

Α

Θα ήθελα να θέσω ένα καυτό ερώτημα προς τους κους Καζάκη και Λαφαζάνη, αλλά και λοιπούς υπερασπιστές ενός εθνικού νομίσματος, χωρίς όμως να αποκλείω και εκείνους που πιστεύουν ότι απλά η παραμονή στο ευρώ είναι πανάκεια.

Το νομισματικό ντιμπέιτ καλά κρατεί, με εκείνους της δραχμής ή γενικότερα ενός νέου εθνικού νομίσματος να βρίσκουν ευκαιρία το βαρύ νέο μνημόνιο για να υπερασπιστούν τις απόψεις τους. Η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτάρκεια είναι από τα πιο ζωτικά σημεία της συζήτησης, λέγοντας πως θα πρέπει η Ελλάδα να στραφεί στη δική της παραγωγή, ειδικά σε ότι αφορά τα γεωργικά και αγροτικά της προϊόντα, ώστε να μην έχει ανάγκη καμίας εισαγωγής.

Συμφωνώ κι επαυξάνω, αυτό θα έπρεπε να ισχύει και με το ευρώ και να είχαμε πατήσει πόδι στις απαιτήσεις διαφόρων περιορισμών τις Ε.Ε., όπως άλλες χώρες έχουν με επιτυχία πράξει.

Όμως ας μην κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα… τώρα τι γίνεται. Και δεν θα αναφερθώ σε όλο το πακέτο αλλά σε έναν και μόνο πολύ ζωτικό παράγοντα.

d8b59dade60ed8d3d5e0b97ae8e2f094_LΓια να υπάρξει εθνική αγροτική και γεωργική παραγωγή, πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί πολλές παράμετροι, αλλά οι δυο πιο βασικές είναι ο ήλιος και η βροχή, και μάλιστα στις σωστές αναλογίες και εποχές τους.

Τον τελευταίοι καιρό βλέπουμε ότι το κλίμα -παγκοσμίως- έχει τρελαθεί. Από τη μια έχουμε τους υπερασπιστές της κλιματικής αλλαγής, που μονοπωλούν τα ΜΜΕ με την προπαγάνδα τους, αφήνοντας στην απέξω όλους εκείνους που έχουν επίσης τελείως αντίθετα επιστημονικά επιχειρήματα.

Και στην τελείως απέξω, μένουν και όσοι μετά από πολυετή έρευνα έχει φθάσει στο πικρό συμπέρασμα ότι ο καιρός -παγκοσμίως- χειραγωγείται.

Δεν είναι κάτι καινούριο, η χειραγώγηση καιρού, την οποία άλλοι ονομάζουν με το γάντι “τροποποίηση”, η οποία έχει πάρει και τον τίτλο της “οπλοποίησης”, μετράει αρκετές δεκαετίες και είναι γνωστή από τη μέθοδο σποράς νεφών με ιωδιούχο άργυρο.

Μέθοδο που την είδαμε να εφαρμόζεται κατά κόρον ως όπλο στον πόλεμο του Βιετνάμ, στη συνέχεια να απαγορεύεται ως όπλο από τον ΟΗΕ (δεκαετία ’70), αλλά να επιτρέπεται για “αγαθούς σκοπούς”, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει ο πλανήτης με εταιρείες Weather Modification. Έχεις λεφτά; Φτιάχνεις τον καιρό που σου αρέσει.

Οι Ντίνος Κόκκαλης και Αταλάντη Μαρτίνου τέλεσαν τον πολυτελή γάμο τους στις Σπέτσες, όπως αναφέρει δημοσίευμα «οι οικογένειες των μελλόνυμφων είχαν φροντίσει ακόμα και να ψεκάσουν τα σύννεφα, ώστε να μην βρέξει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αλλά και να ραντίσουν ολόκληρη την παραλία για να μην ενοχλήσουν τους καλεσμένους τα κουνούπια». διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα μια τέτοια εταιρία, η 3D Weather Modification, δουλεύει πλάι στον ΕΛΓΑ για χαλαζοπροστασία επί 35 έτη, χωρίς πλέον να λογοδοτεί για το πόσο υλικό σπέρνει στην ατμόσφαιρα, πόσο μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και το σημαντικότερο, τι θα είχε συμβεί αν δεν επενέβαινε στο περιβάλλον. Αυτό ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν.

Το αποτέλεσμα; Πενιχρό. Ακραία φαινόμενα και χαλάζι παντού. Απλά δηλώνουν ότι αν δεν είχαμε ψεκάσει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Κι εγώ τότε θα μπορούσα να βγάλω ένα ανάλογο συμπέρασμα, ότι ΕΠΕΙΔΉ ψεκάζουν επί 35 χρόνια, τα πράγματα ΕΊΝΑΙ χειρότερα!

Παράγωγα καιρού

Ο κος Καζάκης έχει πει ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει ένα χρηματιστήριο καιρού, το οποίο θα κερδίζει με την καιρική αστάθεια λόγω των ρίσκων κινδύνου.

Του έχουμε, νέα λοιπόν. Αυτό το χρηματιστήριο ήδη υπάρχει από το 1997: The first transaction in the weather derivatives market took place in 1997, κάτι που ο παγκόσμιος οικονομολόγος θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ή τουλάχιστον να το ψάξει καλά πριν πάρει μέρος στο ντοκιμαντέρ που έχει αυτό ακριβώς το θέμα.

Σε άλλη εκπομπή, στο Ευθέως του Μπογδάνου, ο δημοσιογράφος που είναι αλλεργικός στην ιδέα των ψεκασμών, του έθεσε την ερώτηση, περιληπτικά: Πως μπορεί μια χώρα να πάει κόντρα σε ένα σύστημα που μπορεί να επέμβει στον καιρό της ακόμα και τις τεκτονικές πλάκες της; (27:40)

Ο κος Καζάκης προσεκτικά δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά πλην όμως παραδέχτηκε ότι υπάρχει η Γεωμηχανική (έτσι λέγεται ευγενικά και για αγαθούς σκοπούς η χειραγώγηση καιρού). Δήλωσε ότι είναι γνώστης της Γεωμηχανικής «αλλά σε ποιο σημείο έχουν φτάσει, δεν ξέρω και δεν με αφορά». Στη συνέχεια ανέφερε και πάλι τα παράγωγα καιρού, και, «Ξέρω από την παλιά ΕΣΣΔ, και το ξέρω από πρώτο χέρι, ότι τέτοια τεχνολογία αναπτυσσόταν κι ότι πέρασε στα χέρια των Αμερικανών».

Και φαντάζομαι ότι οι πληροφορίες του Κου Καζάκη για την ΕΣΣΔ έρχονται από τα χρόνια του ως στέλεχος του ΚΚΕ, πληροφορίες που θα πρέπει να μοιράζεται και με τον κο Λαφαζάνη ως επίσης πρώην στέλεχος του ΚΚΕ. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, υπήρχαν, τις πήραν οι ΗΠΑ, αλλά η γνώση δεν εξαφανίστηκε, εξακολουθούν να υπάρχουν και από κοινού να παίζουν με το κλίμα. Αυτό λέμε κι εμείς και μαζί μας συμφωνούν πολλοί παγκόσμιοι ακτιβιστές: Η παλιάς μορφής και επίσημη τροποποίηση καιρού έχει πλέον αντικατασταθεί σε παγκόσμια κλίμακα με νέες τεχνολογίες, με παγκόσμιους αεροψεκασμούς που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των καιρικών ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων.

Το HAARΡ υπάρχει και πρόσφατα μάλιστα παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιείτο για καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς.

Εθνική ανεξαρτησία χωρίς εθνικό καιρό γίνεται;

Με ποιο εθνικό νόμισμα θα μπορούμε να έχουμε εθνική παραγωγή και αυτάρκεια και εθνική ανεξαρτησία όταν ο καιρός μας δεν είναι εθνικός; Άρα το «δεν ξέρω και δεν με αφορά» όχι μόνο δεν στέκει, αλλά αγγίζει τα όρια του παραλόγου.

Ο Χένρι Κίσινγκερ έχει το πάλαι ποτέ δηλώσει ότι όποιος ελέγχει την τροφή ελέγχει και τους λαούς. Ο Ζ. Μπρεζίνσκι στο βιβλίο του Between Two Ages, την δεκαετία του ’70 ανήγγειλε τον ερχομό για μια νέα τεχνοτρονική εποχή, κατά την οποία, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων για την επέμβαση στο περιβάλλον, η τεχνολογία για τον έλεγχο των πληθυσμό έχει δρομολογηθεί.

[rev_slider BetweenTwoAges]

 

Ενώ ο William Sebastian Cohen, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει ομολογήσει κάθε «θεωρία συνωμοσίας» μη δε εκείνης εξαιρουμένης της οπλοποίησης καιρού και σεισμών!cohen.001

Και ιδού η απορία μου, η οποία δεν έχει να κάνει με καμιά από τις ατελείωτες λεπτομέρειες που παρουσιάζετε ή αποκρύπτετε σχετικά με το καταλληλότερο νόμισμα της Ελλάδας: Μπορεί να υπάρχει εθνική ανεξαρτησία χωρίς εθνικό καιρό; Μπορεί να υπάρξει αυτάρκεια παραγωγής τροφής, αν κάποιος σου κλέβει τον ήλιο και σε ταράζει στα ακραία φαινόμενα;

Και η Ελλάδα ποια ενεργειακή οδό θα ακολουθήσει; Την οδό που χαράζει το Ινστιτούτο Ρόκφελερ μέσω του ΟΗΕ με πρωταγωνιστές τους Ομπάμα και Πάπα, δηλαδή τις ΑΠΕ, ή μένοντας πιστοί στο δικό μας πλούτο, τον λιγνίτη; Γιατί αν γεμίσουμε τη γη με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, που μόνο κερδοφόρες, αλλά ούτε καν οικολογικές όσο παρουσιάζονται δεν είναι, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη γη να φυτέψει για να ταΐσει τα παιδιά της. Κι αν από την άλλη επιμείνει στον λιγνίτη, βαρύς ετοιμάζεται να πέσει ο πέλεκυς από τον ΟΗΕ. Γιατί… το λένε Ατζέντα 21, κύριοι, ο απαγορευμένος τίτλος των όσων συμβαίνουν στις μέρες μας.

Στις μέρες μας, ο καιρός έχει πάψει να ελέγχεται από τη φύση κι έχει περάσει στα χέρια εκείνων που ελέγχουν και όλα τ’ άλλα. Και το ξέρετε και το ξέρουμε. Μόνο που όσο σωπαίνετε και δεν μιλάτε γι’ αυτό, βάζοντας το μάλιστα και ως προτεραιότητα, καμία απολύτως εμπιστοσύνη δεν μπορεί κανείς να έχει ούτε στις αναλύσεις σας, πόσο μάλλον στις άτοπες υποσχέσεις για υποτιθέμενη ανάπτυξη και ανεξαρτησία.

Ποιο νόμισμα είναι ισχυρότερο του ουρανού και τη γης; Κανένα!


yanna's quote  αντίγραφο 2Γιάννα Μυράτ, υπεύθυνη σύνταξης AllNewz, για όσους κάνουν πως δεν ξέρουν…

 


Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη