Φύτρωσαν τα πρώτα διαστημικά μαρούλια

Φ

Τώρα ο διεθνής διαστημικός σταθμός διαθέτει και μποστάνι, από το οποίο αναμένεται οι αστροναύτεες να δοκιμάσουν για πρώτη φορά ένα διαστημικό μαρούλι

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα δοκιμάσουν σήμερα τα πρώτα σαλατικά που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα, γεγονός που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της κηπουρικής σε συνθήκες μικροβαρύτητας, με την προοπτική των μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών για τον Άρη και… όχι μόνο.

maroyliΗ NASA ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να παράσχει μια πηγή τροφοδοσίας για τους αστροναύτες που θα πραγματοποιούν μακροχρόνιες αποστολές στο διάστημα. Το πρώτο από αυτά είναι ένα κόκκινο μαρούλι. Οι διαστημικές σαλάτες κρίθηκαν κατάλληλες για κατανάλωση αφού τα πρώτα φυτά που παράχθηκαν στον ISS μεταφέρθηκαν πέρσι στη Γη και εξετάστηκαν ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν ασφαλή για τον άνθρωπο.

Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι –που του στείλαμε και χαιρετίσματα– και τα άλλα μέλη του πληρώματος, ο Γκενάντι Παντάλκα και ο Μιχαήλ Κορνιένκο, θα φάνε “διαστημικό” μαρούλι.

Τα αντιοξειδωτικά του διαστήματος

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όπως οι ντομάτες, τα μύρτιλλα ή τα μαρούλια αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών” υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρέι Γουίλερ, ο υπεύθυνος του προγράμματος της NASA για την ανάπτυξη τεχνικών που θα επιτρέπουν τη διατήρηση συνθηκών ζωής στο διάστημα. “Το να έχουμε φρέσκα τρόφιμα στο διάστημα μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τους αστροναύτες αλλά και να τους παράσχει κάποιου είδους προστασία απέναντι στην κοσμική ακτινοβολία”, πρόσθεσε.

“Πιστεύω ότι τα συστήματα καλλιέργειας φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας θα καταστούν σημαντικά στοιχεία σε όλα τα μελλοντικά μακρινά ταξίδια στο διάστημα”, είπε η Γκιόγια Μάσα, η οποία ασχολείται με τις έρευνες αυτές στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. “Όσο περισσότερο απομακρύνονται οι άνθρωποι από τη Γη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη να καλλιεργούν φυτά για να τρέφονται και για να παράγουν οξυγόνο”, συνέχισε.

Και μόλις εξασφαλίσουμε ασφαλή μετανάστευση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ στο διάστημα, θα σας “μπιπ’ τον πλανήτη γη κι εσάς μαζί. Αυτό δεν το είπε, αλλά ξέρουμε ότι το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Μην σου πω και στο μπρος…

Βλέπε «ELYSIUM» το οποίο συμπτωματικά έκανε πρεμιέρα ακριβώς 2 χρόνια πριν, ίδια ημερομηνία. Λατρεύω τις συμπτώσεις των Σκοτεινάτοι!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη