Πωλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι!

Π

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι τράπεζες έχουν πλέον διακόψει τη χρηματοδότησή του με νέο χρήμα καθώς και την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων υποχρεώσεων του

Με δεδομένο ότι ο σταθμός έχει αρνητική καθαρή θέση και ο βασικός μέτοχος αρνείται να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, όπως προβλέπεται από το νόμο, η χρηματοδότησή του από τις τράπεζες θα ήταν σκάνδαλο μεγατόνων.

 Από τα στοιχεία του ισολογισμού προκύπτει ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι 16,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, οι δανειακές υποχρεώσεις της Ειδήσεις Ντοτ Κομ 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να είναι λιγότερος από το μισό, ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, και οι ζημίες προ φόρων 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος αναζητά διέξοδο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις μνήμες του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, ο οποίος κατέρρευσε αναγκάζοντας τον κ. Αλαφούζο να δραπετεύσει στο εξωτερικό για να αποφύγει συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία, καθώς είχε μεγάλες οφειλές σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.

Στην ευρύτερη προσπάθεια μείωσης κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας του σταθμού εντάσσεται άλλωστε να η πρόσληψη του Σταμάτη Μαλλέλη από από δυο χρόνια. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι σε θέση επαναφέρουν το κανάλι σε βιώσιμη πορεία χωρίς την εισροή φρέσκου χρήματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητά αγοραστές ή νέους συνεταίρους που θα βάλουν μεν λεφτά αλλά θα έχουν παθητικό ρόλο στη διοίκηση του Σκάϊ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το σενάριο εισόδου ξένων –ρώσικων- κεφαλαίων τα οποία εκπροσωπεί Έλληνας –χαμηλού βεληνεκούς- εφοπλιστής είναι μάλλον επιστημονικής φαντασίας.

Σε αυτή τη φάση ο Γιάννης Αλαφούζος ελέγχει το 90% του σταθμού, ενώ 8,8% ανήκει στον Γιώργο Κυριακίδη, γιο του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος όπως είχε σημειώσει το ΕΣΡ το 2011 δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του 1 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αγορά του 10% του σταθμού.

Άλλες πηγές επισημαίνουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος «δεν παντρεύεται» τις επενδύσεις του και πως θα συμπεριφερθεί στον Σκάϊ όπως στα πλοία του… θα πουλήσει στο peak, κάτι που δεν ισχύει εξ ορισμού καθώς το κανάλι βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά.

Οι εξελίξεις αναμένονται πάντως ραγδαίες καθώς η κυβέρνηση έχει διακηρυγμένο στόχο την αναμόρφωση και εξυγίανση του τοπίου στα media και ιδιαίτερα στην τηλεόραση, όπου το καθεστώς αδειοδότησης παραμένει θολό και προάγει τη διαπλοκή, ενώ οι καναλάρχες διαθέτουν και διαχειρίζονται το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων χωρίς να δεσμεύονται για τίποτε.

πηγή: sofokleousin.gr

Θεέ μου δεν θα το αντέξω! Κάνε το θαύμα σου και σώσε τον Σκάι!!!

Το τοπίο των media δεν θα εξυγιανθεί, γιατί για τα κανάλια έχει απαιτήσεις τέτοιες που θα ευνοούνται μόνο τα μεγάλα καναλαρχικά πορτοφόλια, πιθανά και ξένα εισαγόμενα, ενώ μικρές τοπικές φωνές θα εξαφανιστούν τελείως. Ετοιμάζεται, δε να μπει γερό χέρι και στα διαδικτυακά media, σε πρώτη φάση με καρότο. Συνήθως το καρότο ακολουθεί ένα μαστίγιο.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη