Τσίπρας: «Το όραμα του ΟΗΕ δεν έχει εκπληρωθεί» – Μέχρι το 2030 θα έχει…

Τ

Αρχίζοντας την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως πέρασαν 70 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ μετά τον πιο καταστρεπτικό πόλεμο, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός έφερε την ελπίδα για ειρήνη

Ωστόσο, όπως τόνισε, δυστυχώς σήμερα το όραμα του ΟΗΕ δεν έχει εκπληρωθεί, σημειώνοντας πως τώρα βιώνουμε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, με τεράστια μεταναστευτικά κύματα, αύξηση της φτώχειας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα, όμως, με τον Αλέξη Τσίπρα το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές με τις βάσεις των κοινών μας αξιών αφού, «καθώς περνούν τα χρόνια φαίνεται να επιστρέφουμε στα ίδια προβλήματα και στις ίδιες, παλιομοδίτικες συνταγές».

«Θα συνεχίσουμε με τις ίδιες παλιές συνταγές κοινωνικού αποκλεισμού ή θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το μέλλον μας βήμα προς βήμα, για να μάθουμε από τα λάθη μας;», διερωτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μη βιάζεσαι, κ. Τσίπρα. Το όραμα μετατέθηκε για το 2030. Υπομονή και σε 15 χρόνια θα το έχεις δει ολοκληρωμένο. Αλλά… όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, λένε, ο Θεός γελάει!

Ιδού το κοινό όραμα Τσίπρα και ΟΗΕ:

ΟΗΕ: Σχέδιο δράσης για παγκόσμια υποδούλωση μέχρι το 2030 | Ατζέντα 21

Αυτή είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη» στην οποία συνέχεια αναφέρεται.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αναδιάρθρωσης χρεών σε διεθνή φόρα, με επίκεντρο αναπτυξιακές στρατηγικές και όχι συνταγές λιτότητας», τόνισε. Αλλά όταν τον ρωτούσε ο Κλίντον τι επενδυτικές ανάγκες έχετε, εκείνος ανέφερε “start up”… commedy και καινοτομίες και νέες τεχνολογίες.

Ετοιμαστείτε να φυτέψετε smartphones και να θερίσετε ηλεκτρονικές κάρτες!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη