Στόλος από ξύλινα πλοία-φαντάσματα γεμάτος πτώματα βρέθηκε στην Ιαπωνία

Σ

Μια ντουζίνα ξύλινα παλιά πλοία, στα οποία υπήρχαν περισσότερα από 25 πτώματα σε αποσύνθεση έχουν εντοπιστεί ανοιχτά της Ιαπωνίας τους τελευταίους δύο μήνες

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό δίκτυο NHK βρέθηκαν τουλάχιστον 25 πτώματα, δύο εκ των οποίων είχαν αποκεφαλιστεί, η προχωρημένη αποσύνθεση των πτωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτά τα πλοία έπλεαν για αρκετό διάστημα ακυβέρνητα.

Ειδικοί στη ναυσιπλοΐα αναφέρουν ότι τα πλοία είναι πολύ παλιά και βαριά και οι μηχανές που έχουν δεν μπορούν να βοηθήσουν το πλήρωμα να αντιμετωπίσει δύσκολες καιρικές συνθήκες.

2EDC5FAD00000578-3336715-image-a-5_1448646128641

Τουλάχιστον ένα από τα πλοία είχε πάνω και σύνεργα ψαρέματος, καμάκια και ειδικές λάμπες για να προσελκύει καλαμάρια. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί τα πλοία να είχαν βγει για ψάρεμα, να αντιμετώπισαν άσχημες καιρικές συνθήκες και να μην κατάφεραν να γλυτώσουν.  

Σε ένα από τα σκάφη βρέθηκε και μια κουρελιασμένη σημαία που έμοιαζε ότι θα μπορούσε να ήταν μέρος της σημαίας της  Βόρειας Κορέας. Μία δεύτερη ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για πλοία που χρησιμοποιούν λιποτάκτες από τη βόρειο Κορέα.

Οι ιαπωνικές αρχές βρήκαν ακόμα ένα πλοίο φάντασμα και το μυστήριο βαθαίνει

Το ξύλινο πλοιάριο μήκους 12,5 μέτρων βρέθηκε ανοιχτά του λιμανιού Χονσού στα Βόρεια της χώρας και στα αμπάρια του υπήρχαν τα πτώματα τεσσάρων ατόμων. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να αναγνωριστεί το σκάφος το οποίο είναι όμοιο με ένα που βρέθηκε τον Οκτώβριο στην ιδία περιοχή και είχε γραμμένη πάνω του στη λέξη Hangul στα κορεατικά.

Είναι το 12ο σκάφος-φάντασμα που ανακαλύπτουν οι Ιάπωνες τους τελευταίους δύο μήνες. Σε όλα έχουν βρεθεί σκελετωμένα πτώματα ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει επίσης έξι κεφάλια και δύο ακέφαλα σώματα. Από τα λιγοστά στοιχεία που έχουν βρεθεί συμπεραίνεται ότι τα πλοιάρια προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα αλλά το μυστήριο με το θάνατο όλων των επιβαινόντων παραμένει.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη