Καρτέλ Μυκόνου: Πλούσιους και διάσημους έπιασε «κοριός» της Αστυνομίας

Κ

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης μπαίνουν μεγάλα ονόματα του χώρου της νύχτας στη Μύκονο, σε βάρος των οποίων μπορεί ακόμα και να ασκηθούν διώξεις για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ιερόδουλων

Πρόκειται για ιδιοκτήτες χλιδάτων νυχτερινών μαγαζιών με τζίρο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την τουριστική περίοδο, οι οποίοι ελέγχονται για το κατά πόσο συνεργάζονταν με τα τρία μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στις έρευνες έπαιξε ο «κοριός» της Αστυνομίας που έπιασε συνολικά 47 «ανώνυμα» -προς το παρόν- τηλεφωνήματα του κυκλώματος με… κροίσους τουρίστες, ανάμεσά τους εφοπλιστές και άνθρωποι της showbiz. «Δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί τα άτομα με τα οποία μιλούσαν οι δράστες γιατί δεν υπήρχε χρόνος λόγω του όγκου των επισυνδέσεων. Κάποιοι από τους συνομιλητές ξέρουμε ότι είναι ιδιοκτήτες γνωστών καταστημάτων της Μυκόνου, οι οποίοι έσπρωχναν κοκαΐνη στην πιάτσα. Δεν αποκλείουμε όταν γίνουν οι ταυτοποιήσεις των τηλεφωνημάτων να ασκηθούν διώξεις σε βάρος μεγάλων ονομάτων της νύχτας της Μυκόνου. Το νησί πνίγεται στα ναρκωτικά. Αναμένουμε ενδεχόμενη παραγγελία από την Ανακρίτρια», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ενδιαφέρονται στοιχεία προκύπτουν και από τη δεύτερη δραστηριότητά τους, που ήταν η διακίνηση μοντέλων σε χλιδάτα δωμάτια ξενοδοχείων, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά με πελάτες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η «ταρίφα» για ένα βράδυ με ένα μοντέλο έφτανε τα 1.500 ευρώ. «Δύο από τις πιο… κερδοφόρες γυναίκες για αυτούς ήταν Ελληνίδες. Δύο καλλονές. Τη μία τη φώναζαν Άντα και την άλλη Ειρήνη. Μαζί με τις γυναίκες έδιναν γραμμές κοκαΐνης. Μία γραμμή κόστιζε 120 ευρώ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 33χρονος πρώην λιμενικός, ένας 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 34χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 για την κινηματογραφική ληστεία με λεία 1.481.374 ευρώ στο υποκατάστημα της AlphaBank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπολογίζεται ότι κέρδιζαν τουλάχιστον 300.000 ευρώ το μήνα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε 47 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ψάχνουμε το κατά πόσο είχαν ή όχι συνεργούς. Ξέρουμε, επίσης, ότι για να στείλουν σε ένα δωμάτιο μία γυναίκα μπορεί να ζητούσαν ακόμα και 1.000 ευρώ για ένα μόλις βράδυ. Οι ιερόδουλες ήταν συνήθως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», λέει αστυνομική πηγή.

Έκρυψαν τα ίχνη τους

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρά τις εκτεταμένες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής φέρονται να μην έχουν βρεθεί σημαντικά κομμάτια του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είναι γνώστης των ερευνών αποκαλύπτει ότι το άτομο που προμήθευε με ναρκωτικά τους τρεις συληφθέντες παραμένει άφαντο. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μεγαλέμπορο κοκαΐνης που πιθανότατα έχει έδρα την Αττική. Το άτομο αυτό φέρεται να συνδέεται εδώ και χρόνια με τον πρώην λιμενικό που συνελήφθη και περιγράφεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται ο πραγματικός βαρόνος των ναρκωτικών να μην έχει μέχρι στιγμής αγγιχθεί από τις έρευνες.

Καμιά σοβαρή εκκαθάριση θα δούμε ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο ή όλα είναι «πολύ δύσκολα»; Ειδικά αν εμπλέκονται και ονόματα της ελίτ, τα δύσκολα γίνονται αδύνατα!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη