«Απόδειξη» ότι μας ψεκάζουν – Ψεκασμοί on-off

«

Συχνά μας λένε: «Έχετε “απόδειξη” ότι μας ψεκάζουν»;

Πριν απαντήσω, θέτω πρώτα την εξής ερώτηση: «Έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας τον ορισμό της λέξης “απόδειξη”»;

Τι είναι “απόδειξη”

Ας δούμε πως το ορίζει το “σοφό” wiki:

απόδειξη

  1. (λογική) συλλογιστική πορεία, πληροφορία ή στοιχείο που δείχνει ότι κάτι αληθεύει – Παραδείγματα:
    • Ο ανθρώπινος λόγος η πιο μεγάλη απόδειξη ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του «ζῷον πολιτικὸν». 
    • το πιστοποιητικό πληροί τους όρους για την απόδειξη του επιπέδου γλωσσομάθειας
  2. (μαθηματικά) εξήγηση που με χρήση τους κανόνες της λογικής και με βάση ορισμένα αξιώματα δείχνει την αλήθεια ενός μαθηματικού θεωρήματος. (μάλιστα στα μαθηματικά, οι μέθοδοι και τρόποι ξεπερνούν τις ντουζίνα: Mathematical proof)
  3. (οικονομία) χαρτάκι που δίνεται στον πελάτη με πληροφορίες για κάτι που αγόρασε κλπ – δεν μας αφορά (ειδικά τώρα που θα καταργηθεί το χρήμα και θα πληρώνουμε όλοι με κάρτες)
  4. (επιστήμηΤα επιστημονικά στοιχεία είναι απόδειξη που χρησιμεύουν είτε να στηρίξουν ή να αντιμετωπίσουν μια επιστημονική θεωρία ή υπόθεση. Τέτοια απόδειξη αποτελούν τα εμπειρικά στοιχεία και η ερμηνεία, σύμφωνα με την επιστημονική μέθοδο. Τα πρότυπα των επιστημονικών στοιχείων ποικίλλουν ανάλογα με το πεδίο της έρευνας, αλλά η δύναμη των επιστημονικών στοιχείων γενικά βασίζεται στα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης και τη δύναμη των επιστημονικών ελέγχων.

 Έννοια της “επιστημονικής απόδειξης”: Αν και η φράση «επιστημονική απόδειξη» χρησιμοποιείται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένα τέτοιο πράγμα. Για παράδειγμα, ο Karl Popper έγραψε κάποτε ότι “στις εμπειρικές επιστήμες, που είναι οι μόνες οι οποίες μπορούν να μας παράσχουν πληροφορίες για τον κόσμο που ζούμε, οι αποδείξεις δεν συντρέχουν, αν με τον όρο “απόδειξη” θεωρούμε ένα επιχείρημα το οποίο καθορίζει μια για πάντα την αλήθεια μιας θεωρίας “.

Με τις υγείες σας! Για να τελειώνουμε μια και για πάντα με την αοριστία του ορισμού της λέξης “απόδειξη” και ό,τι έχει ο καθείς στην κούτρα του!

Στο θέμα μας τώρα. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε σκηνές από τις 3 τελευταίες μέρες. Haarpισμένα σύννεφα, μπόλικα χημικά και αεροπλάνα που τα ρίχνουν. Οι τελευταίες σκηνές πάρθηκαν απόψε, λίγο πριν τη δύση,. Ενώ το πρωί εδώ είχαμε μια μαυρίλα που σε ανάγκαζε να ανάψεις ακόμα και φως, ενώ έξω έριχνε καντάρια, από το μεσημέρι ο ουρανός άνοιξε και ξαφνικά νιώσαμε απίστευτη ζέστη, σχεδόν κάψιμο, ακόμα και μέσα στο σπίτι, λες και ήταν καύσωνας.

Με το ξεκαθάρισμα του ουρανού άρχισαν να πετάνε και οι ιπτάμενοι φονιάδες. Στο βίντεο, λοιπόν, θα δείτε ψεκασμούς που ξεκινούν και σταματούν απότομα. Μάλιστα (η κάμερα μου είναι για τα μπάζα) σε ένα αεροπλάνο διακρίνεται μια λεπτή γραμμή που απότομα γίνεται τεράστια σε πάχος.

Τώρα, μην κάνει κανείς τον κόπο να μας πει ότι αλλάζει ξαφνικά η ατμόσφαιρα γιατί… θα είναι για φάπες, όπως λέει και ο λαός. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται από πολλά αεροπλάνα και αδυνατούμε να δεχτούμε ότι μια ατμόσφαιρα ΑΠΌΤΟΜΑ, λες κι έχει κουμπάκι, αλλάζει είτε σε υγρασία, είτε σε θερμοκρασία ώστε να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται τα ίχνη των αεροπλάνων με μαχαίρι. Ούτε ότι οι πιλότοι κλείνουν τις μηχανές που και που για οικονομία στα καύσιμα.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ένα σύστημα ψεκασμού που ανοίγει και κλείνει, είτε αυτόματα, είτε μέσα από το αεροπλάνο, είτε με remote control – έχει ακουστεί ΚΑΙ αυτό. Όπως έχουν παραδεχτεί ότι πλέον είναι δυνατόν να χακάρει κάποιος τον έλεγχο ενός αεροπλάνου από απόσταση.

Τώρα για να ξεκαθαρίσουμε και την άλλη μούφα, ότι έχουν αρχίσει και ψεκάζουν με ροζ και μαύρο υλικό, το ξαναλέω, για πολλοστή φορά, έτσι δείχνουν τα χημικά στη δύση, είτε είναι σε σύννεφα, είτε στις ουρές καθώς ψεκάζουν. Η παρακάτω φωτογραφία δεν είναι δική μου, αλλά είναι από καλή κάμερα και δείχνει πως με τον ανάλογο φωτισμό χρωματίζονται τα αιωρούμενα σωματίδια. Ο πλάγιος φωτισμός διαπερνώντας την ατμόσφαιρα χρωματίζει ό,τι εμπεριέχεται σε αυτήν -σκόνη, νέφος, χημικά κλπ- γι’ αυτό και βλέπετε τελευταία τόσο χρωματιστά ηλιοβασιλέματα γεμάτα όχι αναμνήσεις, αλλά δηλητήρια!

Σήμερα “αποδείξαμε” ότι ένα αεροπλάνο μπορεί να πετάει στον ουρανό και να αμολάει κάποιο υλικό κατά βούληση. Αποδείξτε μου τώρα εσείς ότι η ατμόσφαιρα χωρίζεται σε οικόπεδα με πλέγματα που στο ένα έχει τόσους βαθμούς και υγρασία και στο αμέσως δίπλα άλλη…

Κίνημα Επιβιώνουμε

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη