Η Γερμανία δηλώνει ότι θέλει τους μετανάστες για να σώσει την οικονομία της | Ατζέντα 21

Η

Ξεκάθαρες προθέσεις, ξεκάθαρες κινήσεις, ξεκάθαρες δηλώσεις και οι … «συνωμοσιολόγοι» επιβεβαιώνονται, για μια ακόμα φορά, σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, για…. μια ακόμα φορά!

Η Δύση της κρίσης των τελευταίων χρόνων, της ανεργίας και των αντικινήτρων για τη γέννηση νέων ζωών έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη υπογεννητικότητα που δημιουργεί σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και επικίνδυνες ρωγμές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως είχαμε γράψει, η πολιτική της Ατζέντας 21 όχι μόνο στηρίζει, αλλά ενθαρρύνει το μεταναστευτικό, τα νέα φτηνά εργατικά χέρια, αλλά και οι φθηνότεροι νέοι επιστήμονες θα χρησιμοποιηθούν ως αιμοδοσία στον ετοιμοθάνατα καπιταλισμό, χωρίς φυσικά να λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να το εντείνουν.

Μπορεί σε όλον τον πλανήτη να αντηχεί ο επιθανάτιος ρόγχος του καπιταλισμού, αλλά καμιά «αριστερά» δεν προτίθεται να δώσει λύσεις, αφού αυτή πρώτη και καλύτερη, υπηρετώντας την Ατζέντα 21, «αγκαλιάζει» τη μετανάστευση με κροκοδείλια δάκρυα «ανθρωπιάς» κι «αγάπης» του φθηνού νέου εργατικού δυναμικού, και όχι κρίνοντας και καταγγέλλοντας τις πρακτικές των αμερικανοσιωνιστικών δυνάμεων που δημιουργούν τα αίτια που ξεσπιτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από τις εστίες τους. Ο νεοφεουδαρχισμός λατρεύεται πλέον ως μυστική θρησκεία απ’ όλους τους ευαγγελιστές ψευδών υποσχέσεων.

Η Μέρκελ ζητά ελάφρυνση του βάρους για Ελλάδα και Ιταλία

0,,18682440_303,00Η Άγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων στη Γερμανία και της απέλασης όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί. Θεωρεί ότι στην Ευρώπη θα πρέπει οι πρόσφυγες να διαμοιραστούν δικαιότερα.

«Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που είναι σε ανάγκη, πρέπει να πούμε και σε αυτούς που δεν είναι σε κατάσταση ανάγκης, ότι δεν μπορούν να μείνουν σε εμάς», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ την Κυριακή στο Βερολίνο, στη μέρα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην καγκελαρία. Αυτοί που χρειάζονται προστασία, πρέπει να ενσωματωθούν το γρηγορότερο «στη ζωή μας», τόνισε στις δηλώσεις της. Σε ότι αφορά αυτούς που δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν στη Γερμανία, σύμφωνα με την καγελάριο θα πρέπει να ενημερωθούν ότι θα πρέπει να φύγουν. Αυτό αφορά τους περισσότερους ανθρώπους που έρχονται από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Άμεσες ενέργειες

«Όλα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Α.Μέρκελ. Εάν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και οι πρόσφυγες βρίσκονται στις πόλεις και τις κοινότητες «τότε είναι πολύ δυσκολότερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους». Τώρα το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία επαρκών εγκαταστάσεων για την υποδοχή των προσφύγων. Το επείγον πρόβλημα είναι: «ο καθένας να έχει μια κανονική στέγη πάνω από το κεφάλι του ή τουλάχιστον μια ζεστή σκηνή, όταν πρόκειται για τους χειμερινούς μήνες», είπε η γερμανίδα καγκελάριος. Για το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υπό την Άγκελα Μέρκελ την Κυριακή το βράδυ στην καγκελαρία.

Δικαιότερη κατανομή των προσφύγων

[pullquote]

«Εάν θέλουμε να έχουμε στο μέλλον ένα κοινωνικά και οικονομικά ισχυρό κράτος, τότε χρειαζόμαστε τη μετανάστευση».[/pullquote]

Η κα Μέρκελ ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, να υποδέχονται μόνο τρία ή τέσσερα κράτη τους πρόσφυγες, δεν είναι δίκαιο», υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ. Τα κράτη που βρίσκονται στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά και τα κράτη που κυρίως υποδέχονται τους πρόσφυγες όπως η Γερμανία, πρέπει κατά τη γερμανίδα καγκελάριο να ελαφρυνθούν.

Αλλά και ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πήρε θέση στη συζήτηση για την προσφυγική κρίση, υποστηρίζοντας μια «Ατζέντα 2020» για μία σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική. Όπως, έγραψε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Welt: «Εάν θέλουμε να έχουμε στο μέλλον ένα κοινωνικά και οικονομικά ισχυρό κράτος, τότε χρειαζόμαστε τη μετανάστευση».

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να έχει ειπωθεί. Κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία κλείνει έμμεσα τις πόρτες στις ασθενέστερες χώρες τις Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, που κάνοντας χρήση του δικαιώματος εύρεσης εργασίας εκεί σε λίγο θα είναι ανεπιθύμητοι εκτός κι αν είναι πρόθυμοι να κατεβάσουν κι άλλο το μισθό τους συναγωνιζόμενοι εκείνο των μεταναστών που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.:

Τι θα γίνουν όσοι αναζήτησαν εργασία στην Γερμανία από την Ευρώπη;

XΩς κράτος η Γερμανία ποτέ δεν σεβάστηκε συνθήκες και συμφωνίες όταν μπαίνει το συμφέρον της μπροστά. Το πρόσφατο περιστατικό με την αναστολή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ για να δεχτεί μόνο πλούσιους πρόσφυγες είναι μια από τις περιπτώσεις. Όμως η χτεσινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, πρέπει να προβληματίσει έντονα τόσο τους υποψήφιους μετανάστες αλλά και τους ήδη υπάρχοντες στην Γερμανία.

Χαιρόμαστε που πολλοί άνθρωποι στη Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσβλέπουν στην Ευρώπη με ελπίδα. Πολλές από αυτές τις χώρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ όλ’ αυτά, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων προέρχεται από αυτές τις χώρες“, είπε ο Σταϊνμάγερ.

Αν σκεφτεί κανείς πως χιλιάδες άνθρωποι από την Ευρώπη οι οποίοι αναζητούν ένα μεροκάματο καταλήγουν εκεί και ο Σταϊνμάγερ τους καλεί να γυρίσουν στις πατρίδες τους ενώ στην χώρα του οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, το ερώτημα είναι με ποιους θα τους αντικαταστήσουν.

Μέχρι πρότινος ακόμη και η Μέρκελ καλούσε όλων των ειδικοτήτων μετανάστες από ανειδίκευτους εργάτες μέχρι επιστήμονες να εργαστούν στην Γερμανία. Τι άλλαξε λοιπόν;

Ο όγκος μεταναστών και προσφύγων από χώρες εκτός Ευρώπης άλλαξε. Όλες η κατηγορίες εργατικού δυναμικού είναι στην διάθεσή τους πια από επιστημονικό μέχρι ανειδίκευτο.Το μαύρο μεροκάματο που παίρνει ένας Ευρωπαίος φυσικά δεν θα είναι ίδιο με το μεροκάματο που θα δώσει σε έναν προερχόμενο από Αφρικανική ή Ασιατική χώρα. Στα κύματα των προσφύγων συμπεριλαμβάνεται και επιστημονικό προσωπικό που φυσικά και δεν πάρει τον μισθό ενός επιστήμονα που προέρχεται από Ευρωπαϊκή χώρα.

Πίσω από τις δηλώσεις του υπουργού πως  “πριν από μερικές ημέρες ότι το 95% των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που υποβάλουν πολίτες από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απορρίπτεται“, κρύβονται μάλλον οι μελλοντικές κινήσεις της Γερμανίας στο μεταναστευτικό. Εξ άλλου οι Γερμανοί έχουν πείρα στο στήσιμο στρατοπέδων εργασίας. 

Τόσο οι δηλώσεις αλλά και οι κινήσεις των τελευταίων ημερών θα πρέπει να προβληματίσουν άμεσα όσους σκέφτονται την μετακίνησή τους προς την Γερμανία, αλλά και τους ήδη υπάρχοντες στην χώρα που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται. [του Γιάννη Λαζάρου]

Στο μεταξύ η Μυτιλήνη πλέον μοιάζει με επίγεια κόλαση – κατάσταση εκτός ελέγχου στο νησί

Η κατάσταση στην Μυτιλήνη ημέρα με την ημέρα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη τόσο για τους μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους. Η ροή είναι συνεχόμενη και η διαχείρισή τους μοιάζει αδύνατη. Την ίδια ώρα οι εντάσεις και τα επεισόδια αποτελούν καθημερινότητα στο νησί. 

Νέες αιματηρές συμπλοκές σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους έξω από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Στους περίπου 11.000 υπολογίζουν οι αρχές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, περιμένοντας οι 8.000 από αυτούς να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και περίπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μόνο το Σαββάτο, πιστοποιήθηκε η άφιξη περίπου 2.600 νέων μεταναστών και προσφύγων ενώ άλλοι 2.000 περίπου δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη