Το εστιατόριο που καταργεί τους σερβιτόρους

Τ

Όλο και περισσότερα επαγγέλματα βαίνουν προς κατάργηση. Η νέα “τάση” τώρα είναι στα σπάργανα, αλλά ανδρώνεται με ταχύ ρυθμό. Η διατροφή της: θέσεις εργασίας!

Το Παγκόσμιοι Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται κάθε τέλος του Ιανουαρίου στο Νταβός, έχει θέμα συζήτησης «Η 4η βιομηχανική επανάσταση». 

Εκεί μαζεύεται η αφρόκρεμα της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ και… χαράσσουν πορεία. Θα είναι και ο Τσίπρας εκεί.

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση», όπως την αποκαλούν, στην ουσία είναι η κατασπάραξη θέσεων εργασίας από την τεχνολογία. 

Η περίπτωση του εστιατορίου που θα δείτε παρακάτω, δεν είναι η πρώτη και η μοναδική. Προβάλλεται όμως για μια ακόμα φορά, ως “έξυπνη” επιχειρηματική κίνηση, για “έξυπνους” καταναλωτές, με “έξυπνη” τεχνολογία που σκάβει “έξυπνα” το λάκκο των επόμενων γενεών.

Χιλιάδες θα είναι τα επαγγέλματα που θα καταργηθούν στο μέλλον, στο εγγύς μέλλον, και θα δημιουργήσουν νέες στρατιές ανεργίας, στο όνομα της «βιώσιμης ανάπτυξης» που τρώει τα παιδιά της. Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι τα παιδιά της επιλέγουν μόνα τους να φαγωθούν, αφήνοντας τους εαυτούς τους να παρασυρθούν από το γλυκό, όμως θανατηφόρο δάγκωμα της τεχνολογίας…

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

AllNewz

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη