Ερχονται στην Ελλάδα ΑΤΜ για Bitcoin;

Ε

Μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών σε bitcoin θα μπορούσαν να αρχίσουν να λειτουργούν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Η εγκατάσταση των ΑΤΜ για Bitcoin στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει σύντομα, υποστηρίζει ρεπορτάζ του CNBC, ως απάντηση στα capital controls.

Ο ιδρυτής της εταιρείας BTCGreece, Θάνος Μαρίνος, υποστήριξε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι η πρώτη απόπειρα για τη λειτουργία των εν λόγω ATM θα γίνει τον Οκτώβριο.

«Είναι το όραμά μου να δημιουργήσω ένα τέτοιο σύστημα στην Ελλάδα. Αν όλα πάνε όπως περιμένουμε και δεν παρουσιαστούν μεγάλα ζητήματα, θα ξεκινήσουμε την λειτουργία των πρώτων ATM τον Οκτώβριο.»

Το bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, με όλες τις συναλλαγές να γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και να καταγράφονται σε ένα δημόσιο αρχείο.

Το ψηφιακό αυτό νόμισμα, έχει θεωρηθεί ότι είναι ένας τρόπος για να παρακάμψει τα capital controls που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο τα ATM θα μπορούσαν να μετατρέψουν σκληρό νόμισμα σε ψηφιακό και vice versa. Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ΑΤΜ bitcoin στην Ελλάδα, ο κ. Μαρίνος αναφέρει ότι έχει ήδη λάβει 300 αιτήσεις από καταστήματα για την εγκατάσταση τους.

Bitcoin χτύπησαν τα ύψη τον Ιούνιο εν μέσω αναφορών ότι οι Έλληνες συρρέουν στο νόμισμα, προκειμένου να παρακάμψουν τους ελέγχους. Ωστόσο, ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του νομίσματος καθιστά δύσκολο να πούμε πόσοι Έλληνες το χρησιμοποιούν σήμερα.

Τώρα μπορεί κανείς να μην συνδυάσει το γεγονός με το ότι ο Βαρουφάκης είναι υποστηρικτής των Bitcoins; Κατά τα άλλα θα παταχθεί η φοροδιαφυγή των εχόντων. Ή μήπως ήταν οι συνταξιούχοι που έτρεξαν να αγοράσουν διαδικτυακά νομίσματα;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη