Η Coca-Cola πάει με όλα εκτός… με την πολιτική – Έκανε Ρώσους και Ουκρανούς έξαλλους!

Η

Υποτίθεται ότι η Coca-Cola φημίζεται είναι για τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της. Έτσι είναι αυτά. Ή σωστό προϊόν θα έχεις ή καλό μάρκετινγκ!

Αυτή τη φορά όμως ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, αφού στην προσπάθειά της να πει ένα «ευχαριστώ» στους καταναλωτές ανά τον κόσμο, κατάφερε απλά να εξοργίσει δεκάδες εκατομμύρια πελάτες της τόσο σε Ρωσία όσο και Ουκρανία.

Η εταιρεία πήγε να κάνει πολιτική και τα έκανε μπάχαλο. Βρέθηκε στη μέση της διένεξης των δύο χωρών για την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, αλλά για τους Ουκρανούς θεωρείται ακόμη μέρος της επικράτειας.

Που έγινε λοιπόν το λάθος; Η εταιρεία δημοσίευσε στο πιο δημοφιλές ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το VK, το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της που δεν ήταν παρά ένας χάρτης της Ρωσίας. Αυτός όμως δεν περιελάμβανε και την Κριμαία. Πήγε με λίγα λόγια να κάνει πλάτες στους από δω.

Οι από κει όμως είχαν αντίθετη άποψη και άσκησαν σκληρή κριτική. Και όπως διαβάζουμε στον Guardian, έτσι αναγκάστηκε να επαναδημοσιεύσει τον γιορτινό χάρτη την Τρίτη, περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά την αμφισβητούμενη χερσόνησο, ενώ δεν παρέλειψε να απολογηθεί για το «λάθος» που έγινε. Πήγε δε και ένα βήμα παραπέρα, περιλαμβάνοντας στον ρωσικό χάρτη και τις Κουρίλες Νήσους που επίσης διεκδικεί η Ιαπωνία από το 1945, μετά δηλαδή το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφού τα νησιά του Αρχιεπελάγους κατακτήθηκαν από τους Ρώσους!

CX9yJPQWcAAnPjF

Έλα όμως που η διορθωτική αυτή κίνηση της εταιρείας, εξόργισε, ως ήταν φυσικό την Ουκρανία! Αρκετοί μάλιστα, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στο προϊόν.

Τελικά η εταιρεία απλά «σήκωσε ψηλά τα χέρια» και απέσυρε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, αποσύροντας τον γιορτινό χάρτη.

«Αγαπητοί φίλοι! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Αποφασίστηκε η διαγραφή του αντικειμένου που προκάλεσε την αναστάτωση», ανέφερε στην σελίδα της στο Facebook η θυγατρική της Coca-cola στην Ουκρανία.

Άντε να δούμε πότε θα αποφασιστεί και η απόσυρση του ίδιου του προϊόντος!

Και του χρόνου!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη