Προσοχή: Κυκλοφορεί πλαστικό ρύζι από την Ασία

Π

Πρώτα υπήρξαν τεχνητά τα αυγά από την Κίνα και τώρα πλαστικό ρύζι που εξάγεται από διάφορες ασιατικές χώρες

Η είδηση ότι στην αγορά κυκλοφορεί ψεύτικο ρύζι από την Σιγκαπούρη κάνει το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το WhatsApp

Το άρθρο μιλάει για την παγκόσμια αγορά, ωστόσο δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και στη χώρα μας με τα εισαγόμενα, αλλά και στα διάφορα κινέζικα εστιατόρια.

 

Πλαστικό ρύζι που πωλείται στην κινεζική αγορά έχει βρεθεί σε διάφορες χώρες της Ασίας, όπως η Ινδία, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Οι καταναλωτές λένε ότι το εν λόγω ρύζι βρίσκεται επίσης σε πολλές εξέχοντες μάρκες. Πολλοί ανέφεραν ότι η κατανάλωση του τους έχει προκαλέσει γαστρίτιδα και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το στομάχι. Οι καταναλωτές λένε ότι αυτό το πλαστικό είδος είναι μη ανιχνεύσιμο επειδή αναμιγνύεται με κανονικές συσκευασίες ρυζιού.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι η κατανάλωση τέτοιων ψεύτικων κόκκων, που δένονται με δηλητηριώδη ρητίνη, θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το πεπτικό σύστημα.

Το ψεύτικο ρύζι γίνεται με ανάμιξη πατάτες, γλυκοπατάτες και συνθετική ρητίνη, σύμφωνα με την International Business Times. Εδώ και καιρό κυκλοφορεί στην αγορά και φαίνεται πανομοιότυπη με το φυσικό ρύζι.

Το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Βιομηχανικής Καλλιέργειας της Μαλαισίας επίσης αρνήθηκε να λάβει οποιαδήποτε έκθεση σχετικά με τα δημητριακά που δένονται με ρητίνη, αλλά είπε ότι αν υπάρχει πιθανότητα να έχει εισαχθεί στη Μαλαισία, θα ήταν πιο πιθανό να πωλείται σε μικρά καταστήματα και όχι μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Το πλαστικό ρύζι που δημιουργείται από την ανάμειξη πατάτας, γλυκοπατάτας και κινεζικά πολυμερή είναι παρόμοιο με το φυσικό ρύζι και δύσκολα μπορεί να διαφοροποιηθεί από μια απλή ματιά. Ωστόσο, όταν μαγειρεύεται, το ρύζι παραμένει σκληρό και η σούπα που γίνεται από αυτό μοιάζει με πλαστική θήκη, η οποία καίγεται όπως ακριβώς όλα τα πλαστικά.

Δεν είναι τίποτα, μην συγχύζεστε. Είναι ο γνωστός συνδυασμός απληστίας με την επιθυμία μείωσης πληθυσμού…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη