Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού μετά από αεροψεκασμούς και HAARP

Έ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ μετά από αεροψεκασμούς και δραστηριότητα του HAARP

“Χαλάει” ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από τα βορειοδυτικά

Στο καλάθι δεν χωρεί, στο κοφίνι περισσεύει, τα παιγνίδια με τον καιρό συνεχίζονται. Τα “έκτακτα” δελτία πάντως τα πετυχαίνουν… κατόπιν ψεκαστικής εορτής!

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνει λόγο για τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, αύριο, Κυριακή, αναμένεται να εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις:

α) σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).

β) στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

2) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

3) οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μια φορά να μας πουν και πως να προστατευτούμε και από τους ψεκασμούς και την έντονη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τι άλλο θέλουμε!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη