Σχέδιο Καμμένου για στράτευση γυναικών και στρατιωτικά λύκεια

Σ

Σχέδιο για προαιρετική στράτευση των γυναικών, υποχρεωτική για όσες θέλουν να καταταχθούν στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή το Λιμενικό και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων πρόκειται να προτείνει ο υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους

«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες», πρόσθεσε.

Το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, με την επικεφαλής του Τμήματος Φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ να τηλεφωνεί στον κ. Καμμένο και τον τελευταίο να τονίζει πως είναι επιθυμία πολλών κοριτσιών «να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη».

Σύμφωνα με το Έθνος, ο υπουργός είναι κάθετος στην υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν μια θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το “βάπτισμα του πυρός” από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους», δήλωσε.

Όσον αφορά τα στρατιωτικά λύκεια, ο κ. Καμμένος θεωρεί πως «τον ψυχωμένο αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολήτη δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων». Αντ’ αυτού, ο υπουργός προτείνει την δημιουργία αεροπορικού, ναυτικού και στρατιωτικού λυκείου.

«Υπάρχουν παιδιά που από νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα», επεσήμανε ο υπουργός.

Είδατε τι κάνουν οι κακές παρέες με το Ισραήλ; Εμείς προτείνουμε υποχρεωτική στράτευση των “χρωματιστών” και καμία απαλλαγή λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και χρήσης της κατηγορίας Ι5. Ισότητα δεν ήθελαν;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη