Εννέα τράπεζες «συμμαχούν» για ψηφιακές συναλλαγές!

Ε

Εννέα κορυφαίες τράπεζες “συμμαχούν” για να αντιγράψουν την επαναστατική τεχνολογία πίσω από το bitcoin

Τις δυνάμεις τους ενώνουν εννέα από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να αντιγράψουν την τεχνολογία πίσω από το bitcoin και να την χρησιμοποιήσουν στο συμβατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

Όπως αναφέρει, το Business Insider, οι Barclays, BBVA, Commonwealth Bank of Australia, Credit Suisse, JPMorgan, State Street, Royal Bank of Scotland και UBS έχουν προχωρήσει σε συνεργασία για να ερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία καταγραφής, παρακολούθησης και εξόρυξης (blockchain) των bitcoins. Σύμφωνα με τους Financial Times, στην “συμμαχία” συμμετέχει και η Goldman Sachs.

Η συνεργασία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της start up R3, και τον David Rutter, τον πρώην CEO της ICAP Electronic Broking και βετεράνο της Wall Street.

Σύμφωνα με τον Rutter ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτή από τις ίδιες τις τράπεζες αλλά και να αναπτύξουν εμπορικές εφαρμογές με βάση αυτήν.

Το blockchain είναι το λογισμικό που ρυθμίζει και παράγει το bitcoin, καταγράφοντας την ιδιοκτησία, τις συναλλαγές και την παραγωγή του διαδικτυακού νομίσματος.

Σε γενικές γραμμές, το blockchain λειτουργεί ως ο μεσάζοντας που κατοχυρώνει τις συναλλαγές και εξασφαλίζει την υλοποίησή τους, χρησιμοποιώντας έναν απλό κώδικα, ο οποίος μάλιστα, είναι εμφανής, θεωρητικά, σε όλους, κάτι που προσθέτει διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του, σε αντίθεση με τις τραπεζικές συναλλαγές.

Αυτή η διαδικασία καθιστά τις συναλλαγές πιο γρήγορες, πιο φθηνές, πιο εύκολες και πιο ασφαλείς σε σχέση με τα συστήματα που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες, κάτι που εξηγεί το ενδιαφέρον τους να καταλάβουν και να αποκτήσουν την τεχνολογία.

Ενδιαφέρον για την τεχνολογία έχουν εκφράσει στο παρελθόν οι Barclays, Citi, Santander, και UBS ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οι τράπεζες οργανώνουν κοινό project για το θέμα.

πηγή: newmoney.gr

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή – αυτά είναι τα κύρια οφέλη των ψηφιακών συναλλαγών και μετά αναρωτηθείτε τι άλλο ακόμα θα σκαρφιστούν να καταρρεύσει ακόμα περισσότερο η ήδη βαριά άρρωστη παγκόσμια οικονομία.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μαζεύονται να συσκεφθούν -τάχα μ’- πως θα κλείσουν την ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων και βγαίνουν πιο “σοφοί” από τις συναντήσεις με ιδέες πως θα μας αφανίσουν… ειρηνικά!

Μια από αυτές που συζητήθηκε πρόσφατα, είναι και το ψηφιακό νόμισμα, για το οποίο γράψαμε πρόσφατα:

Pawel Kuczynski

Ο εφιάλτης της… «ανάπτυξης» προ των πυλών!

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

Πρόσφατα άρθρα

Νέα Σελίδα: ​Weather Warfare – news

Δείτε ακόμα στη Γάτα! 🐱