Αίτημα σύλληψης του Νετανιάχου υπέγραψαν πάνω από 107.000 Βρετανοί

Α

Περισσότεροι από 107.000 πολίτες υπέγραψαν ένα αίτημα για τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου όταν επισκεφτεί το Λονδίνο αυτή την εβδομάδα για συζητήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον

Οι βρετανικές αρχές ανέφεραν πως η επίσκεψη αρχηγού κράτους καλύπτεται από ασυλία από νομικές διαδικασίες και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να συλληφθεί, παρόλο που η συγκέντρωση των υπογραφών καταδεικνύει τα έντονα αισθήματα που τρέφουν αρκετοί σχετικά με την περσινό πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στην Γάζα.

«Με βάση το διεθνές δίκαιο, πρέπει να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου με την άφιξη του στην Βρετανία για την σφαγή περισσότερων από 2.000 αμάχων το 2014», αναφέρει το αίτημα.

Το κοινοβούλιο εξετάζει και φέρνει προς συζήτηση όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές .

«Αναγνωρίζουμε πως ο πόλεμος στην Γάζα τον περσινό χρόνο είχε έναν φριχτό αριθμό νεκρών. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, όλοι μας αισθανθήκαμε βαθιά θλίψη από την βία και η Βρετανία έχει βρεθεί στο προσκήνιο των διεθνών προσπαθειών για ανοικοδόμηση», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.

«Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την αναγνώριση της Βρετανίας για το δικαίωμα του Ισραήλ να λαμβάνει ανάλογη δράση για να αμύνεται, μέσα στα όρια του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», πρόσθεσε η κυβέρνηση.

Δύο μήνες μετά τον πόλεμο στην Γάζα το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτος, σε μια μη δεσμευτική κίνηση, αλλά σε ένα συμβολικό μήνυμα υποστήριξης υπέρ των Παλαιστινίων.

Ένα βρετανικό δικαστήριο το 2009 εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, αλλά το απέσυρε, καθώς εκείνη ακύρωσε το προγραμματισμένο της ταξίδι στην Βρετανία.

πηγή: ΑΜΠΕ

Και λίγες είναι οι υπογραφές… Θα πρέπει ακόμα να λογοδοτήσει και για πολλά άλλα:

Οπλοποίηση της ξηρασίας ως μέσο εξόντωσης των Παλαιστινίων

Νετανιάχου: Πολύ… «μικρό» το Ισραήλ για να δεχτεί Σύριους πρόσφυγες!

ISIS σημαίνει «Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ» (Israeli Secret Intelligence Service)

«Μηδενική ανοχή για την τρομοκρατία»: ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα επιτρέψει στην αστυνομία να πυροβολεί όσους πετάνε πέτρες

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη