Επειδή το έχουμε κουράσει…

Ε

Επειδή το έχουμε κουράσει με το εντός ή εκτός Ε.Ε., καλύτερα να συζητήσουμε το εντός ή εκτός ΟΗΕ

Κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι η κρίση αφορά μόνο στην Ελλάδα, ίσως γιατί η Ελλάδα άργησε να την αγγίξει η παγκόσμια οικονομική κρίση, ίσως ακόμα γιατί διογκώθηκε από την μεγάλη και αχόρταγη κοιλιά της ντόπιας ελίτ.

Αλλά λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, απαιτούνται αυτή τη στιγμή απ’ όλον τον ήδη πεινασμένο πλανήτη, με ελάχιστες ακόμα χώρες να μην πλήττονται σοβαρά. Οι αναδυόμενες οικονομίες δεν πρόλαβαν να δουν μια ανάκαμψη και πάλι χτυπιούνται.

Πίσω από την συνειδητή έλλειψη ανάπτυξης, που δεν «έτυχε» αλλά «πέτυχε», κρύβεται η Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, που με το πρόσχημα της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», της αειφορίας του πλανήτη και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σπρώχνει την αποανάπτυξη και προωθεί τις καινοτόμες τεχνολογίες που υποτίθεται δεν ρυπαίνουν τον πλανήτη.

Όμως το τραπέζι δεν γεμίζει μπορεί να γεμίσει με γκατζετάκια, το σπίτι δεν ζεσταίνεται με εφαρμογές για smartphones, τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με διαδικτυακά ιστολόγια.

Αντί να σκοτώνεστε μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί μεταξύ σας, καλύτερα δείτε ότι τι μας κάνει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε., αλλά η συμμετοχή μας στον ΟΗΕ, όπου δεχτήκαμε και υπογράψαμε την Ατζέντα 21 και ό,τι με αυτήν συνεπάγεται.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουρμ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, είναι μερικά από τα εργαλεία της. Η Ε.Ε. άλλαξε από ΕΟΚ και με τη Συνθήκη Μάαστριχ έγινε ο επίσημος εκφραστής της Ατζέντας 21 στην Ευρώπη. Βγαίνοντας όμως από την Ε.Ε., ακόμα ΚΑΙ διαλύοντας ολόκληρη την Ε.Ε. δεν κερδίζουμε τίποτα αν δεν βγούμε από την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έβαλε το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θάβοντας τους Έλληνες κάτω από την ταφόπλακα της.

Μάθετε λοιπόν, τι είναι Ατζέντα 21 και γιατί εκεί πρέπει να εστιάσει η συζήτηση. Το κουράσαμε το θέμα αλληθωρίζοντας και κοιτάζοντας αλλού εκτός από την καρδιά του προβλήματος!

Τι είναι Ατζέντα 21

Και μετά έλα να τα πούμε…

Κίνημα Επιβιώνουμε

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη