Πάρε μια «κλιματική αλλαγή» να ‘χεις: Η Ρωσία επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της στην Αρκτική

Π

Η Ρωσία ενισχύει την παρουσία της στην Αρκτική, ενώ των ΗΠΑ φαίνεται να συρρικνώνεται στην περιοχή

Η Jennifer Griffin του Fox News ανέφερε σήμερα ότι η Ρωσία τετραπλασίασε τον αριθμό των πτήσεων βομβαρδιστικών στην Αρκτική σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Ήδη το Μάρτιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα στρατιωτικής άσκησης πλήρους μάχης στη ρωσική Αρκτική στο Βορρά, η οποία περιελάμβανε 40.000 ρωσικά στρατεύματα και δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Αρκτική, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει το κάλυμμα πάγου, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το 40 τοις εκατό των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη των φυσικών πόρων της περιοχής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο.

Η Ρωσία έχει ήδη προβεί στην αποκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στην Αρκτική και έχει 41 παγοθραυστικά, με σχέδια για την κατασκευή 11 ακόμη.

Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει κανένα αξιόλογο παγοθραυστικό εκεί, στηρίζεται σε δύο γερασμένα παγοθραυστικά της Ακτοφυλακής. Εν τω μεταξύ, ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποσύρει 3.000 στρατιώτες από την Αλάσκα.

Αυτά λένε με “παράπονο” οι Αμερικάνοι, βλέποντας τους Ρώσους να τρέχουν πρώτοι στο Ράλι ποιος θα πρωτοβάλει χέρι στον πλούτο και στο πέρασμα των θαλασσών που τώρα γίνεται πιο εφικτό.

Κι εσύ αναρωτιέσαι γιατί λιώνουν οι πάγοι και στο χρεώνουν κι από πάνω ότι φταις εσύ. Δεν “λιώνουν” “τους λιώνουν” -από κοινού Ρώσοι, Αμερικάνοι, Νορβηγοί, Καναδοί- όλοι έχουν να κερδίσουν από την υποτιθέμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, εκτός από τους λαούς που θα πληρώσουν το μάρμαρο μέσω Ατζέντα 21.

Αυτές τις μέρες θα γίνει η συνάντηση εις Παρισίους για το κλίμα, θα παρθούν αποφάσεις για αποβιομηχανοποίηση κάποιων χωρών που θεωρούνται ότι με την ανάπτυξη τους επιβαρύνουν τον πλανήτη, αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα θα είναι εκεί για να χρεώσει με δάνεια χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όλα μέσα στη μούρη μας γίνονται, σε κοινή θέα, εκεί ακριβώς που κρύβονται τα μεγάλα μυστικά,

Δυο φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν από συστημικά μίντια για άρθρα που αφορούν στους μετανάστες της Συρίας. Όλη η… κλιματική αλλαγή στο μεγαλείο της, εν ουρανοίς:


 

διαβάστε ακόμα:

Αφού προκάλεσαν την «κλιματική αλλαγή», τώρα τσακώνονται για τα πετρέλαια στην Αρκτική!

Η Ρωσία βιάζεται να εισπράξει τα κέρδη της από τους χημικούς αεροψεκασμούς!

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη