Πολυνομοσχέδιο ευνοϊκό για… φοροδιαφυγή – Μοιράζουν συγχωροχάρτια!

Π

Ενώ υποτίθεται η μάχη κατά της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζεται ύψιστη προτεραιότητα, μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο εντοπίζονται τουλάχιστον 6 «πόρτες» για όσους θέλουν να ξεγλιστρήσουν από την τσιμπίδα της εφορίας

Τις… “κερκόπορτες” αποκαλύπτει ο Xάρης Θεοχάρης, πρώην συνεργάτης του Σαμαρά που τον έπαυσε και τώρα είναι βουλευτής με το Ποτάμι (κάποιοι κάνουν καλύτερη δουλειά ως αντιπολίτευση τελικά).

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ανέλυσε τα προβλήματα του σχεδίου νόμου:

-Πρόστιμα υπάρχουν πια μόνο αν υπάρχει ΦΠΑ. Για παράδειγμα, στους γιατρούς, που δεν έχουν ΦΠΑ, «δεν θα έχει πια νόημα να στέλνουμε την εφορία στα ιατρεία. Γιατί δεν υπάρχει πρόστιμο πια αν ο γιατρός δεν κόψει απόδειξη. Πάνε οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τα συνεργεία που βγαίνουν στο Κολωνάκι και κόβουν πρόστιμα. Αφήστε που δεν θα έχουν νόημα και όλες οι περιπτώσεις των μικροαποδείξεων στα μπαρ. Ένα μπαρ με €10-€20 μη κομμένη απόδειξη θα έχει €1,5-€3 πρόστιμο. Δεν θα αξίζει ούτε η βενζίνη του εφοριακού που πήγε στο μπαρ να κόψει πρόστιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοχάρης.

-Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 αμνηστεύονται όλα τα πλαστά και τα εικονικά και για τις παλιές χρήσεις. «Όχι για τα από εδώ και εμπρός που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε. Ακυρώνετε εν κρυπτώ φοροελεγκτική εργασία ετών. Αν πρέπει να το κάνετε, πείτε το όχι έτσι στα μουλωχτά» είπε απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο.

-Με την παράγραφο 8, σημείωσε ο κύριος Θεοχάρης, γλυτώνουν «όσοι φουσκώνουν τα έξοδά τους με τιμολόγια μαϊμού στους αυτοφωράκηδες. Ακούσατε τον κ. Μειμαράκη να μιλάει για αυτοφοράκηδες και φέρατε ολόκληρο Σ/Ν για να τους γλιτώσετε. Το ίδιο συμβαίνει και για όσους υπερτιμολογούν για να δικαιολογήσουν επιδοτήσεις και επενδυτικά αγαθά. Αν κτίστηκε το κτίριο υπερτιμολογημένο, αφού υπάρχει το κτίριο δεν υπάρχει πια παράβαση».

Αμνηστεύετε ποινικά με το άρθρο 8 τις offshore που δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο ακινήτων μέχρι ποσού €100.000. Η ΝΔ δεν τόλμησε να το κάνει αυτό.  Από το πρώτο ευρώ ήταν ποινική η παράβαση. Μέχρι 100.000 φόρος οι offshore δεν διώκονται. Δηλαδή για ακίνητα αξίας σχεδόν €700.000. Πολύ γρήγορα γίνατε σύμμαχοι των ιδιοκτητών offshore» τόνισε.

-«Με το άρθρο 8 αλλάζετε το άρθρο 66 παρ. 5 του ΚΦΔ και λέτε πως “δεν είναι εικονικό για το λήπτη το φορολογικό στοιχείο το οποίο αφορά πραγματική συναλλαγή, αν το πρόσωπο του εκδότη είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο στοιχείο“. Με την σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη καλύπτει όσους κάνουν μαύρη συναλλαγή και ψάχνουν αυτοφωράκια (πχ τρόφιμο του Δρομοκαΐτειου ή υπέργηρο – δεν είναι τυχαία αυτά, γίνονται υπάρχει βιομηχανία) να καλύψουν την δαπάνη και να μην καταβληθεί ο φόρος. Αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική και την  καθαρίζετε γιατί δεν βάζετε μια λέξη»!

Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 θα αμνηστεύσετε χιλιάδες υποθέσεις από τις λίστες Λαγκάρντ, εμβάσματα κτλ. γιατί δεν θα θεωρούνται φοροδιαφυγή τα εικονικά και πλαστά. Έτσι καταργείτε την εικοσαετή παραγραφή και παρέχετε προστασία σε όλες τις υποθέσεις αυτές. Για παράδειγμα η πρόσφατη υπόθεση Λιακουνάκου στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος σε τέτοια εικονικά τιμολόγια μέσω τον οποίον δικαιολογείτο η μετακίνηση του μαύρου χρήματος. Τώρα αφαιρείται από αδίκημα της φοροδιαφυγής. Πέφτει η παραγραφή από την 20ετία στην 5ετία και παραγράφονται.  Θα βοηθήσετε μία και μία τις υποθέσεις, όπως βοηθήσατε έναν και έναν το καλοκαίρι που χρωστούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και ακόμα παρακαλάμε να μας δώσετε τα ονόματα. Τώρα εδώ βλέπουμε πως θα κάνετε τους αυστηρούς και με αυτές τις διατάξεις θα τους βοηθάτε να παραγραφεί».

Όπως καταλαβαίνετε, δεν αλλάξαμε κυβέρνηση, δεν αλλάξαμε πολιτική ιδεολογία, απλά αλλάξαμε συμμορία. Αυτό ψηφίσατε, κυρίες και κύριοι, όσοι ψηφίσατε ΣΎΡΙΖΑ με την ελπίδα να δείτε “το νέο”, “το αυριανό” και “το αριστερό”. Απλά ψηφίσατε τη “νέα” συμμορία, τίποτα περισσότερο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη