Ρωσία: Η τοποθέτηση πυρηνικών των ΗΠΑ στη Γερμανία θα διαταράξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη

Ρ

Ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία ετοιμάζεται να παραλάβει πυρηνικά όπλα από τις ΗΠΑ στην κεντρική αεροπορική της βάση του Μπούτσελ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ρωσίας

Σε επίσημη τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, Ντιμίτρι Πέκσοφ τόνισε: « Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της στρατηγικής ισορροπίας στην Ευρώπη. Είναι σαφές πως η Ρωσία θα αναλάβει τις ανάλογες δράσεις και θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα ώστε οι ισορροπίες στην Ευρώπη να παραμείνουν ακλόνητες και σταθερές».

Ο κύριος Πέσκοφ υπογράμμισε επίσης: «η συγκεκριμένη ενέργεια δυστυχώς αποτελεί ακόμη μία πράξη η οποία θα αυξήσει τις εντάσεις στην Ευρώπη, Τέτοιες ενέργειες είναι αδύνατο να αποτελέσουν βήμα για την ενίσχυση και την τόνωση των σχέσεων εμπιστοσύνης και σταθερότητας».

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζακάροβα, η οποία τόνισε: «η συγκεκριμένη ενέργεια πέρα από επικίνδυνη για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, είναι χωρίς αμφιβολία και κατά παραβίαση των κανονισμών περί πυρηνικών που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Είναι μία πράξη η οποία εγείρει σημαντικά ερωτήματα, για το εάν εφαρμόζονται τελικώς οι κοινοί κανόνες από όλα τα μέλη της Ένωσης ισότιμα».

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF το οποίο παρουσίασε και απόρρητα έγγραφα του υπουργείου εσωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν στη Γερμανία, περισσότερες από 60 νέου τύπου πυρηνικές κεφαλές.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι τι θέση παίρνουν για το θέμα;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη