Να σου πω μια ιστορία για ένα «βραχιολάκι»;

Ν

Ρωσία 2006: Η Ρωσία ξεκινά πείραμα με το ηλεκτρονικό βραχιόλι για κρατούμενους

Το νέο πείραμα της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βραχιολιών στο ρωσικό σύστημα της επιβολής ποινής για τον έλεγχο των κρατουμένων θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου του 2006.

4 θέσεις έχουν επιλεγεί για το πείραμα: ανάμεσά τους είναι η περιοχή Permskiy και μερικές περιοχές στην κεντρική ομοσπονδιακή περιφέρεια. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει διαθέσει € 1.500.000 για το έργο.

Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από ένα από τα προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα ηλεκτρονικά βραχιόλια θα πρέπει να εφαρμόζονται με σκοπό τον έλεγχο των κρατουμένων που εκτίουν χρόνο για εγκλήματα μικρής κλίμακας. Υποτίθεται ότι αυτή η μέθοδος ελέγχου θα βοηθήσει στην πρόληψη των κρατουμένων από τη διάπραξη περαιτέρω εγκλημάτων στο μέλλον.

Αυτά οι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί επιτρέπουν στις αρχές να παρακολουθούν τους υπόπτους 24 ώρες την ημέρα. Παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία των φυλακισμένων με ακρίβεια μόλις λίγα μέτρα. Σε περίπτωση που ο κρατούμενος περάσει σε έδαφος απαγορευμένο γι ‘αυτόν, ο επιθεωρητής θα λάβει αμέσως ειδοποίηση.

Επί του παρόντος, η ρωσική νομοθεσία επιτρέπει αυτό το είδος του ελέγχου μόνο εντός των οικισμοών. Εν τω μεταξύ τα ηλεκτρονικά βραχιόλια χρησιμοποιούνται σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Περίπου 200 χιλιάδες τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σήμερα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2004 η Αγγλία έχει την εφαρμογή του συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης για να εποπτεύει συνήθεις παραβάτες και παιδεραστές. Ήταν η πρώτη φορά που η δορυφορική τεχνολογία στην Ευρώπη εφαρμόστηκε στην επίτευξη των στόχων του εν λόγω είδους.

Κυρίως κλέφτες, διαρρήκτες, κλέφτες αυτοκίνητων ορκίζονται στην υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών όταν αφεθούν ελεύθεροι πριν από την λήξη της ποινής τους.

Επί του παρόντος, τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται σε τρεις πολιτείες της Αγγλίας και σε περίπτωση επιτυχίας θα επεκταθούν σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Ρωσία 2014: Ρώσοι αξιωματούχοι των φυλακών τοποθέτησαν ηλεκτρονικό βραχιόλι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalnyγια να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ ο ίδιος βρίσκεται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό.

ΜΟΣΧΑ 4 Μαρτίου – Ρώσοι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν την Τρίτη ότι έχουν τοποθετήσει στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ ο ίδιος βρίσκεται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό.

Στον ενάντια του Κρεμλίνο ακτιβιστή απαγορεύεται η έξοδος από την κατοικία του – ένα διαμέρισμα στα προάστια της Μόσχας – και η χρήση του Διαδικτύου, τηλεφώνου ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο έξω, εκτός από την οικογένεια, τους δικηγόρους του και ερευνητές της αστυνομίας μέχρι τις 28 Απριλίου.

Ο Navalny, ο οποίος αφέθηκε να επιστρέψει σπίτι του μετά από μια εβδομάδα που πέρασε υπό κράτηση για τη συμμετοχή τους σε απαγορευμένη διαδήλωση, διατάχθηκε να τεθεί υπό κατ ‘οίκον περιορισμό από δικαστήριο της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είχε κατ ‘επανάληψη παραβιάσει μια συμφωνία να μην εγκαταλείψει την πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας ποινικής έρευνας εναντίον του.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μαζικές διαμαρτυρίες στους δρόμους ενάντια του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια του χειμώνα του 2011-2012, είναι υπό έρευνα μαζί με τον αδελφό του Oleg για υποτιθέμενη υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία καλλυντικών Yves Rocher, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα για τη δίωξη του.

Ο Navalny ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες έχουν κατασκευαστεί σε αντίποινα για τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης του.

Τέλος ιστορίας

Εδώ η ιστορία τελειώνει. Θες κι άλλο; Ρώτα τους Ρώσους πως από τα εγκλήματα μικρής κλίμακας και τους παιδεραστές της Αγγλίας έφτασαν στον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Δόξα και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και στους Συριζαίους!. Λέω να αρχίσω απεργία πείνας για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική παρακολούθηση σε όλους μας! Δεν θα νιώθετε έτσι πιο ασφαλείς; Πάντα ήθελα να έχω συνέχεια τον Μεγάλο Αδελφό μου να με προσέχει!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη