Το Πεντάγωνο «υπόσχεται» μεταναστευτική κρίση που θα διαρκέσει 20 χρόνια | Ατζέντα 21

Τ

Ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, General Martin Dempsey χαρακτήρισε την ροή μεταναστών στην Ευρώπη από την Συρία και την Βόρεια Αφρική «ένα τεράστιο πρόβλημα»

Μιλώντας στο ABC πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει αυξανόμενη αναγνώριση μεταξύ των ΗΠΑ και των στρατιωτικών ηγετών του ΝΑΤΟ ότι «πρόκειται για πραγματική κρίση».

Ο ίδιος υπογράμμισε στην συνέντευξη του, που θα μεταδοθεί την Κυριακή στην εκπομπή του ABC «This Week with George Stephanopoulos» ότι η ροή μεταναστών στην Ευρώπη υπήρξε το πλέον εξέχον θέμα που συζήτησαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στις συναντήσεις τους, τους τελευταίους μήνες.

Ο Dempsey δήλωσε την «ανησυχία» του για την φυγή μεταναστών λόγω της βίας στην Συρία και την Βόρεια Αφρική.

Είπε δε ότι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των οικογενειών μεταξύ των 60 εκατ. προσφύγων είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει οι μελλοντικοί ηγέτες να αντιμετωπίσουν τις επόμενες δεκαετίες».

«Η γνώμη μου είναι ότι θα χρειαστεί να εξετάσουμε μονόπλευρα καθώς και με τους εταίρους μας τα ζητήματα αυτά ως ένα πρόβλημα γενιάς και να οργανωθούμε σε ένα «βιώσιμο επίπεδο» για να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα 20 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Dempsey είπε ότι γνώριζε ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ψάχνει πιο δραστήριους τρόπους για να στηρίξει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Al Assad της Συρίας κατά της ISIS και άλλες ομάδες ανταρτών.

Είπε ότι μια ρωσική προσπάθεια να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τον στρατό της Συρίας “θα είναι ένα πράγμα,” αλλά “αν πράγματι συμμετείχαν στην εκστρατεία εναντίον, αυτό που πιστεύουν ότι είναι η ISIL, αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα.” Η ISIL είναι ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ISIS .

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο διακριτικοί μεταξύ των ομάδων, όπως ίσως θα κάναμε εμείς», είπε ο Dempsey. «Θέλω να πω ότι υπάρχουν πιθανώς τέσσερις, πέντε, έξι, 10, 15 ομάδες, και αν το σύνολο των δηλωθέντων είναι κατά του καθεστώτος, και στη συνέχεια το βάρος αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να ριχθεί εναντίον τους, τότε νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές

Πρώτα απ’ όλα έδωσε το στίγμα με τον όρο «βιώσιμο επίπεδο» ενοώντας την Ατζέντα 21 – λέξεις κλειδιά για να γίνονται μεταξύ τους κατανοητοί.

Δεύτερον για μια ακόμα φορά παραδέχονται το “μπάχαλο” που υπάρχει ανάμεσα στις διάφορες ομάδες, μπάχαλο που δημιούργησαν αποκλειστικά οι ίδιοι, αφού οι βασικότερες από αυτές είναι γέννημα θρέμμα των δικών τους μυστικών υπηρεσιών και καμώνονται ότι δεν μπορούν τώρα να το αντιμετωπίσουν.

Και τρίτον… πάμε μια βόλτα σε ένα περσινό μας άρθρο:

Δήλωση-βόμβα στρατιωτικού αξιωματούχου των ΗΠΑ: Οι Άραβες σύμμαχοί μας χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες

9/20/2014

Ενόσω ο πρόεδρος Ομπάμα συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ISIS / ISIL στη Συρία και το Ιράκ για να… “σταματήσει” την τρομοκρατική ομάδα να σκοτώνει τους Άραβες, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, General Martin Dempsey, παραδέχθηκε πρόσφατα ότι οι Άραβες συμμάχοι της Αμερικής είναι οι χρηματοδότες της ISIS.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της αμερικανικής Γερουσίας Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, την Τρίτη, ο γερουσιαστής Lindsey Graham (RS.C.) ρώτησε τον στρατηγό Dempsey αν θα πάρει έναν αραβικό συνασπισμό μαζί με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της ISIS.

«Χρειάζεται πραγματικά η οικοδόμηση ενός συνασπισμού, έτσι ώστε αυτό που ο αραβικός μουσουλμανικός κόσμος θα δει είναι να απορρίπτουν αυτοί τον ISIS, κι όχι εμείς», ισχυρίστηκε ο Dempsey.

«Έχουν ήδη απορρίψει τον ISIL», δήλωσε ο γερουσιαστής Graham. «Ξέρετε κανένα σημαντικό αραβικό σύμμαχο που αγκαλιάζει τον ISIL;»

«Γνωρίζω σημαντικούς Άραβες συμμάχους που τον χρηματοδοτούν», απάντησε ο Dempsey.«Ναι, αλλά τη στηρίζουν;», συνέχισε ο Γκράχαμ.«Τον χρηματοδοτούσαν επειδή οι Σύροι αντάρτες δεν μπορούσαν να πολεμήσουν τον Άσαντ. Προσπαθούσαν να νικήσουν τον Άσαντ. Νομίζω ότι έχουν συνειδητοποιήσει την απερισκεψία τους», απάντησε ο Dempsey.
Ο γερουσιαστής Graham την περασμένη Κυριακή ‘προειδοποιούσε’ ότι η ISIS επρόκειτο να έρθει στις ΗΠΑ και να σκοτώσει “όλους” τους Αμερικάνους, εκτός αν ο Πρόεδρος Ομπάμα στείλει στρατεύματα των ΗΠΑ στο έδαφος του Ιράκ και τη Συρία για να τους πολεμήσει.«Εάν υπάρξουν απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε, φυσικά, θα πάω πίσω στον πρόεδρο και θα συστήσω να συμπεριλάβει τη χρήση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εδάφους», δήλωσε ο Dempsey, ολοφάνερα αντίθετος για την όποια παρούσα ανάγκη επίθεσης.

Χρειάζεται κάτι περισσότερο για να καταλάβει κανείς πως το παιγνίδι είναι στημένο; ΗΠΑ και Ισραήλ και λοιποί σιωνιστές αποφάσισαν να βομβαρδίσουν την Ευρώπη με μετανάστες κι αυτό το σχέδιο εκπονείται αυτή τη στιγμή. Δικό τους έργο και δικό τους δημιούργημα το Ισλαμικό Κράτος που κατασκευάζουν και να δείτε όταν ολοκληρωθεί το έργο για πότε και θα το αναγνωρίσουν! Ο ΟΗΕ, πρώτος και καλύτερος!

διαβάστε ακόμα:

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη