NASA: Αστεροειδής περνά κοντά από τη Γη στις 31 Οκτωβρίου

N

Στις 31 Οκτωβρίου –ανήμερα του Halloween- ο αστεροειδής 2015 ΤΒ14 θα πραγματοποιήσει την πλησιέστερη διέλευση αστεροειδούς από την γειτονιά της Γης, από το 2006, ανακοίνωσε η NASA, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος ανακάλυψε τον 2015 TB14 μόλις πριν από δύο εβδομάδες και η ανάλυση της τροχιάς του έδειξε πως το σώμα θα περάσει σε απόσταση 499.000 χιλιομέτρων από τη Γη με ταχύτητα 125.500 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Σημειώνεται πως η μέγιστη απόσταση Γης – Σελήνης είναι 405.966 χιλιόμετρα.

Παρά την διαρκή σάρωση των ουρανών, η NASA εντόπισε καθυστερημένα τον αστεροειδή, επειδή το σώμα «διαθέτει εξαιρετικά εκκεντρική τροχιά με μεγάλη κλίση», εξήγησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Στην περιγραφή της τροχιάς του, η NASA κατηγοριοποιεί τον 2015 ΤΒ14 ως «δυνητικά επικίνδυνο» σε μελλοντικές του διελεύσεις, αφού περνά πολύ μέσα από το «όριο ασφαλείας» των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Η παρατήρηση του αστεροειδούς δεν θα είναι δυνατή δια γυμνού οφθαλμού αλλά οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση τηλεσκόπιο θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει το πέρασμα του.

Το επόμενο κοντινό «ραντεβού» της Γης με αστεροειδή αναμένεται τον Αύγουστο του 2027, όταν ο αστεροειδής 1999 ΑΝ10 θα περάσει από απόσταση ίση με την μέση απόσταση της Σελήνης από τον πλανήτη μας (380.000 χιλιόμετρα).

πηγή: skai.gr

Δεν συντρέχει φόβος προς το παρόν. Προς το μέλλον και όταν εξασφαλιστεί η αποικία σε άλλον πλανήτη μπορεί και να συντρέξει. Εκτός κι αν προλάβει το Cern και καταστρέψει πρώτο το σύμπαν και τη γη μαζί. Πως τα βλέπουν όλα πάντα και τους αστεροειδείς μόνο την τελευταία στιγμή, απορίας άξιον…

«Θεωρίες Συνωμοσίας»

carte
Από τις κάρτες του Steve Jackson της τράπουλας των Ιλλουμινάτι. Πτώση μετεωρίτη. Η περιγραφή της κάρτας γράφει: Disaster! This is a instant attack to destroy any place. Place is devastated or destroyed. (NOTE meteorite attack power is 16)

Το καλοκαίρι κάποιες «θεωρίες συνωμοσίας» κυκλοφόρησαν παγκοσμίως κάνοντας λόγο για αστεροειδή που θα χτυπήσει τη Γη και θα ακολουθήσουν δραματικές κλιματολογικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε βέβαιο θάνατο.

Οι θεωρίες διαψεύστηκαν από τη NASA κι άλλους επιστήμονες λέγοντας πως κανένας αστεροειδής δεν απειλή τον πλανήτη μας. Οι θεωρίες σχολιάζουν “οι ειδικοί” διαρρέουν από τους κόλπους της εκκλησίας, που υποστηρίζουν πως ένας νέος κατακλυσμός βρίσκεται προ των πυλών και μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. Πάντως η NASA και οι επιστήμονες δεν βλέπω να μπορούν να μας” σώσουν” αφού και κάτι σημαντικό δεν μπορούν να κάνουν αλλά και τους βλέπουν μόνο την τελευταία στιγμή. Ή… μήπως αποδειχθεί ότι “μπορούν” αν συντρέξει “αληθινός κίνδυνος;

Οι «συνωμοσιολόγοι» προσδιόριζαν ως πιθανότερη χρονική περίοδο για την καταστροφή το διάστημα από 22-28 Σεπτεμβρίου. Τελικά έπεσαν ένα μήνα έξω σε αυτό που εκείνοι νομίζουν ως πρόσκρουση, αλλά αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς έστω και μια μικρή εστία φωτιάς.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη