ΗΠΑ: Πράσινο φως για τον γενετικά τροποποιημένο σολομό – Περιβαλλοντική καταστροφή μη αναστρέψιμη!

Η

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων τελικά ενέκρινε το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ψάρι

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο και μάλιστα πρόκειται για ένα ψάρι, το σολομό.

Η έγκριση δόθηκε μετά από “εξέταση” της υπόθεσης για δύο δεκαετίες παρακάμπτοντας τις ενστάσεις πολιτών και ΜΚΟ και τη συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ομπάμα για μια ακόμα φορά στην υπηρεσία συμφερόντων μεγάλων επιχειρήσεων.

Το 2013 είχαμε γράψει ότι η αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies, βρίσκεται στα πρόθυρα της παράδοσης σε σούπερ μάρκετ και στο τραπέζι μας, της πρώτης γενετικά τροποποιημένης τροφής ζωικής προέλευσης – ενός ταχέως αναπτυσσόμενου σολομού.

Το τροποποιημένο ψάρι μεγαλώνει με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τους κανονικούς σολομούς.

Ο AquAdvantage, που παράγεται από την εταιρεία AquaBounty με έδρα την Μασαχουσέτη της Βοστόνης, είναι ένας σολομός του Ατλαντικού που περιέχει μία ορμόνη ανάπτυξης η οποία προέρχεται από ένα άλλο είδος σολομού, τον Σινούκ, και στον οποίο έχει ενσωματωθεί ένα γονίδιο από ένα άλλο θαλάσσιο είδος που μοιάζει με το χέλι.

Το αποτέλεσμα είναι ένα νέο είδος ψαριού – τέρατος, που μεγαλώνει με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τα φυσιολογικά ψάρια.

Ακτιβιστές για την ασφάλεια των τροφίμων, περιβαλλοντικές ομάδες και βιομηχανίες από το χώρο της αλιείας σολομού, καθώς επίσης και οι νομοθέτες της Αλάσκας μάχονταν για καιρό κατά της έγκρισης του ψαριού, το οποίο χαρακτηριστικά ονοματίζουν “Frankenfish” (κατά το Frankenstein), με βασικό τους επιχείρημα ότι η απελευθέρωση του συγκεκριμένου ψαριού στη φύση θα μπορούσε να ανοίξει την κερκόπορτα για μια σειρά επικίνδυνων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Μια τέτοια καταστροφή θεωρείται μη αναστρέψιμη, καθώς στις θάλασσες δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τη σπορά της γης – οι τυχόν διασταύρωση με τα ψάρια της φύσης είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει επιστροφή.

Από την πλευρά της εταιρείας, ο επικεφαλής της AquaBounty δέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση της FDA. Είμαστε ενθουσιασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ron Stotish. «Πιστεύουμε ότι είναι καλό για την επιστήμη, για την αλιεία, για τους καταναλωτές». Φυσικά δεν είπε “για την τσέπη μας”,  γιατί γι’ αυτήν γίνονται όλα!

Ποια είναι η AquaBounty Technologies, Inc.

Picture

Υδατοκαλλιέργεια *
Picture

Η AquaBounty Technologies είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, που ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των προϊόντων που στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικότητας της υδατοκαλλιέργειας.
Η εταιρεία παράγει επίσης αντιψυκτικές (???) πρωτεΐνες. Και διεξάγει προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που σχετίζονται με την εμπορευματοποίηση κρυο-συντηρητικών και την κατασκευή αντιψυκτικού γονιδίου. (Εδώ σας επιτρέπεται να ουρλιάξετε….)
* Υδατοκαλλιέργεια: Σύμφωνα με τους ίδιους, και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη (βεβαίως… βεβαίως…) η προσφορά της εν λόγω εταιρείας στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη, αφού με την αναμενώμενη αύξηση πληθυσμού που το 2050 θα έχει φτάσει τα 9δις αυτοί εδώ θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τις μεταλλαγμένες τροφές τους και τα ΓΤ ψάρια τους!!! Το γνωστό παραμύθι του υπερπληθυσμού που δίνει πάσα στην Ατζέντα 21 για να στηρίζει τέτοιες τεχνολογίες. Προσφάτως και με τις ευλογίες του Πάπα!
Στην πόλη του Παναμά, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές η AquaBounty να βγάλει  τα ψάρια της στην αγορά.
Picture

Η Φάρμα τους στο Μποκέτ του Παναμά

“Από ό, τι ξέρουμε είμαστε πολύ κοντά στο να εγκριθεί. Υπήρξαν προσπάθειες για πολλά χρόνια και το τελευταίο πράγμα που άκουσα από το FDA είναι ότι υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να εγκριθούν στο εγγύς μέλλον,” δήλωσε ο Giovanni Lauri, ο διευθυντής της Αρχής Υδατικών Πόρων του Παναμά (2013)

Η AquaBounty, όμως, πρέπει να ξεπεράσει ακόμα την τρομερή αντίσταση από τα σούπερ μάρκετ και τις οργανώσεις καταναλωτών, τις περιβαλλοντικές ομάδες και τους επαγγελματίες αλιείς για να πουλήσει τα ψάρια της.Η προοπτική της εισαγωγής γενετικά τροποποιημένων ψαριών στην προμήθεια τροφίμων έχει δημιουργήσει τεράστια πάθη, με την FDA να έχει λάβει μέχρι στιγμής 36.000 σχόλια σχετικά με τα ψάρια -οι περισσότεροι από αυτούς που αντιτίθενται στην κίνηση.Στο παρελθόν πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για το ΓΤ σολομό και ανακοίνωσαν μποϊκοτάζ. ” Η Whole Foods Market δεν θα πουλήσει τον γενετικά τροποποιημένο σολομό, καθώς τα πρότυπα ποιότητας μας απαγορεύουν τη χρήση γενετικά τροποποιημένων ζώων,” δήλωσε η Beth Krauss, εκπρόσωπος της Whole Foods  σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία είπε επίσης ότι ήταν δυσαρεστημένη με την εγγύτητα του ΓΤ σολομού με τις δικές τους πέστροφες. Οι δύο εγκαταστάσεις χωρίζονται μόνο από ένα ρηχό χαντάκι”.
Άρα, σε μια πλημμύρα ο μέγα-σολομός θα μπορέσει εύκολα να βρει το ταίρι του σε άλλες “παραλίες”.
Πριν δυο χρόνια γράφαμε:
Η εταιρεία έχει κάπου 5.000 ψάρια-τέρατα έτοιμα να τα ξαμολύσει στην αγορά ή ποιος ξέρει που αλλού…Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που τίθονται σε εφαρμογή από το FDA, αυτή τη στιγμή τα ψάρια δεν μπορούν να εισέλθουν στην προμήθεια τροφίμων. Θα πρέπει να σφαγούν το Σεπτέμβριο και να θαφτούν.Αλλά θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια μαζική απόρριψη. Η ιστοσελίδα του Παναμά πήρε μια αποστολή περίπου 25.000 αυγά από το εργαστήριο τους στο Prince Edward Island τον περασμένο μήνα. Μέχρι τη στιγμή που θα ωριμάσουν και θα γίνουν ψάρια, περίπου 18 μήνες από τώρα, μπορεί και να ‘χοροπηδήσουν’ στα σούπερ μάρκετ της αμερικάνικης αγοράς!  -λέει η Guardian τελειώνοντας…
Τι να λέμε τώρα; Υπάρχουν μεγαλύτεροι τρομοκράτες από την παγκόσμια πολιτική και οικονομική ελίτ; Και το χειρότερο, δεν πρόκειται καν να το επισημάνουν!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη