Το υπουργείο Πολιτισμού «κλέβει» την Εφορία στην Κνωσό – Αποκαλύψεις από το ΣΔΟΕ

Τ

Η φοροδιαφυγή συνεχίζει να κάνει το δικό της σπριντ στα τουριστικά θέρετρα και δεν σχετίζεται μόνο με τον ιδιωτικό τομέα

Το κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, φοροδιέφευγε σε καθημερινή βάση εδώ και πολύ καιρό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελίες τουριστών, πως δεν λάμβαναν αποδείξεις από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παριστάνοντας τους τουρίστες, παρακολούθησαν την κατάσταση και αποκάλυψαν «όργιο» φοροδιαφυγής σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα.

Πέρα από το ότι δεν έκοβαν αποδείξεις και κατέγραφαν το ποσό είσπραξης σε ένα βιβλίο, η ταμειακή μηχανή τους ήταν παράνομη, καθώς δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

Μετά από τις πιέσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι υποστήριξαν πως αυτό γίνεται χρόνια και πως δεν εκδίδουν αποδείξεις γιατί έχουν «άνωθεν εντολές», χωρίς να αποκαλύπτουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Συνολικά καταγράφηκαν 534 παραβιάσεις σε μόνο μία μέρα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη

Ο κ. Ξυδάκης ενημερώθηκε για το γεγονός και δήλωσε: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη